Jukka Haapalaisen mielestä oikea pari putosi Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta viime sunnuntaina. ”Cristal Snow tanssi eniten rytmin vierestä”, hän perustelee. Kuvat: IS
Jukka Haapalaisen mielestä oikea pari putosi Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta viime sunnuntaina. ”Cristal Snow tanssi eniten rytmin vierestä”, hän perustelee. Kuvat: IS

Tanssii tähtien kanssa -päätuomari Jukka Haapalainen myöntää, että Hjallis Harkimo vaihtoi pistemääräänsä ennen kuin ne näytettiin tv-katsojille. – Tilanteeseen piti saada jokin ratkaisu, ja Hjallis käytti omaa harkintaansa.

Sunnuntain Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tuomaripisteet ovat aiheuttaneet kohun. NRJ-radiokanavan ja Ilta-Sanomien mukaan Hjallis Harkimo vaihtoi aiemmin antamansa pistemäärän cha cha -battlessa ennen kuin pisteet julkistettiin tv-katsojille.

Aluksi Hjallis oli antamassa Cristal Snow'n ja Kia Lehmuskosken sekä Pete Parkkosen ja Katri Mäkisen yhteistanssille kahdeksan pistettä. Myöhemmin hän alensi pistemääränsä seitsemään, jolloin toinen battlenelikko, Anu Sinisalo ja Janna Hurmerinta pareineen, voittivat battlen. Muuten kisa olisi päättynyt tasatulokseen. Sekä Anu että Janna saivat 10 pistettä pistesaldonsa päälle, kun taas hävinneen joukkueen tanssijat jäivät ilman lisäpisteitä. 

IS:n jutussa vihjailtiin, että päätuomari Jukka Haapalainen olisi pyytänyt Hjallista alentamaan pisteitään, jotta Cristalin putoamisesta tulisi todennäköisempää. Lehden mukaan Haapalainen keskusteli tuotannon kanssa, kun huomasi, että battlesta uhkasi tulla tasapisteet molemmille joukkueille.

Jukka myöntää jutelleensa tuotannon ja muiden tuomareiden kanssa tilanteesta, mutta Hjallis päätti lopulta pisteistä itse.

– Tilanteeseen piti saada jokin ratkaisu, jottei battlesta olisi tullut tasapeliä. Hjallis käytti omaa harkintaansa ja pudotti pistemääräänsä. Hän olisi voinut myös nostaa pistemäärää, jolloin Cristal ja Pete pareineen olisivat saaneet battlesta 10 lisäpistettä. Tässä toimittiin sääntöjen mukaan, sillä battlen idea on nimenomaan se, että siinä saadaan jokin ratkaisu, Jukka Haapalainen sanoo.

"Oikea pari putosi"

Jukan mielestä ohjelmasta putosi lopulta oikea kilpailija eli Cristal.

– Näistä neljästä Cristal tanssi eniten rytmin vierestä. Jos Hjallis ei olisi alentanut pistemääräänsä, luultavasti minä olisin sen tehnyt. Minusta Jorma Uotisen ja Krisse Salmisen kymmenen pistettä Cristalin ja Peten battlelle olivat yllättämpiä kuin Hjalliksen seiska.

Myös Hjallis vahvisti MTV.fi:lle, ettei häntä painostettu vaihtamaan pistemääräänsä.

– Päätin itse pisteistä, jotka annoin Cristalille ja Petelle. Siinä oli keskustelua tuomariston kanssa, mutta sanoin heille, että antakaa te mitkä pisteet haluatte, minä päätän omistani. Myöskään tuotannolla ei ollut mitään sanomista pisteisiini, Hjallis kertoi lehdelle.

Tanssikilpailun kärkikolmikossa ovat Pete Parkkonen, Anu Sinisalo ja Janna Hurmerinta pareineen.

Tanssii tähtien kanssa semifinaali MTV3:lla su 16.11. klo 19.10.

Lue myös:

Janna Hurmerinta seurustelee Amanda Harkimon eksän kanssa

Cristal Snow pudotti tanssilla kahdeksan kiloa

Janna Hurmerinta ujosteli paljastaa vatsansa

Vappu Pimiä raskaana: "Koko perhe onnesta sekaisin"