Niin, ja ainahan voi tehdä myös tämän perinteisen pilan.
Niin, ja ainahan voi tehdä myös tämän perinteisen pilan.

Valmistaudu huhtikuun 1. päivä vietettävään aprillipäivään hyvissä ajoin.

Jes, kohta se koittaa! Nimittäin ainoa päivä vuodesta, jolloin leikistä ei saa suuttua.

Tässä ideoita keskiviikon källeihin:

1. Vaihda kahvi kofeiinittomaan. Rakkasi ei ehkä huomaa pilaa aamupalapöydässä, mutta eiköhän tilanne valkene viimeistään iltapäivällä.

2. Pyydä perheenjäsentä varaamaan itselleen vihdoin lääkäriaika. Kirjoita ystävällisyydenpuuskassa numero jo valmiiksi lapulle. Käytä numeroa valitessasi luovuuttasi, miten olisi vastaus vaikka Scientologia-yhdistyksestä?

3. Klassinen, häijy, mutta niin tehokas temppu: siirrä kellot pari-kolme tuntia eteenpäin illalla ja naura tyynyysi, kun perheenjäsenesi ryntää viideltä suihkuun. Jos haluat pehmentää jekkua, voit paljastaa aprillipilan ennen kuin raasu on laukannut ovesta ulos. Tai sitten annat hänet hoksata asian vasta bussipysäkillä.

4. Pääsiäinen on tulossa! Käy kylässä kaverin jääkaapilla ja vaihda karppaajan kananmunat Mignon-muniin. Kirjoita vielä hilpeät terkut kuoreen. Tulee tällä kertaa vähän erilainen aamiaismunakas.

5. Perunamuusi näyttää hyvin aseteltuna ihan vaniljajäätelöltä. Lisäkysymyksiä?

6. Pakasta jääpaloihin ylläri: sujauta jokaiseen lokeroon rusina jäädytysvaiheessa. Vissylasissa lilluva rusehtava jääpala näyttää erittäin epäilyttävältä.

7. Sirottele kuivaa pastaa tai muuta mukavan rusahtelevaa materiaalia maton alle, tai mikä parempaa, vessan istuimen väliin. Ja jää kuuntelemaan kauhistuneita älähdyksiä, kun läheisesi yrittää epätoivoisesti tajuta, mitä hän on rikkonut.

8. Onko sinulle varastossa väritöntä kynsilakkaa? Sivele sillä saippuapala ja aseta se kuivuneena takaisin paikalleen.

Lue lisää:

Saikkupäivän parhat ajanvietteet – tässä lista

Hui, paavi! Näin erikoisia pelkoja maailmaan mahtuu

11 noloa tilannetta, jotka jokainen tunnistaa

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.