Kuva: <span class="photographer">Shutterstock</span>
Kuva: Shutterstock

Huippusuositussa paleoruokavaliossa vaalitaan hyviä raaka-aineita ja vältetään maito- ja viljatuotteita.

Muun muassa upeista vartaloistaan tunnettujen Megan Foxin, Miley Cyruksen, Jessica Bielin, Matthew McConaugheyn ja Uma Thurmanin väitetään nautiskelevan ateriansa nykyään luolamiesten tyyliin. Paleodieetistä onkin muodostunut yksi tämän hetken kuumimmista ruokavaliotrendeistä.

Paleoruokavalio perustuu ajatukseen, jonka mukaan ihmisen elimistö on muuttunut vuosituhansien saatossa huomattavasti vähemmän kuin ruokavaliomme.

Paleodieetissä suositaankin samoja ruoka-aineita, joita metsästäjä-keräilijä-kulttuurissa eläneet esi-isämme ovat oletettavasti syöneet eli lihaa (mieluiten luomulihaa), kalaa, mereneläviä, munia, vihanneksia, juureksia, marjoja, hedelmiä ja pähkinöitä ja siemeniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sen sijaan paleoruokavaliossa vältetään kaikkia vilja- ja maitotuotteita, perunoita, suolaa, puhdistettua sokeria, prosessoituja rasvoja, lisäaineita ja eineksiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Monet paleodieettien puolestapuhujat ovat väittäneet luolamiesruokavalion muun muassa parantaneen unen laatua ja vähentäneen jopa masennusta ja kroonisia sairauksia.

Kokeile paleomenua päivän ajan

Aamiainen: Luomumunista valmistettu, oliiviöljyssä paistettu munakas tai munakokkeli persiljan kera. Hedelmä ja kuppi yrttiteetä.

Lounas: Kanasalaattia oliiviöljykastikkeella.

Välipala: Omenalohkoja ja saksanpähkinöitä.

Illallinen: Kalkkunan rintafilee, tomaattia ja avokadoa, parsakaalia, porkkanoita, artisokansydämiä ja jälkiruuaksi mustikoita, rusinoita ja manteleita.

Lähteet: yourdailyscoop.com, thepaleodiet.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla