Hei, hei, hei,eihän sen näin pitänyt mennä! tietää Julia Roberts. Kuva: Reuters
Hei, hei, hei,eihän sen näin pitänyt mennä! tietää Julia Roberts. Kuva: Reuters

Rakastatko sinäkin Pretty Woman -elokuvaa? Et ehkä rakastaisi, jos elokuva olisi alkuperäisen käsikirjoituksensa mukainen.

Näin me sen olemme nähneet: oopperamusiikin soidessa Richard Geren näyttelemä Edward Lewis karauttaa torvet soiden valkoisella limusiinillaan Vivianin (Julia Roberts) ikkunan alle, kiipeää palotikkaita pitkin kukkapuska suussaan naisensa luokse ja julistaa tälle rakkautensa.

– Ja mitä tapahtuu sen jälkeen, kun mies on kiivennyt torniin ja pelastanut hänet? Edward kysyy pehmeällä äänellä.

– Nainen vastaavasti pelastaa sen miehen, Vivian vastaa.

Pari suutelee ja... POIKKI POIKKI POIKKI!

Ei sen näin pitänyt mennä. Ei ainakaan alkuperäisen käsikirjoituksen mukaan.

Pretty Womania on pidetty yhtenä maailman romanttisimmista elokuvista. Esimerkiksi Timeout.com-sivuston kaikkien aikojen romanttisimmat elokuvat -listauksessa Pretty Woman on sijalla 46 ja US Weeklyn listauksessa sijalla 7. Mutta alkujaan Garry Marshallin ohjaama tarina toisiinsa rakastuvasta lämminsydämisestä prostituoidusta ja rikkaasta liikemiehestä ei ollut kovinkaan ruusuinen.

Alkuperäisen käsikirjoituksen mukaan Edward ei rakastu Vivianiin ja Viviankin päätyy lopuksi takaisin kadulle. Alun perin elokuvan nimikin oli 3000 – viitaten hintaan, jonka Edward maksoi viikostaan Vivianin seurassa.

TCM.comin mukaan Julia Roberts on kuvaillut alkuperäistä käsikirjoitusta synkäksi, masentavaksi ja hirveäksi tarinaksi kahdesta kamalasta ihmisestä. Kaiken lisäksi Julian näyttelemän Vivianin oli tarkoitus olla narkomaani.

– Hahmoni oli huonolla huumorintajulla varustettu huonostikoulutettu, huumeita käyttävä huora, joka koki viikon mittaisen elämyksen pahasuisen, huonolla huumorintajulla varustetun rikkaan ja komean mutta kamalan miehen kanssa, Julia kertoo.

Alkuperäisen käsikirjoituksen mukaan Vivian kyllä ihastuu Edwardiin, mutta Edward sen sijaan haikailee takaisin tyttöystävänsä luokse New Yorkiin. Kun Vivian ryntää ulos limusiinista, Edward heittää tämän 3000 dollarin palkan roskikseen. Sen pituinen se.

Kaikki rakkaustarinan ystävät lienevät onnellisia siitä, että käsikirjoittaja J.F. Lawton päätyi lopulta muokkaamaan tarinaan sen romanttisen ja onnellisen lopun (ja poistamaan tyttöystävän Edwardin elämästä).

Lähteet: Refinery29, TCM

Lue myös:

Tällainen on Julia Roberts – Amerikan kultatyttö

Nämä leffojen seksikohtaukset ovat naisten mieleen

Richard Gere on oikea riku raukea

Rosaa ahdistaa ja itkettää nyt vähän kaikki, mutta mitä siitä seuraa? Ennustamme. 

Oi voi. Ensitreffit alttarilla -sarjan jakso, jossa parit palaavat häämatkalta arkeen, on pääosin ihan mukavaa katsottavaa. Tunteikasta Rosa-parkaa kuitenkin itkettää ja ahdistaa ihan kaikki.

Eetun kanssa avioitunut ja Roomassa häämatkaillut Rosa selvittää silmät kyynelissä tarvitsevansa aikalisän kaikesta, vaikka Eetun kanssa meneekin kuulemma kivasti. Rosaa ahdistaa muun muassa kiire, jonka takia hän ei ehdi tavata läheisiään. 

– Ei ehdi nähdä ystäviä, ei perhettä, ja nyt kun tarvis just semmosta tukea ja lohdutusta, että oikeasti joku sanoo, että kaikki järjestyy, Rosa murehtii.

Kiirettä tosiaan pitää: Rosa työskentelee sairaanhoitajana päivystyksessä ja tekee paljon yövuoroja. Lisäksi hän harjoittelee triathlonia kilpailumielessä. Ja niin, hän meni juuri naimisiin tv-ohjelmassa, ja uusi puoliso muuttaa nyt hänen kotiinsa kameraryhmän seuratessa. Jotta liitto onnistuisi, uunituoreelle parisuhteelle pitäisi löytyä aikaa.

Mitäköhän tästä tulee?

Vaihtoehto 1: Rosa on uusi rahka-Petri

Vuosi sitten näytetyllä Ensitreffit alttarilla -kaudella nähtiin sarjan suomalaisen historian pahin epäonnistuminen. Asiantuntijoiden naittamat Mari ja Petri tulivat niin huonosti toimeen keskenään, että he päättivät erota jo kesken kauden.

Ennen eroa tapahtui muutama ikimuistoinen sattumus, jotka ilmensivät Marin ja Petrin erilaisuutta. Ensinnäkin Petri kieltäytyi ostamasta ruokaa katukojusta, koska hänellä oli rahkaa kotona jääkaapissa. Toisekseen Petri halusi säilyttää polkupyöräänsä sisällä Marin asunnossa, mikä oli Marista käsittämätöntä. 

Sporttinen Petri osasi olla joustamaton fitness-elämäntapaansa liittyvissä asioissa, mutta kovin dramaattiselta ihmiseltä hän ei vaikuttanut. Tunteikas Rosa lienee ihmisenä aivan erilainen kuin Petri. Silti Rosan intohimoinen suhtautuminen triathlon-harrastukseen tuo mieleen Petrin.

Rosaa ahdistaa, ettei treenaamiselle ole aikaa.

– Jos näyttää siltä, ettei vaan pysty treenaa ja muuta, ei ota siitä stressiä, niin sitten skippaa sen, kisaa ensi vuonna uudelleen, hän pohdiskelee.

– Ei siitä tule kuin kahden ja puolen sadan tappio. 

Onneksi Rosan asunnossa on sentään parveke, jolla triathlon-pyörää voi säilyttää. 

Vaihtoehto 2: Vastakohdat täydentävät toisiaan

Ei ole mitenkään tavatonta, että pariskunnan osapuolista toinen on temperamentiltaan rauhallisempi ja toinen taas tuntee ja näyttää tunteitaan voimakkaasti. Yhdistelmä saattaa toimia myös Rosan ja Eetun kohdalla.

Jos Rosa selviää yövuoroputken, triathlon-treenin ja tuoreen avioliiton yhdistelmästä ilman burn outia, saattaa avioelämä kääntyä aivan auvoiseksikin. 

Vaihtoehto 3: Rosa on uusi Aliisa

Petrin lisäksi Rosassa saattaa nähdä yhtäläisyyksiä toisenkin viime kauden osallistujan kanssa. Viime kaudella Esan kanssa avioitunut Aliisa koki epämääräisiä epävarmuuden tunteita vähän Rosan tyyliin. 

Aliisan ongelmaksi tosin koitui tunteiden vähyys, Rosalla taas on muutaman minuutin välein vaihtelevia tunteita vaikka muille jakaa.

Eiköhän univormupukuiselle, huomenlahjaksi personoituja lauluja lurittelevalle Eetullekin löytyisi tarvittaessa ottajia.

Esan ja Aliisan liitto kaatui lopulta siihen, ettei Aliisa halunnut jatkaa yhdessäoloa, sillä hän ei tuntenut tarpeeksi Esaa kohtaan. Suomen sinkuille unelmamies Esan vapautuminen oli ilouutinen, ja nykyään Esalla on kainalossaan unelmiensa nainen

Eiköhän univormupukuiselle, huomenlahjaksi personoituja lauluja lurittelevalle Eetullekin löytyisi tarvittaessa ottajia. Rosan ja Eetun ennuste on kuitenkin toistaiseksi hyvä ahdistuksista huolimatta. 

Vaihtoehto 4: Ensivaikutelma pettää

Tony Dunderfelt lupaili uusimman kauden alkaessa, että tulossa on kaikkien aikojen kausi, jolla jokainen pari tulee menemään melkoista vuoristorataa. Rosa näkyy jo hypänneen vauhdikkaaseen tunteiden vuoristorataan, mutta Tonyn ennustus voi tarkoittaa muutakin.

Ehkä rauhallisesta Eetusta sukeutuukin ensi jaksossa kyyneliä tirsuva draamailija ja Rosa puolestaan löytää täydellisen zen-tilan? Tai ehkä Team Lällyksi Twitterissä ristityt Eetu ja Rosa muuttuvatkin viileän asiallisiksi? Ikinä ei tiedä. 

Heikin tähänastisen muodonmuutoksen perusteella loppukaudelta voi odottaa mitä tahansa. 

Vappu Pimiä muistelee menneitä Instagramissaan. 

Juontaja Vappu Pimiä, 40, julkaisi Instagram-tilillään valokuvan itsestään yli 20 vuoden takaa. Kuvassa juuri 18 vuotta täyttänyt Vappu hymyilee juomalasi kädessään.

– Sanotaan, et nainen on kauneimmillaan 17-vuotiaana.. No, en ehkä ihan allekirjoittais, mut ai niin, tossa mä olinkin just täyttänyt 18, Vappu kirjoittaa kuvan alla.

Kuvatekstin perusteella kuva on otettu 18 vuotta täyttäneen Vapun syntymäpäiväjuhlilla.

Kuvan kommenteissa monet kehuvat Vappua viehättäväksi. Joidenkin mielestä toukokuussa 40 vuotta täyttänyt Vappu näyttää nykyisin nuoremmalta kuin kuvassa. Kommenteissa nuorta Vappua verrataan esimerkiksi Marilyn Monroeen ja Armi Kuuselaan.