Ei aamulla kukaan enää muista. Luulet vaan. Kuva: Colourbox
Ei aamulla kukaan enää muista. Luulet vaan. Kuva: Colourbox

Selvisitkö pikkujouluista sössimättä? Ihme! Jos kuitenkin sohlasit ison kaavan mukaan, näin voit selvittää möhläyksesi.

Pomolle avautuminen – Parasta on valita vanha ja toimiva "en muista mitään" -taktiikka ja olla kuin mitään ei olisi tapahtunut. Varoaika on noin kolme päivää, jolloin kannattaa olla erityisen hyvä työntekijä. Mikäli hyvin käy, pomokaan ei muista mitään.

Työkaverin kanssa muhinointi – Sorruit sitten tähän kliseeseen. Nuorena ihmiset löytävät kumppaninsa baarista, keski-ikäisenä työpaikalta, koska eivät jaksa enää käydä missään muualla. Ei siinä mitään, aloitatte nyt eroprosessit, huoltajuussäädöt, omaisuuden ositukset ja uusperhekuviot.

Työkaverin haukkuminen – Pyydä anteeksi, mikäli haukuit häntä esimerkiksi huonoksi vanhemmaksi tai otit esiin joitain muita asioita työn ulkopuolelta. Mikäli kerroit hänelle ainoastaan totuuden siitä, miten ärsyttävä hän on töissä, anteeksipyyntöön ei ole tarvetta.

Yrityksen toimitusjohtajalle avautuminen – Oliko sinulla mukanasi muistio, josta esittelit ehdotuksiasi yrityksen toimintatapojen muuttamiseksi? Yrititkö raahata toimitusjohtajan vessaan kuuntelemaan presentaatiotasi kaikessa rauhassa? Jos et tehnyt näin, ei hätää, sillä toimitusjohtaja on tottunut firman juhlissa kännisiin työntekijöihin.

Palkankorotuksen vaatiminen – Naisille aina valitetaan siitä, ettemme uskalla vaatia palkankorotuksia tarpeeksi usein. Joten ei mitään vahinkoa, go for it, girl! Ellet sitten pyytänyt sitä vessanpöntöllä.

Liian kovat kännit – Suomalaisella valtavalla häpeällä siunattu ihminen luulee, että kun on otettu liikaa, asia korjaantuu sillä, ettei ota seuraavaan puoleen vuoteen mitään. Väärin! Alkoholinkäyttöä kannattaa harjoitella ympäri vuoden juuri siksi, ettei ole virallisissa tilaisuuksissa kahden glögin jälkeen ketarat ojossa.

Eroottinen tanssiminen – "Joillakin vain on sellainen geeni, että humalassa tekee mieli alkaa heitellä vaatteita pois. Meidän suvussa on se."

Pöydällä tanssiminen – Hajosiko pöytä? Kaaduitko hallituksen puheenjohtajan päälle? Rikoitko viidelläsadalla eurolla drinkkejä? Jos et, nautiskele kreisibailaajan maineesta työyhteisössäsi. Jos kyllä, niin sano, että Mari yllytti ja oli Mari siinä pöydällä itsekin.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Koira selviää talvesta itsetehdyn lämpimän takin avulla. Se syntyy vaikkapa vanhan villapaidan hihasta!

Suomessa on hurja määrä koiria, Kennelliiton mukaan noin 800 000, mutta silti lemmikkiliikkeiden takkivalikoima on melko suppea ja väritön. Kovilla pakkasilla harva koira pärjää enää ilman talvitakkia.

Onneksi karvaiselle kaverille voi tehdä talvitakin myös itse vanhasta villapaidasta leikkaamalla.  

Helpot ohjeet pienen koiran takkiin:

  1. Leikkaa vanhan villapaidan hiha irti niin, että saat siitä koiran selän pituisen palan. Jos haluat, että koiran takin selkäosa on pidempi ja vatsan puoli lyhyempi, leikkaa hiha hieman viistoon. Hiha-aukosta tulee koiran paidan kaula-aukko.
  2. Mallaa palaa koiran selkää vasten, jotta näet, mihin kohtaan voit leikata jalkojen mentävät aukot. 
  3. Tadaa, paita on valmis! Varmistathan, että takki on turvallinen käyttää: se ei saa kiristää mistään, eikä siitä saa roikkua lankoja tai muita osia, mistä koira voisi jäädä kiinni. 
 

😳 #genius #diy #diydogsweater

Henkilön Savin' like Jesus🙏🏽 (@modernbettyrubble) jakama julkaisu

Tee ison koiran takki näin:

  1. Valitse koiralle sopivan iso paita ja varmista, että koiran pää mahtuu kaula-aukosta sisään. Voit tarvittaessa leikata kaula-aukkoa suuremmaksi.
  2. Helpointa on leikata paita viittamaisesti niin, että koiran selkä ja rinta peittyvät.

Koiran talvitakin kuosin voi valita koiran luonteen mukaan. Tässäpä hieman inspiraatiota maailmalta!

TYYLITIETOISELLE

Instatähti poochofync näyttää, miten trenssi puetaan karvakaverille.

HIPPIHAUVALLE

Hippihauva ilahtuu psykedeelisestä kasarifleecestä tehdystä takista.

 

Bailey's newest sweater #tiedye #dogsweater #diydogsweater #imadeitmyself

Henkilön Kate (@katelitaker) jakama julkaisu

HIENOHELMALLE

Elegantille edustuskoiralle askarrellaan takki helmenharmaasta tai beigestä villapaidasta. Koristeeksi voi ommella rusetin hauvan lempiväriä kunnioittaen.

 

Dog sweater! #diy #handmade #dogsweater #diydogsweater #lambwool #purplebow

Henkilön Peony&Wildflower (@peonyandwildflowercrafts) jakama julkaisu

HUPSULLE

Hupsulle ja rämäpäiselle koiralle ommellaan takki lasten vanhasta värikkäästä paidasta.

UNIIKILLE

Uniikin turren paita koristellaan kangasmerkeillä, napeilla tai helmillä. Taitava kirjoo takkiin koiran nimen.