Jukka Haapalaisen mielestä oikea pari putosi Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta viime sunnuntaina. ”Cristal Snow tanssi eniten rytmin vierestä”, hän perustelee. Kuvat: IS
Jukka Haapalaisen mielestä oikea pari putosi Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta viime sunnuntaina. ”Cristal Snow tanssi eniten rytmin vierestä”, hän perustelee. Kuvat: IS

Tanssii tähtien kanssa -päätuomari Jukka Haapalainen myöntää, että Hjallis Harkimo vaihtoi pistemääräänsä ennen kuin ne näytettiin tv-katsojille. – Tilanteeseen piti saada jokin ratkaisu, ja Hjallis käytti omaa harkintaansa.

Sunnuntain Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tuomaripisteet ovat aiheuttaneet kohun. NRJ-radiokanavan ja Ilta-Sanomien mukaan Hjallis Harkimo vaihtoi aiemmin antamansa pistemäärän cha cha -battlessa ennen kuin pisteet julkistettiin tv-katsojille.

Aluksi Hjallis oli antamassa Cristal Snow'n ja Kia Lehmuskosken sekä Pete Parkkosen ja Katri Mäkisen yhteistanssille kahdeksan pistettä. Myöhemmin hän alensi pistemääränsä seitsemään, jolloin toinen battlenelikko, Anu Sinisalo ja Janna Hurmerinta pareineen, voittivat battlen. Muuten kisa olisi päättynyt tasatulokseen. Sekä Anu että Janna saivat 10 pistettä pistesaldonsa päälle, kun taas hävinneen joukkueen tanssijat jäivät ilman lisäpisteitä. 

IS:n jutussa vihjailtiin, että päätuomari Jukka Haapalainen olisi pyytänyt Hjallista alentamaan pisteitään, jotta Cristalin putoamisesta tulisi todennäköisempää. Lehden mukaan Haapalainen keskusteli tuotannon kanssa, kun huomasi, että battlesta uhkasi tulla tasapisteet molemmille joukkueille.

Jukka myöntää jutelleensa tuotannon ja muiden tuomareiden kanssa tilanteesta, mutta Hjallis päätti lopulta pisteistä itse.

– Tilanteeseen piti saada jokin ratkaisu, jottei battlesta olisi tullut tasapeliä. Hjallis käytti omaa harkintaansa ja pudotti pistemääräänsä. Hän olisi voinut myös nostaa pistemäärää, jolloin Cristal ja Pete pareineen olisivat saaneet battlesta 10 lisäpistettä. Tässä toimittiin sääntöjen mukaan, sillä battlen idea on nimenomaan se, että siinä saadaan jokin ratkaisu, Jukka Haapalainen sanoo.

"Oikea pari putosi"

Jukan mielestä ohjelmasta putosi lopulta oikea kilpailija eli Cristal.

– Näistä neljästä Cristal tanssi eniten rytmin vierestä. Jos Hjallis ei olisi alentanut pistemääräänsä, luultavasti minä olisin sen tehnyt. Minusta Jorma Uotisen ja Krisse Salmisen kymmenen pistettä Cristalin ja Peten battlelle olivat yllättämpiä kuin Hjalliksen seiska.

Myös Hjallis vahvisti MTV.fi:lle, ettei häntä painostettu vaihtamaan pistemääräänsä.

– Päätin itse pisteistä, jotka annoin Cristalille ja Petelle. Siinä oli keskustelua tuomariston kanssa, mutta sanoin heille, että antakaa te mitkä pisteet haluatte, minä päätän omistani. Myöskään tuotannolla ei ollut mitään sanomista pisteisiini, Hjallis kertoi lehdelle.

Tanssikilpailun kärkikolmikossa ovat Pete Parkkonen, Anu Sinisalo ja Janna Hurmerinta pareineen.

Tanssii tähtien kanssa semifinaali MTV3:lla su 16.11. klo 19.10.

Lue myös:

Janna Hurmerinta seurustelee Amanda Harkimon eksän kanssa

Cristal Snow pudotti tanssilla kahdeksan kiloa

Janna Hurmerinta ujosteli paljastaa vatsansa

Vappu Pimiä raskaana: "Koko perhe onnesta sekaisin"

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti