Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Uusi puhelinpalvelu lupaa turvallisempaa oloa niille, jotka pelkäävät liikkua yksin.

Alkaako sinua karmia, jos joudut matkustamaan paikasta toiseen iltamyöhällä? Tuntuuko siltä, että jokaisen puunrungon takana väijyy murhamies, ja ohikulkijatkin ovat potentiaalisia pahantekijöitä?

Tällaisena hetkenä voi huokaista helpotuksesta, jos joku läheinen soittaa ja tarkistaa, että kaikki on varmasti hyvin. Aina ystävät eivät kuitenkaan tajua soittaa juuri silloin, kun sitä kaipaisi.

Tähän hätään on nykyään tarjolla monenlaisia sovelluksia ja välineitä. Yksi tällaisista on puhelinpalvelu Kitestring, joka tarkistaa kavereidesi puolesta, oletko kunnossa.

Jos lähdet esimerkiksi yksin viettämään iltaa, voit ilmoittaa menoistasi palveluun. Haluamasi aikavälein palvelu lähettää sinulle tekstiviestin ja kysyy, onko kaikki kunnossa. Jos vastausta ei ala kuulua viiden minuutin sisään, palvelu tulkitsee sinun olevan pulassa ja lähettää avunpyynnön haluammallesi henkilölle.

Nettipalvelu toimii tekstiviesteillä. Sen käyttämiseen ei tarvitse älypuhelinta tai kännykän datayhteyttä. Käyttäjäksi pääsee rekisteröimällä oman puhelinnumeronsa palvelun nettisivuilla.

Palvelu toimii myös Suomessa. Ilmaisversiota voi käyttää kahdeksan kertaa kuussa ja siihen saa lisättyä yhden yhteyshenkilön. Rajoittamaton käyttöoikeus maksaa 3 dollaria kuukaudessa. 

Lue myös:

Tämä kaulakoru voi vaikka pelastaa henkesi

Manuelalla ja Tuurella on kummallakin lapsia edellisistä liitoistaan.

Muusikko Tuure Kilpeläinen, 47, ja taitelija Manuela Bosco, 35, seurustelevat, kertoo Voice.

– Ollaan yhdessä. Kyllä, Manuela kertoo Voicen mukaan.

Manuela erosi entisestä puolisostaan Kasmir Baltzarista kesäkuussa. Manuelalla ja Kasmirilla on kaksi yhteistä lasta Sahara-tytär ja Otava-poika. Sahara on syntynyt vuonna 2014 ja Otava vuonna 2016.

Myös Tuure on eronnut ja hänellä on ex-puolisonsa kanssa kaksi lasta.

Manuela ja Kasmir antoivat Me Naisille yhteishaastattelun keväällä 2016. Pääset lukemaan sen tämän linkin kautta.

Britannian prinssi William saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen marraskuun viimeisinä päivinä. Presidentti Sauli Niinistö isännöi vierailua, mutta on Williamilla muutakin odotettavaa!

  1. Oh dear! Prinssi William on varmasti tottunut päivittelemään surkeaa säätä kotisaarellaankin. Suomi lienee kuitenkin yksi säävoivottelun paratiiseista. Jos tässä lajissa kisattaisiin, olisimme aina MM-finaalissa. Liity siis huokailumittelöön! 
  2. Marraskuisessa viimassa jokainen järki-ihminen käyttää päähinettä, mikä on loistouutinen kaikille hiusongelmien kanssa kamppaileville. Syyspipo korville vedettynä ei tarvitse murehtia lättänästä kuontalosta – tai aatelisesti nousevasta hiusrajasta. Kröhöm.
  3. Pimeässä jokainen näyttää hyvältä. Jokainen. 
  4. Pimeässä Helsingissä saattaa törmätä muihinkin prinsseihin! Marraskuun viimeisinä päivinä alueen prinssitiheys on maksimissaan, sillä myös Ruotsin prinssi Daniel saapuu kaksipäiväiselle vierailulle.
  5. Prinssi Daniel aikoo käydä kasvuyritystapahtuma Slushissa. Lähde imuun, niin saat kokea ikäkriisivuoristoradan koko kierroksen. Jos presidentti Sauli Niinstön seurassa tunnet itsesi kovin nuoreksi, lupaamme, että Slushissa 35-vuotias saa mukavan tönäisyn takaisin todellisuuteen. Ei sitä sittenkään ihan untuvikkoja enää olla.
  6. Prinssi William saapuu Suomeen ilman perhettään. Kyllähän se tiedetään, että elämä pienten lasten (ja vielä raskaana olevan, jatkuvasti pahoinvoivan kumppanin) kanssa voi välillä olla rankkaa. Hengailu Sauli Niinistön seurassa voi siis tuntua ihan lepolomalta. Sale ei varmasti paisko ruokaa lattialle tai saa raivareita kättelyjonossa. Jos kuopuksen syntymän jälkeen kaipaat irtiottoa, tervetuloa uudelleen!

Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio
Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio