Jukka Haapalaisen mielestä oikea pari putosi Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta viime sunnuntaina. ”Cristal Snow tanssi eniten rytmin vierestä”, hän perustelee. Kuvat: IS
Jukka Haapalaisen mielestä oikea pari putosi Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta viime sunnuntaina. ”Cristal Snow tanssi eniten rytmin vierestä”, hän perustelee. Kuvat: IS

Tanssii tähtien kanssa -päätuomari Jukka Haapalainen myöntää, että Hjallis Harkimo vaihtoi pistemääräänsä ennen kuin ne näytettiin tv-katsojille. – Tilanteeseen piti saada jokin ratkaisu, ja Hjallis käytti omaa harkintaansa.

Sunnuntain Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tuomaripisteet ovat aiheuttaneet kohun. NRJ-radiokanavan ja Ilta-Sanomien mukaan Hjallis Harkimo vaihtoi aiemmin antamansa pistemäärän cha cha -battlessa ennen kuin pisteet julkistettiin tv-katsojille.

Aluksi Hjallis oli antamassa Cristal Snow'n ja Kia Lehmuskosken sekä Pete Parkkosen ja Katri Mäkisen yhteistanssille kahdeksan pistettä. Myöhemmin hän alensi pistemääränsä seitsemään, jolloin toinen battlenelikko, Anu Sinisalo ja Janna Hurmerinta pareineen, voittivat battlen. Muuten kisa olisi päättynyt tasatulokseen. Sekä Anu että Janna saivat 10 pistettä pistesaldonsa päälle, kun taas hävinneen joukkueen tanssijat jäivät ilman lisäpisteitä. 

IS:n jutussa vihjailtiin, että päätuomari Jukka Haapalainen olisi pyytänyt Hjallista alentamaan pisteitään, jotta Cristalin putoamisesta tulisi todennäköisempää. Lehden mukaan Haapalainen keskusteli tuotannon kanssa, kun huomasi, että battlesta uhkasi tulla tasapisteet molemmille joukkueille.

Jukka myöntää jutelleensa tuotannon ja muiden tuomareiden kanssa tilanteesta, mutta Hjallis päätti lopulta pisteistä itse.

– Tilanteeseen piti saada jokin ratkaisu, jottei battlesta olisi tullut tasapeliä. Hjallis käytti omaa harkintaansa ja pudotti pistemääräänsä. Hän olisi voinut myös nostaa pistemäärää, jolloin Cristal ja Pete pareineen olisivat saaneet battlesta 10 lisäpistettä. Tässä toimittiin sääntöjen mukaan, sillä battlen idea on nimenomaan se, että siinä saadaan jokin ratkaisu, Jukka Haapalainen sanoo.

"Oikea pari putosi"

Jukan mielestä ohjelmasta putosi lopulta oikea kilpailija eli Cristal.

– Näistä neljästä Cristal tanssi eniten rytmin vierestä. Jos Hjallis ei olisi alentanut pistemääräänsä, luultavasti minä olisin sen tehnyt. Minusta Jorma Uotisen ja Krisse Salmisen kymmenen pistettä Cristalin ja Peten battlelle olivat yllättämpiä kuin Hjalliksen seiska.

Myös Hjallis vahvisti MTV.fi:lle, ettei häntä painostettu vaihtamaan pistemääräänsä.

– Päätin itse pisteistä, jotka annoin Cristalille ja Petelle. Siinä oli keskustelua tuomariston kanssa, mutta sanoin heille, että antakaa te mitkä pisteet haluatte, minä päätän omistani. Myöskään tuotannolla ei ollut mitään sanomista pisteisiini, Hjallis kertoi lehdelle.

Tanssikilpailun kärkikolmikossa ovat Pete Parkkonen, Anu Sinisalo ja Janna Hurmerinta pareineen.

Tanssii tähtien kanssa semifinaali MTV3:lla su 16.11. klo 19.10.

Lue myös:

Janna Hurmerinta seurustelee Amanda Harkimon eksän kanssa

Cristal Snow pudotti tanssilla kahdeksan kiloa

Janna Hurmerinta ujosteli paljastaa vatsansa

Vappu Pimiä raskaana: "Koko perhe onnesta sekaisin"

Marja Hintikka nähdään syksyllä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. – Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä, Marja kertoo.

Juontaja Marja Hintikka palaa syksyllä televisioon, kun hänet nähdään kilpailijana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Marjan ja juontaja-puoliso Ile Uusivuoren kolmesta lapsista nuorin aloittaa samalla päivähoidon.

– Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä. Teen päätökset perhe edellä. Ajattelen tasapainoa, jossa jokaisen perheenjäsenen hyvinvointi on vaakakupissa.

– Olen pyrkinyt välttämään nykyään ääripäitä. Maailma ei katoa ympäriltä, mutta lasten lapsuus ei saa kadota työkiireisiin, Marja kertoi ohjelman lehdistöpäivässä.

Marja palaa äitiyslomalta käytännössä alkuun treenisalille, sillä ohjelmaa varten tanssia harjoitellaan 4–5 tuntia päivässä. Nuorin lapsi on alkuun suunnilleen saman ajan päivähoidossa.

” Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.”

– Käyt päivätansseissa, Marjan valmentaja Matti Puro vitsaili.

Marjan kaikki lapset ovat olleet huonoja nukkujia, joten juontajaa jännittää päivittäisen fyysisen treenin yhdistämisen vähäisiin yöuniin.

– Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.

Perheen 5-, 3- ja 1,5 -vuotiaat lapset ovat syntyneet pienellä ikäerolla. Marja laskeskelee, että hän on viiiden vuoden aikana nukkunut koko yön katkeamatonta unta parikymmentä kertaa.

– Käytännössä meillä on ollut  koko ajan vauva. Kun keskimmäinen alkoi nukkua kaksivuotiaana täydet yöunet, kuopus synty. Ihmeesti sitä vain jaksaa, mutta fantasiani on, että saisin nukkua kaksi yötä kahdeksan tuntia putkeen.

Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Marita Taavitsainen on yksi syksyllä alkavan Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kymmenestä kilpailijasta.

Marita Taavitsainen on mukana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Kilpailu tulee laulajan mukaan hyvään saumaan, sillä Marita toipuu avioerosta. Laulajan entinen puoliso Tomi Natri muutti kesällä pois parin yhteisestä asunnosta Lapualle.

– Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin. Kun kotona vaihdan villasukkameininkiin, niin tuntuu, että jaksanko edes näitä perunoita keittää. Yöt itken kotona.

– Olen vähän on-off -tilassa. Odotan syksyä ja että saadaan uusi rytmi elämään, kun kuopuskin aloitti koulussa. Täytyy vain luovia ja löytää oma tapa elää tätä lasten kanssa tätä arkea. Ja eikö ne sano, että kuntoilu auttaa myös henkiseen vireyteen? Marita totesi ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Marita ja Tomi erosivat lopullisesti talvella, mutta he ovat hoitaneet taloon ja kahteen kouluikäiseen tyttäreen liittyviä asioita vielä saman katon alla.

”Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin.”

Ex-miehen muutto entisille kotikonnuille Pohjanmaalle oli Maritalle pieni yllätys.

– Tyttöjen osalta se tulee olemaan aika iso haaste. On hän aina siitä puhunut, että haluaa sinne muuttaa. Ehkä se on hänelle unelmien täyttymys.

Marita uskoo, että asiat järjestyvät.

– Luotan tukiverkkooni. Äitini on suureksi avuksi tässäkin, että pääsen keikoille ja sunnuntain suoriin lähetyksiin. Padit ja puhelimet on keksitty, niin voin hätätapauksessa ottaa tytöt mukaan harjoituksiin.

Ex-parin Nurmijärvellä sijaitseva talo on yhä myynnissä. Marita asuu siinä tyttöjen kanssa niin kauan, kunnes se on myyty.

– Onneksi on kesä. Nurmikon leikkauksen sain juuri ulkoistettua yhdelle kaverille. Ja on siinä niitä naapurin ukkoja, joiden tukat olen leikannut monta vuotta, niin minulla on siellä palveluksia varastossa.