Hei, hei, hei,eihän sen näin pitänyt mennä! tietää Julia Roberts. Kuva: Reuters
Hei, hei, hei,eihän sen näin pitänyt mennä! tietää Julia Roberts. Kuva: Reuters

Rakastatko sinäkin Pretty Woman -elokuvaa? Et ehkä rakastaisi, jos elokuva olisi alkuperäisen käsikirjoituksensa mukainen.

Näin me sen olemme nähneet: oopperamusiikin soidessa Richard Geren näyttelemä Edward Lewis karauttaa torvet soiden valkoisella limusiinillaan Vivianin (Julia Roberts) ikkunan alle, kiipeää palotikkaita pitkin kukkapuska suussaan naisensa luokse ja julistaa tälle rakkautensa.

– Ja mitä tapahtuu sen jälkeen, kun mies on kiivennyt torniin ja pelastanut hänet? Edward kysyy pehmeällä äänellä.

– Nainen vastaavasti pelastaa sen miehen, Vivian vastaa.

Pari suutelee ja... POIKKI POIKKI POIKKI!

Ei sen näin pitänyt mennä. Ei ainakaan alkuperäisen käsikirjoituksen mukaan.

Pretty Womania on pidetty yhtenä maailman romanttisimmista elokuvista. Esimerkiksi Timeout.com-sivuston kaikkien aikojen romanttisimmat elokuvat -listauksessa Pretty Woman on sijalla 46 ja US Weeklyn listauksessa sijalla 7. Mutta alkujaan Garry Marshallin ohjaama tarina toisiinsa rakastuvasta lämminsydämisestä prostituoidusta ja rikkaasta liikemiehestä ei ollut kovinkaan ruusuinen.

Alkuperäisen käsikirjoituksen mukaan Edward ei rakastu Vivianiin ja Viviankin päätyy lopuksi takaisin kadulle. Alun perin elokuvan nimikin oli 3000 – viitaten hintaan, jonka Edward maksoi viikostaan Vivianin seurassa.

TCM.comin mukaan Julia Roberts on kuvaillut alkuperäistä käsikirjoitusta synkäksi, masentavaksi ja hirveäksi tarinaksi kahdesta kamalasta ihmisestä. Kaiken lisäksi Julian näyttelemän Vivianin oli tarkoitus olla narkomaani.

– Hahmoni oli huonolla huumorintajulla varustettu huonostikoulutettu, huumeita käyttävä huora, joka koki viikon mittaisen elämyksen pahasuisen, huonolla huumorintajulla varustetun rikkaan ja komean mutta kamalan miehen kanssa, Julia kertoo.

Alkuperäisen käsikirjoituksen mukaan Vivian kyllä ihastuu Edwardiin, mutta Edward sen sijaan haikailee takaisin tyttöystävänsä luokse New Yorkiin. Kun Vivian ryntää ulos limusiinista, Edward heittää tämän 3000 dollarin palkan roskikseen. Sen pituinen se.

Kaikki rakkaustarinan ystävät lienevät onnellisia siitä, että käsikirjoittaja J.F. Lawton päätyi lopulta muokkaamaan tarinaan sen romanttisen ja onnellisen lopun (ja poistamaan tyttöystävän Edwardin elämästä).

Lähteet: Refinery29, TCM

Lue myös:

Tällainen on Julia Roberts – Amerikan kultatyttö

Nämä leffojen seksikohtaukset ovat naisten mieleen

Richard Gere on oikea riku raukea

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

VAAKA
Voit saada päivästä paljon irti. Odottamaton käänne saa sinut hetkeksi eksyksiin. On aika tutustua paremmin äskettäin tapaamaasi ihmiseen.


SKORPIONI
Tarjoa apuasi ihmiselle, joka on ollut tukenasi menneisyydessä. Ystävällisyytesi pelastaa hänen päivänsä. Ihmissuhteissa on kääntymässä uusi lehti.


JOUSIMIES
Rakkauselämäsi vie nyt valtaosan huomiostasi. Täytä päiväsi asioilla ja ihmisillä, jotka saavat sinut loistamaan. Hyvinvointisi on etusijalla.


KAURIS
Nyt ei ole aika lainata kaverille rahaa. Pidä omaisuudestasi huolta. Voit tarjota neuvoja ja kokemuksen ääntä hänen avukseen.


VESIMIES
Älä vain odottele, että muutokset tapahtuisivat itsestään. Ole valmis panostamaan asiaasi. Päivä tuo elämääsi romantiikkaa.


KALAT
Hoida sovitut asiat nopeasti. Päivällä on varallesi vielä yllätyksiä. Vanhentunut ja hankala puheenaihe nousee uudestaan pintaan.


OINAS
Sinulla on vaikeuksia pysyä paikoillasi. Liikunnallinen haaste tekee sinulle hyvää. Kanavoi energiasi hyödylliseen tai hauskaan tekemiseen.


HÄRKÄ
Yritä olla joustava ja hyväntuulinen. Pääset paljon helpommalla, jos onnistut tulemaan toimeen kaikkien kanssa. Diplomatia on tänään paras aseesi.


KAKSONEN
Nyt ei ole hyvä hetki ihmissuhdesotkujen selvittämiselle. Anna pölyn laskeutua ensin. Keskitä kaikki energiasi välillä itseesi.


RAPU
On aika höristää korvia ja kiinnostua uusista asioista. Lähde liikkeelle, sillä aktiivisuus on avainsana. Seikkailu odottaa sinua.


LEIJONA
Älä kiirehdi väärällä hetkellä. Kärsivällisyys avaa eteesi enemmän mahdollisuuksia kuin osaat kuvitellakaan. Vielä ei ole aika toimia.


NEITSYT
Ole mukana koko sydämelläsi. Nyt ei ole aika tehdä mitään hutiloiden. Satsaa kaikkesi peliin ja katso, mihin se vie sinut.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!

Tilaajille
Kuolema on läsnä ambulanssin ensihoitajan Mika Länsisolan jokaisessa työvuorossa. Kuva: Satu Kemppainen
Kuolema on läsnä ambulanssin ensihoitajan Mika Länsisolan jokaisessa työvuorossa. Kuva: Satu Kemppainen

Yli miljoona suomalaista tekee henkisesti raskasta työtä, jossa on vaara kyynistyä. Ensihoitaja Mika Länsisola kertoo, miten työ on muuttanut häntä.

Kutsumusammatti. Palkitseva ja mielenkiintoinen työ, jolla on merkitystä. Samalla kuitenkin duuni, jossa joutuu päivittäin kasvotusten esimerkiksi kurjuuden, sairauden, päihteiden ja syrjäytymisen kanssa.

Joka neljännellä suomalaisella on henkisesti raskas työ, kertoo Työterveyslaitoksen...