Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Uusi tutkimus paljastaa, että Tetriksen pelaaminen vähentää naposteluhaluja 24 prosentilla.

Luulitko, että ikiklassikko Tetriksen pelaaminen on hyödytöntä ajanhukkaa? Päinvastoin. Useat tutkimukset osoittavat, että palikoiden pinoamiseen perustuvalla tietokonepelillä on vaikka mitä terveyshyötyä. Tässä kolme kiinnostavinta:

1) Napostelu vähenee

The Atlantic uutisoi tuoreesta tutkimuksesta, joka osoittaa, että jo kolmen minuutin Tetriksen pelaaminen vähentää ruuanhimoa 24 prosenttia. Tutkimuksessa 119 ihmistä arvioi aluksi asteikolla 1–100, kuinka paljon he sillä hetkellä himoitsivat esimerkiksi ruokaa tai tupakkaa. Sitten he joko pelasivat Tetristä tai istuivat toimimattoman tietokoneen ääressä kolme minuuttia. Ja kas, ne jotka olivat pelanneet Tetristä, himoitsivat pelaamisen jälkeen 24 % vähemmän ruokaa, kahvia tai nikotiinia.

2) Traumat poistuvat

Tekniikka ja Talous kertoi muutama vuosi tutkimuksesta, jonka mukaan Tetriksen pelaaminen ehkäisee traumaattisia takaumia. Tutkimuksessa osallistujille näytettiin raakoja kuvia onnettomuuksista ja ruumiinvammoista. Sitten koehenkilöt pelasivat joko Tetristä tai sanapeliä tai olivat tekemättä mitään. Ja kas, Tetristä pelanneet raportoivat myöhemmin vähemmän häiritseviä takaumia kuin muut ryhmät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3) Silmät kuntoon

Laiska silmä eli amblyopia on sairaus, joka pahimmillaan saattaa johtaa sokeuteen. Sitä on perinteisesti hoidettu tervettä silmää peittävällä silmälapulla, jolloin niin sanotusti laiskempi silmä joutuu tekemään enemmän hommia ja kuntoutumaan siinä samalla. Vaan eipä tarvitse enää. Iltalehti nimittäin uutisoi jokin aika sitten tutkimuksesta, jossa huomattiin Tetriksen silmiä kuntouttava vaikutus. Tetriksen pelaamisessa molempia silmiä käyttäneiden silmät olivat kehittyneet nopeammin kuin niiden, jotka olivat pelanneet peliä perinteisen silmälapun kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hah! Tästäpä saavat ne, jotka väittävät tietokoneen tuijottamisen lihottavan sekä pilaavan näön ja terveyden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla