"Olin jo pitkään miettinyt, että nyt tämän pitää loppua. Voin niin huonosti itseni kanssa, ja läheiseni voivat huonosti", seitsemän vuotta raittiina ollut Jonna Nygren kertoo päihdeajoistaan. Kuva: Liisa Valonen
"Olin jo pitkään miettinyt, että nyt tämän pitää loppua. Voin niin huonosti itseni kanssa, ja läheiseni voivat huonosti", seitsemän vuotta raittiina ollut Jonna Nygren kertoo päihdeajoistaan. Kuva: Liisa Valonen

Moni muistaa Jonna Nygrénin 2000-luvun biletysputkesta ja Ville Valon ex-tyttöystävänä. Nykyinen Jonna elää perhe-elämää ja harrastaa fitnessiä, ja raittiita vuosia on takana jo seitsemän. – Riippuvuuksissa toisten apu ei auta, jos ei itse ole valmis muuttumaan, Jonna sanoo.

Huhtikuussa iltapäivälehtien kuvissa näkyi tuttu nainen vuosien takaa – mutta ruskettuneena, timminä fitness-kilpailijana: Jonna Nygrén, entinen kuuluisa bilettäjä, malli, tv-juontaja ja tyttöystävä.

Nykyisen Jonnan elämä on kaukana bilevuosista. Siihen kuuluu fitness-harrastuksen lisäksi perhe-elämää miehen ja kahden lapsen kanssa.

Kisakunto vaati Jonnalta vuoden ajan tavoitteellista treeniä, mutta se varsinainen muutos tapahtui jo aikaisemmin. Fitness-harrastus on tässä kuviossa aika pieni juttu.

– Elämäni suunta muuttui seitsemän vuotta sitten, Jonna, 35, kertoo.

Jonna oli muuttanut kotoa Jyväskylästä Helsinkiin 17-vuotiaana ja juhlinut suunnilleen siitä asti. Otsikoissa tykättiin seurata kauniin Jonnan tempoiluja, ja päihteitä kului.

– Olin jo pitkään miettinyt, että nyt tämän pitää loppua. Voin niin huonosti itseni kanssa, ja läheiseni voivat huonosti. Moni oli yrittänyt auttaa, olin käynyt katkolla – mutta lopputulos oli aina sama. Riippuvuuksissa toisten apu ei auta, jos ei itse ole valmis muuttumaan. Jokaisen on kuljettava oma kaarensa loppuun.

Jonna kertoo, että elämänmuutoksen jälkeen moni on epäillyt kovan treenauksen olevan vain uusi riippuvuus vanhojen tilalla.

– Mutta siitä ei ole kysymys. Lähden kyllä aina asioihin täysillä, eikä fitnessiä voi harrastaa puolivaloilla. Tähän ei kuitenkaan saa hurahtaa liikaa, Jonna sanoo.

Jonnan perheeseen kuuluu nykyään muusikko Harri ”Rane Raitsikka” Jäntti ja kaksi lasta: 3,5-vuotias Leevi ja 1,5-vuotias Lila. Jonna on nykyiseltä ammatiltaan ravintoneuvoja, ja syksyllä alkavat vuoden mittaiset liikunta- ja terveystieteen opinnot. Fitness on Jonnan harrastus ja omaa aikaa, mutta perhe menee treenien edelle.

– Treenaan viisi kertaa viikossa, en enempää. Jätän harjoituskaudella salitreenit suosiolla väliin, jos en ole saanut vaikka nukuttua kunnolla. Se pitää järjen mukana touhussa, että on pakko ehtiä tehdä vielä se makaronilaatikkokin illalla!

Mikä asia ratkaisi Jonnan raitistumisen? Lue lisää elämänmuutoksesta Me Naisten numerosta 21/2015.

Lue myös:

Jonna Nygrén on kuin eri ihminen – tunnistatko tuoreesta bikinikuvasta?

Rane Raitsikka huumevuosistaan Hollywoodissa: "Kaman vetäminen meni kaiken edelle"

Rane Raitsikka ja Manna: Huumeet erottivat rocksisarukset vuosiksi

Jonna Nygrén

Syntyi 27. syyskuuta 1979 Jyväskylässä.

Tuli tunnetuksi 2000-luvun alussa juontajana (Moon TV:llä ja MTV:n Headbangers’ Ball -ohjelmassa) sekä HIM-yhtyeen Ville Valon tyttöystävänä, teki myös mallin ja tarjoilijan töitä.

Työskentelee nykyään ravintoneuvojana ja harrastaa bikini fitnessiä.

Asuu puoliso Harri Jäntin (kitaristi Rane Raitsikka) ja yhteisten lasten (3,5-vuotias Leevi ja 1,5-vuotias Lila) kanssa Helsingin Jätkäsaaressa.

Mira Luodin Urho-lapsella on synnynnäinen sydänvika, jonka vuoksi pojan sydän pysähtyi vauvana kolmesti.

Tällä viikolla Vain elämää -ohjelmassa vietetään Mira Luodin päivää. Mira kertoo jaksossa uusperheestään, johon kuuluu viisi lasta. Nelonen on julkaissut klipin jaksosta jo ennakkoon.

Miran aviomiehen Mika Haapasalon tyttäret Jenni ja Susanna ovat jo teini-ikäisiä, ja lisäksi Miralla on kaksi lasta, Eirik ja Trine, edellisestä suhteestaan.

Urho on minun ja Mikan yhteinen 3-vuotias lapsi, jolla on synnynnäinen sydänvika, Mira kertoo perheensä kuopuksesta.

Mira on kertonut aikaisemmin, että Urho oli vain muutama kuukauden ikäinen, kun rakennevika sydämessä todettiin. Sairaalassa pojan sydän pysähtyi kolmesti, Mira kertoo myös Vain elämää -ohjelmassa.

– Pisin niistä on ollut sellainen, etten enää muutamaan tuntiin tiennyt, onko minulla lasta vai ei, Mira kertoo jakson insertissä.

”Kävin jo ne tunteet läpi, että olen menettänyt lapseni.”

Pöydän ääressä Mira kertoo muille artisteille, että kokemus muutti hänen ajattelutapaansa.

– Urholla oli sydän pysähtyneenä ja mä kävin jo ne tunteet läpi, että olen menettänyt lapseni.

– Hurjia aikoja, mutta onneksi se päättyi hyvin, Aki Tykki toteaa.

Vain elämää Nelosella torstaisin ja perjantaisin klo 20.00. Me Naiset kuuluu Nelosen kanssa samaan Sanoma-konserniin.

Kuva David Beckhamista riisumassa aurinkolasejaan kuninkaallisiin häihin mennessä levisi viikonloppuna sosiaalisessa mediassa. Kuvat: Reuters
Kuva David Beckhamista riisumassa aurinkolasejaan kuninkaallisiin häihin mennessä levisi viikonloppuna sosiaalisessa mediassa. Kuvat: Reuters

Twitter-yleisön mielestä David Beckham oli kuninkaallisten häiden paras osa. 

Koko viikonlopun ajan kansainvälistä mediatilaa on hallinnut yksi ihminen, näyttelijä Meghan Markle, eli nykyinen Sussexin herttuatar Meghan.

Toki Meghanin aviomies prinssi Harry on myös näkynyt kuvissa morsiamensa rinnalla, ja hippusen palstatilaa ovat saaneet esimerkiksi innostuneet sulhaspojat, kirkkaankeltaisissa juhlinut Amal Clooney ja lenkkareita mekon kanssa käyttänyt Serena Williams.

Yksi tyyli-ikoni on kuitenkin jäänyt liian vähälle huomiolle: jalkapallolegenda, tyyli-ikoni ja lukemattomien ihmisten julkkisihastus numero yksi, David Beckham

Jos Twitteriä on uskominen, tummanharmaassa puvussa ja kaksirivisessä vaaleanharmaassa liivissä esiintynyt Beckham oli yksi häiden tärkeimmistä vieraista. 

Eivätkä nämä ole edes hänen häänsä!

Beckham, aina niin ärsyttävän hyvännäköisenä. 

Poskisuukko Beckhamille sai Sir Elton Johnin lipomaan huuliaan.

Mitä Beckhamin tyyliin tulee, siitä tiedetään Voguen mukaan seuraavaa:

Kapealinjainen puku oli Dior Hommelta, ja sen on suunnitellut Kim Jones, joka juuri nimitettiin merkin johtoon alkuvuodesta. Mukava avaus herra Jonesin pääsuunnittelijauralle siis. Pukuun Beckham yhdisti kultaisen taskukellon ja aurinkolasit.

Lisäksi Beckhamilla on tietysti eräänlaisia pysyviä asusteita. Esquire arvelee artikkelissaan, että David Beckham saattaa olla ainoa kuninkaallisten häiden vieras, jolla on tatuointeja kaulassa. 

Beckham paranee vanhetessaan

Kuluneen sanonnan mukaan nainen on kuin viini, eli paranee vanhetessaan (joskaan Alkon asiantuntijan mukaan sanonta ei koske kaikkia viinejä). 43-vuotias Beckham on elävä todiste siitä, että vähintäänkin osa miehistäkin paranee iän myötä. 

Pyörivätkö kellon viisarit David Beckhamin kohdalla eri suuntaan?
Toivoa on!

Siltä varalta, että joku ei vieläkään ole vakuuttunut Beckhamin nousujohteisesta tyylikkyydestä:

David Beckham kymmenen vuotta sitten – sama hymy, vähemmän tukkaa ja tatuointeja.
David Beckham kymmenen vuotta sitten – sama hymy, vähemmän tukkaa ja tatuointeja.

David Beckham 15 vuotta sitten korvakoruineen ja vaalennettuine hiuksineen.
David Beckham 15 vuotta sitten korvakoruineen ja vaalennettuine hiuksineen.

David Beckham 20 vuotta sitten. 1990-luvun lopussa hän suosi keskijakausta.
David Beckham 20 vuotta sitten. 1990-luvun lopussa hän suosi keskijakausta.