Pihapelien klassikot pitävät pintansa. Testasimme neljä peliä.

Takapihan torni

Idea Siirrä palikoita yksitellen tornin huipulle. Tornista olisi saatava mahdollisimman korkea poistamalla palikoita tornin keskeltä. Se häviää, jonka siirrolla rakennelma kaatuu.

Peliaika 2–30 minuuttia

Pelitila 2 neliötä

Hinta 21 €

Arvio Peli koukuttaa. Yksi pelaajista jäi treenaamaan vielä pariksi tunniksi muiden väsähdettyä. Vaikka palikat olivatkin tavallista pelin pöytäversiota isommat, olisivat ne voineet olla vieläkin suurempia ja niitä olisi voinut olla enemmän. Nyt torni jäi vähän tyngäksi.

Pehmokeihäs

Idea Heitä keihästä yksin tai kaveriporukalla turnaushengessä. Tyyli on vapaa. Säännöt voi kehitellä itse.

Peliaika Noin 10 minuuttia

Pelitila 15 neliötä

Hinta 9,90 €

Arvio Pehmokeihäs herätti hilpeyttä kaksimielisessä kaveriporukassa. Pitkä ja kevyt pötkö lensi komeasti kaaressa kädestä toiseen, mutta sillä myös hutkittiin ja tökittiin ja sitä heitettiin uimarenkaan läpi.

Kyykkä

Idea Lyö vastustajan puukeiloja kumoon suurella puisella kyykkämailalla ja saalista itsellesi tai joukkueellesi mahdollisimman monta pistettä.

Peliaika 60 minuuttia

Pelitila 60 neliötä

Hinta 28 €

Arvio Liikunnallinen peli, jossa tarvitaan tarkkaa heittokättä tai hyvää tuuria. Paketin mukana tullut keppi kyllä lensi, mutta osuminen kuuden metrin etäisyydeltä oli hankalaa.

XL Yatzy

Idea Heitä suurin pistemäärä ja olet voittaja.

Peliaika 30 minuuttia

Pelitila 10 neliötä

Hinta 15 €

Arvio Peli vaatii tasaisen alustan. XL Yatzy on hitaampi ja kömpelömpi kuin tavallinen versio. Herää kysymys, miksi pelistä on uusi versio, kun pieniä noppia on helpompi kuljettaa mukana. Silti peli koukuttaa.

Tiedustelut: www.tactic.fi, www.tevella.fi.