Me Naiset
|
Inka Simola
Paula Vesala sanoutuu irti Vain elämää -ohjelmaa sponsoroivasta Sodastream-yrityksestä.
Paula Vesala sanoutuu irti Vain elämää -ohjelmaa sponsoroivasta Sodastream-yrityksestä.

Muusikko Paula Vesala julkaisi Facebookissa kirjoituksen, jossa hän kritisoi kovin sanoin Sodastream-hiilihapotuslaitteita valmistavan yrityksen toimintaa.

Muusikko Paula Vesala kritisoi virallisilla Facebook-sivuillaan Sodastreamin toimintaa Israelin miehittämällä Länsirannalla. Yritys sponsoroi Vain elämää -ohjelmaa, jossa Vesala on mukana.

– Yrityksen toiminta Israelin miehittämällä Länsirannalla on laitonta, eikä kestä lähempää tarkastelua. Ymmärrettävästi on heille pettymys, että nostan tämä esiin koska olen mukana ohjelmassa, ja näin itsekin ikään kuin yrityksen mainoskasvo, mutta iloisella markkinoinnilla ei tietenkään voi peitellä ihmisoikeusloukkauksia, Vesala kirjoittaa. (Voit lukea kirjoituksen kokonaan jutun lopusta.)

Vesala toivoo, että kuluttajien paine yritystä kohtaan voisi muuttaa sen toimintatapoja. Hän on linkittänyt kirjoitukseensa Ubuntifadan artikkelin Kuplavettä ihmisoikeuksien kustannuksella. Juttu käsittelee sitä, että Sodastreamilla tehty kuplavesi ei ole eettistä. Sodastreamilla menee Suomessa hyvin, ja se avasi juuri ensimmäisen vesibaarinsa Helsinkiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jutussa Sodastream-yrityksen maajohtaja Thea Forstén myöntää, että yrityksen tuotteita valmistetaan laittomassa siirtokunnassa Israelin miehittämällä Länsirannalla. Maajohtaja kuitenkin kiistää jutussa, että Pohjoismaihin tuotaisiin tuotteita miehitetyn alueen tehtaalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sodastreamin tunnetuin mainoskasvo on näyttelijä Scarlett Johansson. Hän on saanut asiasta ankaraa kritiikkiä.

– Rakastan hiilihapotettua vettä, mutta vihaan pulloista syntyvää jätettä, Johansson sanoi mainoskuvauksista tehdyssä YouTube-videossa. 

Lue täältä lisää, miksi Sodastreamia pidetään epäeettisenä.

Julkaisu käyttäjältä Paula Vesala.
Sisältö jatkuu mainoksen alla