Millaisena sinä tunnet itsesi kauniiksi? Kuva: Shutterstock
Millaisena sinä tunnet itsesi kauniiksi? Kuva: Shutterstock

Pluskokoinen Courtney Mina kampanjoi sen puolesta, että kaikki rakastaisivat itseään sellaisena kuin ovat.

Kanadalainen Courtney Mina oli jo lapsena ylipainoinen. Ujoa tyttöä kiusattiin, ja hän oppi häpeämään itseään. Courtney vetäytyi syrjään ja piilotti itsensä väljiin, säkkimäisiin vaatteisiin.

Bustle-sivustolle kirjoittamassaan artikkelissa Courtney kertoo, että taideharrastuksen ansiosta hän uskalsi alkaa vähitellen tuoda itseään esiin niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Silti hän ajatteli olevansa yhä lihava, pukeutui hän mihin vaatteisiin tahansa.

– Ja sitten tajusin: tulisin aina olemaan lihava. En voisi jättää sitä huomioimatta enkä pystyisi piilottamaan sitä. Minun täytyi vain tajuta, hyväksyä ja omaksua se, Courtney kirjoittaa.

Courtney keksi itselleen alusvaatehaasteen.

– Tarvitsin uusia alusvaatteita, jotta voisin nähdä vartaloni seksikkäänä, ja toivoin, että alkaisin myös tuntea itseni seksikkääksi.

– Nykyään voin sanoa ylpeänä, että minusta on tullut se nainen, joka nuorempana halusin olla, Courtney kertoo artikkelissa.

Courtney myös päätti alkaa kampanjoida positiivisen kehonkuvan puolesta. Hän teki kokeilun, jossa hän latasi Instagramiin kuvia itsestään alusvaatteisillaan.

Courtney sai vähäpukeisilla kuvillaan hetkessä monta uutta seuraajaa. Häntä kiinnostivat kuitenkin enemmän kommentit. Niitä oli kolmenlaisia: ällöttäviä, negatiivisia ja positiivisia.

Seksiehdottelut ja muut törkyviestit eivät naista hätkäyttäneet. Sitten oli negatiivisia kommentteja, sellaisia kuten ”olet ällöttävä läski valas”. Nekään eivät varsinaisesti yllättäneet.

– Minut todella yllätti se, kuinka moni oli valmis puolustamaan minua joka kerta, kun joku jätti ilkeän kommentin. Joskus niistä kasvoi oikein sota.

Courtney tunsi onnistuneensa tavoitteessaan.

– Jos pystyt katsomaan minua ja ajattelemaan, että olen kaunis, voit varmasti katsoa itseäsi ja ajatella samalla tavalla, hän kirjoittaa.

– Pinnallisuuden lisäksi kommenteissa oli paljon voimaa, joka on polttoainetta positiiviselle kehonkuvalle.

Gorgeous body. @revalutionary #curvesreign

Kuva, jonka † Courtney Mina † (@khaleesidelrey) julkaisi

Lue myös:

Plusmalli tylyttää XL-muotia: Mallit ja mallinuket liian pieniä!

Pluskokoinen ja rimpula testasivat muotoilevat alusasut: Löytyikö vyötärö, kasvoivatko rinnat?

XL-muotia verkosta – listasimme parhaat nettikaupat

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.