Ei aurinko paista ei, mutta selfie olisi kiva ottaa. Instagram-konkarit kertovat, miten se onnistuu.

Bloggaaja Jenni Rotosen vinkit:

Huomioi valo. Suosi luonnonvaloa pimeäänkin vuodenaikaan. Katso mistä suunnasta valo tulee ja käännä kasvot sitä kohti. Jos ulkona on harmaata ja valo tulee suoraan ylhäältä, mene seisomaan vaikka puun alle. Siten saat valon suunnattua itseesi.

Ota keinovalo avuksi. Keinovalossa pystyt säätämään valonlähdettä mieleiseksi. Varo kuitenkin, etteivät kuvat ylivalotu.

Kokeile mustavalkoisuutta. Pimeällä kuvista tulee helposti rakeisia. Vaikka rakeisuus ei värikuvissa näytä hyvältä, se saattaa toimia tyylikeinona mustavalkokuvissa.

Säädä värisävyjä. Sävyjen säätäminen toimii parhaiten ennen kuvan ottamista. Harmaalla ilmalla lisää kuvaan enemmän keltaista. Jos otat kuvan sisällä keltaisessa keinovalossa, lisää kuvaan sinistä sävyä.

Jennin löydät Instagramista nimellä @jennipupulandia

Valokuvaaja Teppo Tirkkosen vinkit:

Vakauta kamera. Hämärässä kuvan epätarkkuus syntyy usein käsien liikkeestä. Pidä kännykästä kiinni kahdella kädellä tai tue se seinää tai puuta vasten. Myös seinään nojaaminen voi auttaa. Ota useita kuvia, sillä usein kohde tai kamera liikahtaa juuri väärällä hetkellä.

Valota kuva oikein. Esimerkiksi kuva iltavalaistuksessa olevasta rakennuksesta kannattaa valottaa rakennuksen valoisimmasta kohdasta. Näin kuva valottuu oikein, on tarkempi eivätkä kirkkaat kohdat ylivalotu.

Hyödynnä sovelluksia. Iphonen Camera+-sovelluksessa on vakautus­ominaisuus. Se tarkkailee käsien liikettä ja painaa laukaisinta vasta silloin, kun kamera on tarpeeksi vakaa. Sovelluksen Torch Mode -ominaisuudella estät epätarkat ja ylivalottuneet salamakuvat. Valmiit kuvat kannattaa editoida VSCO Cam -sovelluksella.

Tepon löydät Instagramista nimellä @teppotirkkonen

Lue lisää:

Onko tässä joulun suuri lahjahitti: selfie-keppi!

Avonainen kaula-aukko ja töröhuulet? – Selfie voi saada sinut vaikuttamaan tyhmältä

Tässäkö tulevaisuuden some-villitys? Selfie-peili lähettää kuvasi suoraan Twitteriin

Illan Suomi Love -jaksossa Simo haluaa yllättää tyttärensä Hennan. – Haluan sanoa hänelle tämän kappaleen kautta, että isä välittää omasta tyttärestään.

Lauantai-iltana esitettävässä Suomi Love -jaksossa kempeleläinen Simo haluaa ilahduttaa 26-vuotiasta tytärtään Hennaa. Simo kertoo jaksossa, että hänellä on aina ollut läheiset välit tyttäreensä.

– Henna on aina ollut isän tyttö. Ehkä isältä saa joitain asioita helpommin periksi, Simo kertoo Suomi Love -jaksossa hänen ja tyttärensä suhteesta.

Keväällä 2014 Simo sai kuulla ilouutisen, kun Henna ja tämän puoliso Jani kertoivat odottavansa lasta.

– Se oli todellinen ilouutinen. Todella mahtava tunne, Simo muistelee.

”Tutkimuksissa todettiin kallonpohjan syöpäkasvain.”

Kesän edetessä Henna alkoi kuitenkin saada erikoisia oireita. Simo ajatteli niiden liittyvän raskauteen.

– Kun vaikeudet jatkuivat, Henna hakeutui kesäkuun lopulla OYKSiin. Tutkimuksissa todettiin kallonpohjan syöpäkasvain. Se oli valtava isku perheelle ja kaikille, Simo kertoo ohjelmassa liikuttuneena.

Samana päivänä, kun Henna sai tietää kasvaimesta, hän ja Jani saivat toisenkin uutisen. He saivat tietää, että syksyllä syntyvä lapsi on tyttö.

– Hennalla oli elokuun alussa ensimmäinen leikkaus, ja tyttö kasvoi mahassa. Sitten 1.lokakuuta syntyi Emppu-tyttö sädehoitojen keskellä.

”Hän ei anna periksi.”

Simon mukaan kasvain on yhä olemassa.

– Mutta kun Hennan luonteen tietää, niin hän ei anna periksi. Hän on ollut koko ajan sillä asenteella, että kyllä täältä tullaan.

Simo haluaa yllättää tyttärensä Haloo Helsingin Vapaus käteen jää -kappaleella. Kappale on Hennalle tärkeä – ja se oli myös Hennan ja Janin hääkappale vuonna 2015.

”Haluan sanoa Hennalle, että isä välittää omasta tyttärestään.”

– Haluan sanoa Hennalle tämän kappaleen kautta, että isä välittää omasta tyttärestään. Ja nyt kun on jaksamista tämän sairauden keskellä, niin me tullaan olemaan tukena.

Suomi Love TV1:llä la kello 21.15.

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.