Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Uusi puhelinpalvelu lupaa turvallisempaa oloa niille, jotka pelkäävät liikkua yksin.

Alkaako sinua karmia, jos joudut matkustamaan paikasta toiseen iltamyöhällä? Tuntuuko siltä, että jokaisen puunrungon takana väijyy murhamies, ja ohikulkijatkin ovat potentiaalisia pahantekijöitä?

Tällaisena hetkenä voi huokaista helpotuksesta, jos joku läheinen soittaa ja tarkistaa, että kaikki on varmasti hyvin. Aina ystävät eivät kuitenkaan tajua soittaa juuri silloin, kun sitä kaipaisi.

Tähän hätään on nykyään tarjolla monenlaisia sovelluksia ja välineitä. Yksi tällaisista on puhelinpalvelu Kitestring, joka tarkistaa kavereidesi puolesta, oletko kunnossa.

Jos lähdet esimerkiksi yksin viettämään iltaa, voit ilmoittaa menoistasi palveluun. Haluamasi aikavälein palvelu lähettää sinulle tekstiviestin ja kysyy, onko kaikki kunnossa. Jos vastausta ei ala kuulua viiden minuutin sisään, palvelu tulkitsee sinun olevan pulassa ja lähettää avunpyynnön haluammallesi henkilölle.

Nettipalvelu toimii tekstiviesteillä. Sen käyttämiseen ei tarvitse älypuhelinta tai kännykän datayhteyttä. Käyttäjäksi pääsee rekisteröimällä oman puhelinnumeronsa palvelun nettisivuilla.

Palvelu toimii myös Suomessa. Ilmaisversiota voi käyttää kahdeksan kertaa kuussa ja siihen saa lisättyä yhden yhteyshenkilön. Rajoittamaton käyttöoikeus maksaa 3 dollaria kuukaudessa. 

Lue myös:

Tämä kaulakoru voi vaikka pelastaa henkesi