Ei aurinko paista ei, mutta selfie olisi kiva ottaa. Instagram-konkarit kertovat, miten se onnistuu.

Bloggaaja Jenni Rotosen vinkit:

Huomioi valo. Suosi luonnonvaloa pimeäänkin vuodenaikaan. Katso mistä suunnasta valo tulee ja käännä kasvot sitä kohti. Jos ulkona on harmaata ja valo tulee suoraan ylhäältä, mene seisomaan vaikka puun alle. Siten saat valon suunnattua itseesi.

Ota keinovalo avuksi. Keinovalossa pystyt säätämään valonlähdettä mieleiseksi. Varo kuitenkin, etteivät kuvat ylivalotu.

Kokeile mustavalkoisuutta. Pimeällä kuvista tulee helposti rakeisia. Vaikka rakeisuus ei värikuvissa näytä hyvältä, se saattaa toimia tyylikeinona mustavalkokuvissa.

Säädä värisävyjä. Sävyjen säätäminen toimii parhaiten ennen kuvan ottamista. Harmaalla ilmalla lisää kuvaan enemmän keltaista. Jos otat kuvan sisällä keltaisessa keinovalossa, lisää kuvaan sinistä sävyä.

Jennin löydät Instagramista nimellä @jennipupulandia

Valokuvaaja Teppo Tirkkosen vinkit:

Vakauta kamera. Hämärässä kuvan epätarkkuus syntyy usein käsien liikkeestä. Pidä kännykästä kiinni kahdella kädellä tai tue se seinää tai puuta vasten. Myös seinään nojaaminen voi auttaa. Ota useita kuvia, sillä usein kohde tai kamera liikahtaa juuri väärällä hetkellä.

Valota kuva oikein. Esimerkiksi kuva iltavalaistuksessa olevasta rakennuksesta kannattaa valottaa rakennuksen valoisimmasta kohdasta. Näin kuva valottuu oikein, on tarkempi eivätkä kirkkaat kohdat ylivalotu.

Hyödynnä sovelluksia. Iphonen Camera+-sovelluksessa on vakautus­ominaisuus. Se tarkkailee käsien liikettä ja painaa laukaisinta vasta silloin, kun kamera on tarpeeksi vakaa. Sovelluksen Torch Mode -ominaisuudella estät epätarkat ja ylivalottuneet salamakuvat. Valmiit kuvat kannattaa editoida VSCO Cam -sovelluksella.

Tepon löydät Instagramista nimellä @teppotirkkonen

Lue lisää:

Onko tässä joulun suuri lahjahitti: selfie-keppi!

Avonainen kaula-aukko ja töröhuulet? – Selfie voi saada sinut vaikuttamaan tyhmältä

Tässäkö tulevaisuuden some-villitys? Selfie-peili lähettää kuvasi suoraan Twitteriin