Kesällä brunssille kannattaa polkaista pyörällä. Kuva: Shutterstock
Kesällä brunssille kannattaa polkaista pyörällä. Kuva: Shutterstock

Kesälomalla kaupungissa voi kuntoilla kuin huomaamatta.

Aamulla

Pyöräile heti herättyäsi brunssille. Valitse kohde niin, että saat ainakin puolen tunnin polkutreenin. Pyöräile takaisin kevyemmällä vaihteella ja pysähdy puistoon tekemään lyhyet venyttelyt (15 sekuntia per lihas).

Päivällä

Ota joogamatto mukaan rannalle ja levitä pyyhe sen päälle. Auringonoton lomassa voit treenata vatsa- ja selkälihakset. Tee vuorotellen 15 istumaannousua ja 15 selkäliikettä: nosta kädet ja jalat hitaasti ilmaan yhtä aikaa vatsallasi maaten. Toista liikkeet kolmesti. Muista juoda vettä!

Illalla

Laita kevyet lenkkarit kesämekkosi pariksi ja lähde terassikierrokselle. Valitse esimerkiksi viisi terassia riittävän välimatkan päässä toisistaan. Kävele reippaasti pisteeltä toiselle ja palkitse itsesi raikkaalla (mieluiten alkoholittomalla) janojuomalla.

+ Kokeile ainakin näitä kaupunkilomalla

Veny puistojoogassa, testaa lainelautailua, rusketu biitsilentiksessä, rullaluistele rantakaduilla, ihastu sup-lautailuun, polkupyöräile terassille, käy salsabileissä, osallistu juoksutapahtumaan, kahvakuulaile puistossa, pelaa silmäpeliä kunto­salilla...

Perinteet freesaantuvat ihanasti joka vuosi.

 1. Nyt kaikki ”alastomat neidot” niityllä, huomio, haiseeko näissä taikajutuissa teidänkin mielestä hiukan patriarkka.
 2. Tonni vetoa, että taioissa pitää olla alasti siksi, että joku vanha rasvainen kyylä on voinut juhannusyönä väijyä alastomia naisia.
 3. Ei se lähteellä pyllistelykään tästä näkökulmasta miltään muulta vaikuta.
 4. Sitä paitsi miksi kaikki taiat keskittyvät siihen, että ”neidot” haluavat nähdä tulevan ”sulhonsa”, ihan kuin joku kämäinen jätkä olisi ainoa asia, mikä meitä kiinnostaa.
 5. Ja se loputon kukkien kerääminen. Miehet, rehut ja lapselliset taiat, nehän meillä on aina mielessä.
 6. Tiedoksi myös, kaikki väinämöiset, jos näen sun lätyn unessa häiriköimässä, siitä ei hyvää seuraa.
 7. Vaatteet päälle ja asiahommiin. Ja tällä ei tarkoiteta tiskausta.

Viikonloppuna telkkarista ei ole pakko tuijottaa vain jalkapalloa.

 1. Friends with Benefits – Vain seksiä (2011) Kaverukset Mila Kunis ja Justin Timberlake pohdiskelevat, voiko kavereiden kesken ryhtyä petipuuhiin ilman rakkautta. Varsin samaistuttava tilanne, joten elokuva sopii tällaisen erityisen kaverin kanssa katseltavaksi. Ja onhan leffassa myös seksiä.
 2. Titanic (1992) Ikoninen romanttinen draama ei juuri saatesanoja kaipaa. Hyvä puoli leffassa on se, että useamman katselukerran jälkeen tarinan osaa jo ulkoa. Filmin pyöriessä voi siis keskittyä kaikkeen muuhun.
   
 3. Love and Other Drugs (2010) Samaa kategoriaa Kuniksen ja Timberlaken leffan kanssa, mutta Anne Hathaway ja Jake Gyllenhaal tarjoilevat sen syvällisemmällä tarinalla. 
 4. Pretty Woman (1990) Kaveriseksileffojen äiti. Julia Robertsin ja Richard Geren kemia luo kontaktitilanteita myös kotisohvalla. Lähellä tosin oli, että elokuvan loppu ei olisi ollutkaan niin onnellinen.
 5. Dirty Dancing (1987) Suomenkielinen nimi Kuuma tanssi kertoo kaiken. Saattaa aiheuttaa kuumaa tanssia myös televisiota katsovien välille – esimerkiksi vaakamambaa.
 6. P.S. Rakastan sinua (2007) Tarina saattaa aiheuttaa kyyneliä, mutta onneksi vieruskaverilta on tarjolla lohtua. Paras katsottavaksi jonkun kainalosta.
 7. The Notebook (2004) Tällä kertaa tarjolla ei ole surun kyyneliä. Elokuvan jälkeen pääosia näytelleet Rachel McAdams ja Ryan Gosling aloittivat oman rakkaustarinansa. Tähänkin voisi samaistua.