Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Maistuisiko siideripullollinen vettä? Entä saako klassikkosuklaata "parannella"?

Aina kuluttaja ei saa sitä, mitä on luullut ostaneensa. Konkreettisestikaan.

"Kesälomalla ja puisto ja piknik mielessä. Menin kauppaan ja ostin pullon herkullista hedelmäsiideriä lähikaupasta. Mikä pettymys, kun narautin pitkän pyörämatkan jälkeen nurmella korkin auki ja huomasin, että puoli litraa kesäeliksiiriä olikin pelkkää vettä. Koko päivä meni kyllä aivan pilalle!"

Makuasiat ovat ehdottomasti myös tunneasioita.

"Eräänä päivänä lempisuklaapatukkani maku oli muuttunut. Yhteydenotto valmistajaan paljasti, että suklaan reseptiä oli uudistettu. Heidän mielestään patukan makua oli parannettu. Minun mielestäni se oli yksinkertaisesti pilattu. Ei klassikkotuotteen makua voi mennä muuttamaan! En osaa edes päättää olenko enemmän järkyttynyt vai pettynyt."

Joskus koolla todella on väliä.

"Ostin ohuen ohuita meetwursti-siivuja. Rasiasta paljastuneista viipaleista kuitenkin vain murto-osa oli ohuita ja loput aivan normaalin paksuisia siivuja. Että ottikin päähän. Jos olisin halunnut tavallisia meetwurstisiivuja, olisin ostanut niitä. Ja lisäksi näissä 'ohuen ohuissa' oli tavallista korkeampi kilohinta."

Toisinaan kunnon makusokin yli ei pääse ollenkaan.

"Yhteen aikaan minulla oli sammumaton himo tiettyyn salmiakkipurkkaan. Ostin sitä viiden tyynyn paketeissa, ettei mässyttäminen menisi aivan jatkuvaksi. Kerran pakettiin oli eksynyt yksi piparmintunmakuinen tyyny: mikä sokki! Makuaisti ei kerta kaikkiaan meinannut hyväksyä kokemaansa, ja päivän herkkuhetki oli pilalla. Näin pieni tapahtuma riitti vieroittamaan minut salmiakkipurkasta kokonaan – ehkä pelkään, että pettymys toistuu."

Ja joskus (tosin kokemuksen mukaan melko harvoin) ihminen osaa yksinkertaisesti sopeutua.

"Meillä oli illanistujaiset ja päätin ostaa herkkupöytään suklaakuorrutteisia karkkeja. Karkit olivatkin ihan hyviä – paitsi että niissä ei ollut lainkaan sitä suklaakuorrutusta."

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Joonas ja Vesa-Matti Loiri kertovat Harkimot-ohjelmassa, että heidän suhteensa on täysin kaverillinen.

Näyttelijälegenda Vesa-Matti Loirin poika Joonas Loiri sai varsinkin lapsena kuulla kuuluisasta sukunimestään. Joonas ja Vesku ovat sunnuntaina toisen kuuluisan isä-poikaparin vieraina Hjallis ja Joel Harkimon uudessa tv-ohjelmassa Harkimot.

Loirit kertovat ohjelmassa, että heidän suhteensa oli Joonaksen lapsuudessa vuosia katkolla Veskun erottua Joonaksen äidistä. Joonas oli kuusivuotias, kun näki Veskun lähtevän kotoa taksilla.

Sen jälkeen kuudesta seitsemään vuotta meni niin, että Vesku ei ollut lainkaan yhteydessä Joonakseen ja Jenni-tyttäreensä. Näin Vesa-Matti kuvaili ajanjaksoa Loirinuotiolla-ohjelmassa kaksi vuotta sitten:

– Mä en saanut muutamaan vuoteen Jenniin ja Joonakseen yhteyttä. Aina kun soitin, ne oli jossain muualla. Mutta sitten lapset tulivat itse määrätyssä iässä soittelemaan mun ovikel.loa, ja asia hoitui sillä tavalla.

Sovinto kymmenessä minuutissa

Isä ja poika tekivät aikanaan sovinnon laivalla konjakin ääressä – kymmenessä minuutissa. 

– Emme oikeastaan puhuneet siitä, mistä kaikki lähti, vaan siitä, miten nyt jatketaan, Joonas kertoo Harkimoissa. 

”Sä oot saanut anteeksi jo kauan sitten.”

Loirit kertovat, että nyt heidän välinsä ovat hyvät, mutta suhde on täysin kaverillinen. Vesku esittää kuitenkin ohjelmassa pojalleen anteeksipyynnön:

– Haluan pyytää anteeksi sitä, etten ollut aktiivisempi.

– Sä oot saanut anteeksi jo kauan sitten, Joonas vakuuttaa.

Harkimot sunnuntaisin 22.10. alkaen TV5:llä klo 21.