Brittiopiskelijat sen aloittivat, vapautuneen urinoinnin – väärään viemäriin.

Hyvänen aika, aikkamala, eihän nyt, ohhoh, voi mahoton huhhuh.

Ai mitä? No, keskuudessamme on ihmisiä, jotka pissaavat suihkussa. Asia kävi ilmi viime viikolla, kun pari East Anglian yliopiston opiskelijapoikaa alkoi kampanjoida suihkupissan puolesta: Debs Torrin ja Chris Dobsonin mukaan puhdasta vettä säästyisi vuodessa 26 kilpauintialtaallista, jos kaikki heidän yliopistonsa 15 000 opiskelijaa jättäisivät yhden vessanhuuhtelukerran väliin ja pissaisivat suihkussa käydessään.

Ei siinä vielä mitään, että jotkut opiskelijapojat jossain kaukana pissaavat suihkussa. Mutta kun poikien ilmoitus sai lumipallon lähtemään liikkeelle. On käynyt ilmi, että moni suomalainenkin on lorotellut lattiakaivoon jo vuosikausia. Työpaikkojen kahvihuoneet kohisevat ja ydinperheet repeilevät liitoksistaan, kun syyllisiä paljastuu pikkuhiljaa. Sinäkinkö, Raimo!

Oikeasti brittipojat ovat hyvällä asialla: lattiakaivoon on ihan yhtä ok pissata kuin vessapönttöön. Vedenpuhdistamoon sekin viemäri johtaa, ja samalla säästyy kallista puhdasta vettä. Muutama kysymys tästä nyt silti jää ilmaan leijumaan.

1. Kuka sen alun perin keksi, että lattiakaivoon ei saa pissata? Miksei saisi?

2. Ne ihmiset, jotka ovat itsenäisesti keksineet lattiakaivokikan. Mitä muuta kapinallista ne tekevät? Pesevät hampaita samalla, kun istuvat pöntöllä? Minkälainen seksielämä heillä mahtaa olla?

3. Saako lavuaariin pissata, vai onko se kuitenkin vähän ällöä?