Älä tule paha loitsu, tule hyvä loitsu. Kuva: Shutterstock
Älä tule paha loitsu, tule hyvä loitsu. Kuva: Shutterstock

Walesilaisen noidan seksiloitsusta saa maksaa parikymppiä. Toimiiko se? Jaa-a.

Suosittu yhdysvaltalainen nettihuutokauppa eBay on kieltänyt sivuillaan metafyysisten, siis sellaisten, joita ei koskettamalla tunne tai silmällä näe, asioiden kaupustelun. Netin käsityö- ja tuunausaarreaitassa Etsyssä se ei ole kiellettyä. Senpä takia siellä myydäänkin esimerkiksi loitsuja.

Daily Dot -sivuston toimittaja osti walesilaiselta noidalta 20 eurolla loitsun, jonka toivoi parantavan seksielämäänsä. Jotta nykyaikainen noita pääsi hommiin, hän pyysi toimittajalta hänen ja hänen miehensä koko nimet ja syntymäajat ja pienen päivityksen heidän parisuhteensa tilasta. Toimittajan piti myös kertoa, mitä hän loitsulta halusi. Viikon päästä noita lähetti loitsusta kuvia – kaikki oli valmista! Toimiko se?

Ehkä, ehkä ei. Toimittaja oli sitä mieltä, että seksielämä parani, mutta se saattoi johtua siitä, että hän aikuisten oikeasti halusi niin käyvän. Oliko loitsulla mitään tekemistä asian kanssa? Sitä emme tiedä. Nyt loitsukaupasta on kuitenkin noussut haloo.

Huffington Postin artikkelin mukaan loitsujen myymistä netissä pidetään epäeettisenä, koska niiden toimimisesta ei voi antaa mitään takuuta. Sekin on kyseenalaistettu, saavatko noidat kaupallistaa itsensä. Loitsimisen ja noituuden pitäisi olla henkistä touhua, ei elinkeino ja rahanlähde.

Daily Dotin toimittajalle seksiloitsun tehneen noidan Victoria Zasikowskin mukaan hän voisi kyllä elättää itsensä tekemällä jotain vihaamaansa työtä minimipalkalla, mutta miksei hän ei elättäisi itseään jollain, mitä rakastaa? Siis olemalla maksullinen noita.

Lähteet: Daily Dot, Etsy, Daily Dot, Huffington Post

Lue myös:

Testissä enkelihoito: mitä siellä oikein tapahtuu?

Ufo-uskovaiset Eija ja Kalevi: ”Kosminen virtaus yhdisti meidät”

Pariskunta hoitaa sairauksia yksisarvishoidoilla – uskaltautuisitko kokeilemaan?

Trendikäs citynuori menee nyt jumalanpalvelukseen

”Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni”, Antti kertoo.

Laulaja Antti Tuisku avaa tuoreessa Apu-lehden numerossa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Muusikko kertoi marraskuun alussa jäävänsä tauolle kevään 2018 areenakiertueen ja Provinssi Rockin keikan jälkeen. Syystä hän on kuitenkin vaiennut.

Nyt hän paljastaa, että aikoo hankkia tauon aikana hyvinvointivalmentajan pätevyyden.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni. Musiikkia haluan tehdä seuraavan kerran vasta sitten, kun itselläni on oikeanlainen kipinä ja visio siitä, mitä todella haluan tehdä, hän kertoo Apulle.

”Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea.”

Kun Antti marraskuussa ilmoitti tauostaan, hän kertoi tuntevansa ristiriitaisia fiiliksiä.

– Sen jälkeen aloitankin sitten määrittelemättömän pituisen keikkatauon. Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea. Kiertueen päättävän festarivedon jälkeen on aika pistää pillit pussiin ja miettiä elämää muiltakin kanteilta. Ja ladata akkuja tulevaa varten – milloin ikinä sen uuden tulemisen aika sitten onkaan, hän kertoi.

Kesällä Antti kertoi Me Naisten haastattelussa, että haluaa panostaa omaan ja läheistensä hyvinvointiin. Hän rakennutti kotiinsa suolahuoneen, vei äitinsä viime talvena lomalle Los Angelesiin ja siskonsa miehineen Berliiniin Céline Dionin keikalle.

– Olen halunnut satsata siihen, että jaksan tehdä työni mahdollisimman hyvin. Mutta haluan tarjota elämyksiä myös läheisilleni. Hiljattain mökillä yritin sanoa sukulaisille, että kertokaa, jos tarvitsette tänne jotakin, hän kertoi. 

 

Kun näyttelijä Emmi Pesonen alkoi seurustella ohjaaja Paavo Westerbergin kanssa, hän sai kaupan päälle neljä lasta.   

– Useimmat harjoittelevat äitiyttä lapsi kerrallaan, mutta minulle kaikki iät tulivat yhteen syssyyn, Emmi kertoo.

Kun näyttelijä Emmi Pesonen, 40, ensimmäisen kerran vieraili ohjaaja-käsikirjoittaja Paavo Westerbergin, 44, luona, hän katseli lasten kuvia seinällä. 

– Ihmettelin, kun rivistö vain jatkui ja jatkui, ja kaikki ne kuulemma olivat Paavon eri lapsia.

Lapsikatras ei kuitenkaan 27-vuotiasta Emmiä säikäyttänyt, päinvastoin.

– Olin aina ajatellut, että haluan paljon lapsia. Useimmat harjoittelevat äitiyttä lapsi kerrallaan, mutta minulle kaikki iät tulivat yhteen syssyyn, Emmi kertoo. Myöhemmin joukko kasvoi seitsemän hengen suurperheeksi.

– Suurin lahja, joka Emmi on minulle antanut on se, että hän on rakastanut lapsiani, Paavo sanoo.

Vaikeinta aikaa heidän suhteessaan elettiin, kun Paavo ja Emmi teatteritöiden ja arjen pyörittämisen lisäksi remontoivat omakotitaloa.

– Silloin vaatimusten määrä kotona oli niin valtava ja stressitasot niin koholla, että kun pääsi teatterille ja sulki oven takanaan, tuntui päässeensä turvaan ja melkein lomalle, Emmi sanoo. 

– Mutta ainakin elämän tarkoitus oli silloin selvä. Ei ollut aikaa fokusoida itseensä tai kriisiyttää parisuhdetta, kun piti vaan selvitä arjesta, Paavo jatkaa.

Toimiva taiteilijaliitto

Tammikuun alussa ensi-iltansa saa Emmin ja Paavon yhdessä käsikirjoittama ja Paavon ohjaama elokuva Viulisti.

Viulisti on Paavon ensimmäinen leffaohjaus ja Emmin esikoiskäsikirjoitus, jonka tekemiseen hän hyppäsi samalla pelottomalla asenteella kuin suurperheen äidiksi – ilman että ensin olisi vaikkapa kirjoittanut jonkun lyhytelokuvan käsiksen.

Kirjoittaminen oli Emmille monella tapaa avartavaa ja vapauttavaa.

– Näyttelijä on työnsaannin suhteen usein alisteisessa asemassa suhteessa ohjaajaan. Se on välillä tosi kuluttavaa. Kun kirjoitan, saan tehdä ihan mitä haluan, hän sanoo.

Yhdessä pari on työskennellyt aiemminkin.

– Työnteko yhdessä ei ole ikinä ollut meille vaikeaa, sillä työpaikalla roolimme ovat selvät. Eikä Paavo minua ainakaan helpommalla päästa kuin muita.  Siviilielämässä vastuun jakaminen on paljon vaikeampaa, Emmi sanoo.

– Kunnioitamme työtä ja työyhteisöä niin paljon, ettemme siellä rupea riitelemään. Eiväthän muutkaan tuo työpaikalle kotiasioitaan, Paavo jatkaa.

Mihin Emmi Paavossa ihastui? Miten seitsenhenkisen perheen arkea pyöritettiin? Voiko vain taiteilija ymmärtää toista taiteilijaa? Miltä tuntuu, kun lapset muuttavat pois kotoa? Lue lisää Me Naisten numerosta 50-51/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.