Hei, hei, hei,eihän sen näin pitänyt mennä! tietää Julia Roberts. Kuva: Reuters
Hei, hei, hei,eihän sen näin pitänyt mennä! tietää Julia Roberts. Kuva: Reuters

Rakastatko sinäkin Pretty Woman -elokuvaa? Et ehkä rakastaisi, jos elokuva olisi alkuperäisen käsikirjoituksensa mukainen.

Näin me sen olemme nähneet: oopperamusiikin soidessa Richard Geren näyttelemä Edward Lewis karauttaa torvet soiden valkoisella limusiinillaan Vivianin (Julia Roberts) ikkunan alle, kiipeää palotikkaita pitkin kukkapuska suussaan naisensa luokse ja julistaa tälle rakkautensa.

– Ja mitä tapahtuu sen jälkeen, kun mies on kiivennyt torniin ja pelastanut hänet? Edward kysyy pehmeällä äänellä.

– Nainen vastaavasti pelastaa sen miehen, Vivian vastaa.

Pari suutelee ja... POIKKI POIKKI POIKKI!

Ei sen näin pitänyt mennä. Ei ainakaan alkuperäisen käsikirjoituksen mukaan.

Pretty Womania on pidetty yhtenä maailman romanttisimmista elokuvista. Esimerkiksi Timeout.com-sivuston kaikkien aikojen romanttisimmat elokuvat -listauksessa Pretty Woman on sijalla 46 ja US Weeklyn listauksessa sijalla 7. Mutta alkujaan Garry Marshallin ohjaama tarina toisiinsa rakastuvasta lämminsydämisestä prostituoidusta ja rikkaasta liikemiehestä ei ollut kovinkaan ruusuinen.

Alkuperäisen käsikirjoituksen mukaan Edward ei rakastu Vivianiin ja Viviankin päätyy lopuksi takaisin kadulle. Alun perin elokuvan nimikin oli 3000 – viitaten hintaan, jonka Edward maksoi viikostaan Vivianin seurassa.

TCM.comin mukaan Julia Roberts on kuvaillut alkuperäistä käsikirjoitusta synkäksi, masentavaksi ja hirveäksi tarinaksi kahdesta kamalasta ihmisestä. Kaiken lisäksi Julian näyttelemän Vivianin oli tarkoitus olla narkomaani.

– Hahmoni oli huonolla huumorintajulla varustettu huonostikoulutettu, huumeita käyttävä huora, joka koki viikon mittaisen elämyksen pahasuisen, huonolla huumorintajulla varustetun rikkaan ja komean mutta kamalan miehen kanssa, Julia kertoo.

Alkuperäisen käsikirjoituksen mukaan Vivian kyllä ihastuu Edwardiin, mutta Edward sen sijaan haikailee takaisin tyttöystävänsä luokse New Yorkiin. Kun Vivian ryntää ulos limusiinista, Edward heittää tämän 3000 dollarin palkan roskikseen. Sen pituinen se.

Kaikki rakkaustarinan ystävät lienevät onnellisia siitä, että käsikirjoittaja J.F. Lawton päätyi lopulta muokkaamaan tarinaan sen romanttisen ja onnellisen lopun (ja poistamaan tyttöystävän Edwardin elämästä).

Lähteet: Refinery29, TCM

Lue myös:

Tällainen on Julia Roberts – Amerikan kultatyttö

Nämä leffojen seksikohtaukset ovat naisten mieleen

Richard Gere on oikea riku raukea