"Olin jo pitkään miettinyt, että nyt tämän pitää loppua. Voin niin huonosti itseni kanssa, ja läheiseni voivat huonosti", seitsemän vuotta raittiina ollut Jonna Nygren kertoo päihdeajoistaan. Kuva: Liisa Valonen
"Olin jo pitkään miettinyt, että nyt tämän pitää loppua. Voin niin huonosti itseni kanssa, ja läheiseni voivat huonosti", seitsemän vuotta raittiina ollut Jonna Nygren kertoo päihdeajoistaan. Kuva: Liisa Valonen

Moni muistaa Jonna Nygrénin 2000-luvun biletysputkesta ja Ville Valon ex-tyttöystävänä. Nykyinen Jonna elää perhe-elämää ja harrastaa fitnessiä, ja raittiita vuosia on takana jo seitsemän. – Riippuvuuksissa toisten apu ei auta, jos ei itse ole valmis muuttumaan, Jonna sanoo.

Huhtikuussa iltapäivälehtien kuvissa näkyi tuttu nainen vuosien takaa – mutta ruskettuneena, timminä fitness-kilpailijana: Jonna Nygrén, entinen kuuluisa bilettäjä, malli, tv-juontaja ja tyttöystävä.

Nykyisen Jonnan elämä on kaukana bilevuosista. Siihen kuuluu fitness-harrastuksen lisäksi perhe-elämää miehen ja kahden lapsen kanssa.

Kisakunto vaati Jonnalta vuoden ajan tavoitteellista treeniä, mutta se varsinainen muutos tapahtui jo aikaisemmin. Fitness-harrastus on tässä kuviossa aika pieni juttu.

– Elämäni suunta muuttui seitsemän vuotta sitten, Jonna, 35, kertoo.

Jonna oli muuttanut kotoa Jyväskylästä Helsinkiin 17-vuotiaana ja juhlinut suunnilleen siitä asti. Otsikoissa tykättiin seurata kauniin Jonnan tempoiluja, ja päihteitä kului.

– Olin jo pitkään miettinyt, että nyt tämän pitää loppua. Voin niin huonosti itseni kanssa, ja läheiseni voivat huonosti. Moni oli yrittänyt auttaa, olin käynyt katkolla – mutta lopputulos oli aina sama. Riippuvuuksissa toisten apu ei auta, jos ei itse ole valmis muuttumaan. Jokaisen on kuljettava oma kaarensa loppuun.

Jonna kertoo, että elämänmuutoksen jälkeen moni on epäillyt kovan treenauksen olevan vain uusi riippuvuus vanhojen tilalla.

– Mutta siitä ei ole kysymys. Lähden kyllä aina asioihin täysillä, eikä fitnessiä voi harrastaa puolivaloilla. Tähän ei kuitenkaan saa hurahtaa liikaa, Jonna sanoo.

Jonnan perheeseen kuuluu nykyään muusikko Harri ”Rane Raitsikka” Jäntti ja kaksi lasta: 3,5-vuotias Leevi ja 1,5-vuotias Lila. Jonna on nykyiseltä ammatiltaan ravintoneuvoja, ja syksyllä alkavat vuoden mittaiset liikunta- ja terveystieteen opinnot. Fitness on Jonnan harrastus ja omaa aikaa, mutta perhe menee treenien edelle.

– Treenaan viisi kertaa viikossa, en enempää. Jätän harjoituskaudella salitreenit suosiolla väliin, jos en ole saanut vaikka nukuttua kunnolla. Se pitää järjen mukana touhussa, että on pakko ehtiä tehdä vielä se makaronilaatikkokin illalla!

Mikä asia ratkaisi Jonnan raitistumisen? Lue lisää elämänmuutoksesta Me Naisten numerosta 21/2015.

Lue myös:

Jonna Nygrén on kuin eri ihminen – tunnistatko tuoreesta bikinikuvasta?

Rane Raitsikka huumevuosistaan Hollywoodissa: "Kaman vetäminen meni kaiken edelle"

Rane Raitsikka ja Manna: Huumeet erottivat rocksisarukset vuosiksi

Jonna Nygrén

Syntyi 27. syyskuuta 1979 Jyväskylässä.

Tuli tunnetuksi 2000-luvun alussa juontajana (Moon TV:llä ja MTV:n Headbangers’ Ball -ohjelmassa) sekä HIM-yhtyeen Ville Valon tyttöystävänä, teki myös mallin ja tarjoilijan töitä.

Työskentelee nykyään ravintoneuvojana ja harrastaa bikini fitnessiä.

Asuu puoliso Harri Jäntin (kitaristi Rane Raitsikka) ja yhteisten lasten (3,5-vuotias Leevi ja 1,5-vuotias Lila) kanssa Helsingin Jätkäsaaressa.

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

JOUSIMIES

Saat päivän haasteista energiaa. Mikään ei nyt saa sinua säikkymään. Johtajan rooli lankeaa tänään todennäköisesti sinulle.

 

KAURIS

Valitse sanasi tarkasti välttääksesi tarpeettoman draaman. Älä yritä pakottaa ketään muottiisi. Anna jokaiselle tilaa.

 

VESIMIES

Järjestelmällisyys ja suunnitelmallisuus pelastavat sinut kaaokselta. Pidä jalat maan pinnalla, sillä nyt ei ole aika haihatella.

 

KALAT

Pidä pää kylmänä. Päivä vaatii tilannetajua ja nopeaa toimintaa. Puhu totta, sillä valkoinen valhe saattaa saada ikävää jälkeä aikaan.

 

OINAS

Tee arkeasi helpottava ratkaisu. Sinun on aika päästää itsesi vähemmällä. Stressin hiipuminen nostaa huomattavasti elämänlaatuasi.

 

HÄRKÄ

Hoida tekemättömiä asioita pois alta. Kyseessä voi olla rahaan tai terveyteesi liittyvä kysymys. Kääri hihat hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta.

 

KAKSONEN

Kuuntele kaikkien mielipiteitä tuputtamatta omiasi. Joku, joka ei jaa näkemyksiäsi saattaa heittäytyä hankalaksi. Ole kärsivällinen.

 

RAPU

Älä päästä tunteitasi niskan päälle. Pidä rauha maassa ja vältä kytevä konflikti diplomatialla. Kompromissi tuo tilanteeseen ihmepelastuksen.

 

LEIJONA

Kaunista kotiasi tulevia pyhiä varten. Vietä laatuaikaa perheen kanssa ja päivitä kuulumisia. Valmistaudu tulevaan juhlakauteen.

 

NEITSYT

Joudut turvautumaan puheenlahjoihisi tänään. Saatat jumittua pitkään väittelyyn, jossa vahvat persoonat ottavat toisistaan mittaa.

 

VAAKA

Lähde tutustumaan uusiin maisemiin. Pitkä keskustelu ystävän tai perheenjäsenen kanssa avartaa näkökulmaasi. Haaveesi on askeleen lähempänä.

 

SKORPIONI

Ota keskenkeräiset rahakysymykset käsittelyyn. On aika hoitaa pois alta ne asiat, jotka eivät voi odottaa ensi vuoteen. Ole tehokas.