Tästä se lähtee, tellinkiselfie! Kuvat: Shutterstock ja Instagram
Tästä se lähtee, tellinkiselfie! Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Toukokuu on tuonut meille tellinkiselfien ja tellinkipullan.

Onkohan muualla maailmassa yhtä kuuluisaa pyörätelinettä kuin Helsingin Munkkiniemessä?

Tällä pyörätelineellä kun on oma internetsivusto ja hashtag, jota käytetään muun muassa tviiteissä ja Instagram-kuvissa.

Tellinki.fi-sivusto avautui sen jälkeen, kun Helsingin Sanomat (HS) uutisoi Munkkiniemen kaupunkipyörätelineen herättämästä ärtymyksestä. Lehden haastatteleman Pertti Ruosaaren mukaan telineellinen Alepa-fillareita häiritsee asukkaiden elämää ja muun muassa laskee kiinteistön arvoa.

– Sitähän voi katsoa, että on kiinteistön arvollekin pysyvä rasite, kun on tullut tuollainen tellinki, Munkkiniemessä asuva Ruosaari kertoi HS:lle.

Helsingissä on tänä vuonna käytössä 1400 kaupunkipyörää, jotka sijaitsevat 140 pyörätelineessä.

”Suomen kuuluisimman pyörätelineen” kotisivu kannustaa nyt matkustamaan tellingin luokse ja ottamaan kuvan Instagramiin.  Samalla sivusto kertoo reaaliaikaisesti, kuinka monta kaupunkipyörää telineessä on.

– Suomen kuuluisin pyöräteline laittoi Munkkiniemen takaisin kartalle. Tellinki on nähtävä. Tellinki on koettava. Pyhiinvaellus on alkanut, tellinki.fi julistaa.

Tellinki-tunnuksella on Instagramissa tämän jutun kirjoitushetkellä 25 kuvaa.

 

suomen kuuluisin arvonalentaja. #nimby #munkkiniemi #tellinki

Henkilön Jani (@jelo_yelo) jakama julkaisu

Jotkut ovat ottaneet selfien paikanpäällä, osa puolestaan leikittelee aiheella kuvissaan muuten. Esimerkiksi helsinkiläinen kahvila on julkaissut kuvan tellinkipullasta:

 

Tellinkipulla, tuo härskin kelta-punainen jättiläinen, joka valtaa tilan kaikilta muilta pullilta 😮 #tellinki #kaupunkipyörä

Henkilön Café Bon Temps (@cafebontemps) jakama julkaisu

Lähetä kuvasi!

Kävitkö jo tellingillä ja otitko kuvan? Lataa selfiesi myös alla olevaan kuvagalleriaamme!

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00

Kapellimestari ja säveltäjä Esa-Pekka Salonen ja Jane-vaimo ehtivät olla yhdessä lähes 27 vuotta.

Lontoon filharmonisen orkesterin ylikapellimestari Esa-Pekka Salonen, 59, ja hänen vaimonsa Jane eroavat, kertoo Iltalehti.

Lehden mukaan avioeroa on hakenut Jane Salonen, joka on jättänyt avioerohakemuksen Los Angelesissa sijaitsevalle oikeustalolle kesäkuussa 2017.

Salonen on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista. Ennen Lontoon-pestiään hän toimi Los Angelesin filharmonikkojen musiikillisena johtajana ja ylikapellimestarina. Hän on tehnyt paljon yhteistyötä myös New Yorkin filharmonikkojen kanssa.

Esa-Pekka ja Jane menivät naimisiin vuonna 1991. Heillä on kolme täysi-ikäistä lasta.