Saksalaiset ne osaavat leveillä kaikella, mikä liittyy kaljaan. Kolpakotkin ovat aivan omaa luokkaansa. Kuva: Shutterstock
Saksalaiset ne osaavat leveillä kaikella, mikä liittyy kaljaan. Kolpakotkin ovat aivan omaa luokkaansa. Kuva: Shutterstock

Saksalaiset sukulaissielumme osaavat juhlia oluen aikaansaannoksia.

Saksalaiset ovat ottaneet etumatkaa meihin suomalaisiin. Vaikka mekin olemme suuri olutkansa, he ovat keksineet jotain kateutta aiheuttavaa: kansallisen kaljamahapäivän! Tag des Bierbauches -päivää juhlitaan lauantaina 1. elokuuta.

"Olut voittaa! Me viisveisaamme fitness-villityksistä ja nautimme elämänlaadusta. Miksi hankkia sixpack, kun voi saada koko tynnyrin?" saksalaisen tapahtuman Facebook-sivuilla julistetaan.

Tapahtuman järjestäjät kannustavat osallistujia, joita on jo yli 67 000, ottamaan päivän kunniaksi kuvan kaljamahastaan ja jakamaan sen netissä.

Onneksi henkeen pääsee Suomessakin. Saksassa asunut helsinkiläinen Saara Louhensalo pani pystyyn tapahtuman suomalaisille. Kaljamahan päivän osallistujia on vasta murto-osa Saksan kaljamahajuhlijoista, mutta ehtiihän tässä.

Ehkä on kuitenkin hyvä, ettei kaljamahaa juhlita ihan joka päivä. Kaljamaha, jota kai pitäisi virallisesti kutsua alkoholimahaksi, kun on merkki huolestuttavasta vyötärölihavuudesta, juuri siitä pahimmasta liikalihavuuden muodosta.

Suomalaisen Kaljamahan päivän tapahtuman löydät täältä.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.