Lennu emäntänsä Jenni Haukion sylissä vuonna 2012. Kuva:  Sanoma-arkisto / Peter Jansson
Lennu emäntänsä Jenni Haukion sylissä vuonna 2012. Kuva: Sanoma-arkisto / Peter Jansson

Tasavallan ykköskoira Lennu on päässyt kansainväliselle huumorisivustolle.

Tasavallan presidenttipari Sauli Niinistön ja Jenni Haukion Lennu-koira on saanut huomiota nyt myös maailmalla. Lennusta tehty meemi pääsi nimittäin viime viikolla suositulle Tank.Sinatra-huumorisivustolle.

– Kun haukut omistajallesi niin kauan, että hän nostaa sinut syliin – mutta et ole aivan varma siitä, haluatko olla sylissä, Instagramissa julkaistun kuvan yhteydessä vitsaillaan englanniksi.

 

Actually could ya put me down

A photo posted by Tank.Sinatra (@tank.sinatra) on

Lennun leveä virnistys on saanut kuudessa päivässä lähes 46 000 tykkääjää, ja siinä on yli 2100 kommenttia. Jotkut kommentoijat ovat ystävällisesti kertoneet sivuston seuraajille, että koira on Suomen presidenttiparin bostoninterrieri.

Kuva on runsaan viikon takaa presidenttiparin virallisilta joulutervehdyksiltä Mäntyniemestä. Lennu varasti tyypilliseen tapaansa median huomion, kun hän havitteli pöydällä ollutta jouluhaukea ja karjalanpiirakoita.

Lennu arvostaa jouluherkkuja. Kuva: Presidentin kanslia
Lennu arvostaa jouluherkkuja. Kuva: Presidentin kanslia

Lennu on ennenkin varastanut show'n edustustilaisuuksissa. Esimerkiksi vuonna 2013 Lennu katseli presidentin kanslian mukaan ”seitan-kinkkua sillä silmällä”.

Lennun saamasta huomiosta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.fi.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00

Kapellimestari ja säveltäjä Esa-Pekka Salonen ja Jane-vaimo ehtivät olla yhdessä lähes 27 vuotta.

Lontoon filharmonisen orkesterin ylikapellimestari Esa-Pekka Salonen, 59, ja hänen vaimonsa Jane eroavat, kertoo Iltalehti.

Lehden mukaan avioeroa on hakenut Jane Salonen, joka on jättänyt avioerohakemuksen Los Angelesissa sijaitsevalle oikeustalolle kesäkuussa 2017.

Salonen on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista. Ennen Lontoon-pestiään hän toimi Los Angelesin filharmonikkojen musiikillisena johtajana ja ylikapellimestarina. Hän on tehnyt paljon yhteistyötä myös New Yorkin filharmonikkojen kanssa.

Esa-Pekka ja Jane menivät naimisiin vuonna 1991. Heillä on kolme täysi-ikäistä lasta.