Tasa-arvoisesta avioliittolaista keskustellaan parhaillaan eduskunnassa. Soivatko hääkellot tulevaisuudessa kaikille?

Kun eduskunta tänään torstaina 20. helmikuuta alkoi käsitellä tasa-arvoista avioliittolakia, kansanedustajille ja lakivaliokunnalle lahjoitettiin Kaikella rakkaudella -kirja. Siihen toimittajat Johanna Korhonen ja Jeanette Östman ovat kirjoittaneet omista kokemuksistaan ja koonneet muidenkin sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien tarinoita.

Voiko kirja vaikuttaa asenteisiin, Jeanette Östman?

Totta kai! Haluan koskettaa ihmisiä, ja kirjassa on todella henkilökohtaisia tarinoita. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat elävät ihan tavallista arkea, johon kuuluu rakkautta, iloa ja pelkoa. Lukijat pääsevät lähemmin katsomaan, kuinka ennakkoluulojen ja lainsäädännön takia arki näyttää erilaiselta vähemmistöjen silmin. Luulen, että lukija voi samastua moniin tunteisiin ja ajatuksiin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jännittääkö tuleva keskustelu?

Lopputulos jännittää ja tietysti sekin, millaisia kommentteja eduskunnassa kuullaan. Ne voivat olla loukkaaviakin. Toivoisin, että puheiden ymmärrettäisiin koskevan aitoja ihmisiä. Me olemme täällä ja joudumme pohtimaan tasa-arvoon liittyviä asioita eri tavalla kuin heterot. Kun esimerkiksi sain kumppanini kanssa lapsen, minua ei ollut juridisesti olemassa lapsellemme, koska en ollut biologinen vanhempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos tasa-arvoinen avioliitto tulee, menetkö naimisiin?

Pitäisi kysyä vaimolta. Tunnetasolla kyse on samasta asiasta kuin heteroilla. Tasa-arvoinen avioliittolaki tekisi sen helpommaksi ymmärtää.

Lue myös:

Jaana Pelkonen ei luovuta – naimisiin vasta kun kaikilla samat oikeudet

Elias Koskimies on Vuoden homo

Sisältö jatkuu mainoksen alla