"Olin jo pitkään miettinyt, että nyt tämän pitää loppua. Voin niin huonosti itseni kanssa, ja läheiseni voivat huonosti", seitsemän vuotta raittiina ollut Jonna Nygren kertoo päihdeajoistaan. Kuva: Liisa Valonen
"Olin jo pitkään miettinyt, että nyt tämän pitää loppua. Voin niin huonosti itseni kanssa, ja läheiseni voivat huonosti", seitsemän vuotta raittiina ollut Jonna Nygren kertoo päihdeajoistaan. Kuva: Liisa Valonen

Moni muistaa Jonna Nygrénin 2000-luvun biletysputkesta ja Ville Valon ex-tyttöystävänä. Nykyinen Jonna elää perhe-elämää ja harrastaa fitnessiä, ja raittiita vuosia on takana jo seitsemän. – Riippuvuuksissa toisten apu ei auta, jos ei itse ole valmis muuttumaan, Jonna sanoo.

Huhtikuussa iltapäivälehtien kuvissa näkyi tuttu nainen vuosien takaa – mutta ruskettuneena, timminä fitness-kilpailijana: Jonna Nygrén, entinen kuuluisa bilettäjä, malli, tv-juontaja ja tyttöystävä.

Nykyisen Jonnan elämä on kaukana bilevuosista. Siihen kuuluu fitness-harrastuksen lisäksi perhe-elämää miehen ja kahden lapsen kanssa.

Kisakunto vaati Jonnalta vuoden ajan tavoitteellista treeniä, mutta se varsinainen muutos tapahtui jo aikaisemmin. Fitness-harrastus on tässä kuviossa aika pieni juttu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Elämäni suunta muuttui seitsemän vuotta sitten, Jonna, 35, kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jonna oli muuttanut kotoa Jyväskylästä Helsinkiin 17-vuotiaana ja juhlinut suunnilleen siitä asti. Otsikoissa tykättiin seurata kauniin Jonnan tempoiluja, ja päihteitä kului.

– Olin jo pitkään miettinyt, että nyt tämän pitää loppua. Voin niin huonosti itseni kanssa, ja läheiseni voivat huonosti. Moni oli yrittänyt auttaa, olin käynyt katkolla – mutta lopputulos oli aina sama. Riippuvuuksissa toisten apu ei auta, jos ei itse ole valmis muuttumaan. Jokaisen on kuljettava oma kaarensa loppuun.

Jonna kertoo, että elämänmuutoksen jälkeen moni on epäillyt kovan treenauksen olevan vain uusi riippuvuus vanhojen tilalla.

– Mutta siitä ei ole kysymys. Lähden kyllä aina asioihin täysillä, eikä fitnessiä voi harrastaa puolivaloilla. Tähän ei kuitenkaan saa hurahtaa liikaa, Jonna sanoo.

Jonnan perheeseen kuuluu nykyään muusikko Harri ”Rane Raitsikka” Jäntti ja kaksi lasta: 3,5-vuotias Leevi ja 1,5-vuotias Lila. Jonna on nykyiseltä ammatiltaan ravintoneuvoja, ja syksyllä alkavat vuoden mittaiset liikunta- ja terveystieteen opinnot. Fitness on Jonnan harrastus ja omaa aikaa, mutta perhe menee treenien edelle.

– Treenaan viisi kertaa viikossa, en enempää. Jätän harjoituskaudella salitreenit suosiolla väliin, jos en ole saanut vaikka nukuttua kunnolla. Se pitää järjen mukana touhussa, että on pakko ehtiä tehdä vielä se makaronilaatikkokin illalla!

Mikä asia ratkaisi Jonnan raitistumisen? Lue lisää elämänmuutoksesta Me Naisten numerosta 21/2015.

Lue myös:

Jonna Nygrén on kuin eri ihminen – tunnistatko tuoreesta bikinikuvasta?

Rane Raitsikka huumevuosistaan Hollywoodissa: "Kaman vetäminen meni kaiken edelle"

Rane Raitsikka ja Manna: Huumeet erottivat rocksisarukset vuosiksi

Jonna Nygrén

Syntyi 27. syyskuuta 1979 Jyväskylässä.

Tuli tunnetuksi 2000-luvun alussa juontajana (Moon TV:llä ja MTV:n Headbangers’ Ball -ohjelmassa) sekä HIM-yhtyeen Ville Valon tyttöystävänä, teki myös mallin ja tarjoilijan töitä.

Työskentelee nykyään ravintoneuvojana ja harrastaa bikini fitnessiä.

Asuu puoliso Harri Jäntin (kitaristi Rane Raitsikka) ja yhteisten lasten (3,5-vuotias Leevi ja 1,5-vuotias Lila) kanssa Helsingin Jätkäsaaressa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla