Oaklandin poliisi toivoo, että julkinen nolaaminen vähentäisi rikollisuutta.

Kalifornian osavaltiossa sijaitseva Oakland taistelee tosissaan prostituutioon liittyvää ihmiskauppaa vastaan. Kesäkuussa kaupungin poliisi avasi nettisivut, joille se kokoaa parituksesta syytettyjen rikollisten pidätyskuvat, nimet ja asuinpaikat. Poliisin mukaan parittajien julkisen nolaamisen toivotaan vähentävän rikollisuutta.

Asiasta uutisoineen Time-lehden haastattelussa paikallisen poliisin edustaja toteaa Oaklandin olevan yksi lapsiprostituution keskuksista ja portti, jonka läpi ihmiskaupan uhrit kuljetetaan sisämaahan.

Nolauskäytäntö pätee samassa osavaltiossa myös Sacramentossa ja Fresnossa ja Richmondissa, Virginiassa. Oaklandissa tämänkaltaista parittajien julkista nolaamista yritettiin ensimmäisen kerran jo 2005, mutta kaupungin tilanne on vain pahentunut tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rikollisten kuvien julkaisemisella on Yhdysvalloissa pitkät juuret, ja esimerkiksi maan keskusrikospoliisi FBI ylläpitää etsityimpien rikollisten listaa. Keväällä 2014 Marylandin poliisi sai runsaasti arvostelua kokeiltuaan "livetwiittaamista" prostituutioratsioista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suomessa poliisi saattaa julkaista rikoksesta epäillyn kuvan, mutta harkitusti, ja tilanteessa, joissa rikollisen tunnistaminen voi hyödyttää poliisityötä.

Lähde: Time

Sisältö jatkuu mainoksen alla