Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Onko tämä pääsiäisen kohutuin mainoskampanja?

 "Uutta pääsiäiseksi. Jänispizza. Tehty oikeista jäniksistä. Kuten tämä mainostaulukin."

Uusi-Seelantilainen Hell Pizza -ravintolaketju on aiheuttanut järkytystä pääsiäisen mainoskampanjallaan. Ravintolan uutuuspizzaa mainostava mainostaulu on nimittäin päällystetty aidoilla jäniksen nahoilla.

 
Julkaisu käyttäjältä Hell Pizza.

Ravintolaketju perustelee mainoskampanjaansa huomauttamalla Facebook-sivuillaan, että hyvänmakuisesta lihastaan ja söpöydestään huolimatta jänikset ovat myös tuhoeläimiä, jotka vahingoittavat Uuden-Seelannin luontoa.

Yrityksen mukaan mainoksessa käytetty nahat ovat peräisin parkinta-alan yrityksestä ja pizzoissa käytetään ainoastaan villijänisten lihaa.

Useiden pöyristyneiden kommentoijien mielestä mainoskampanja ja sen naureskeleminen kuvastaa lähinnä ihmisten ylimielisyyttä ja välinpitämättömyyttä.

Mutta löytyy kommentojien joukosta toki niitäkin, joihin kampanjan huumori on purrut.

Kuten eräs heistä huomauttaa: "Jos ihmisillä kerran on ongelmia jäniksen lihan suhteen, ei heidän pitäisi syödä myöskään nautaa, lammasta, pekonia tai muuta lihaa. Heidän tulisi myös lopettaa erilaisten nahkatuotteiden käyttäminen. Ymmärtänette mitä tarkoitan. Hell Pizzalla on parhaat mainosideat!"

Lue myös:

Mallinuken häpykarvat aiheuttivat kohun

Daniel Craig ja Rachel Weisz kertovat odottavansa ensimmäistä yhteistä lastaan.

Viimein on selvinnyt, mitä Daniel Craig, 50, alkaa tehdä James Bond -uransa jälkeen. Näyttelijä on kertonut, että seuraava 007-leffa jää todennäköisesti hänen viimeisekseen salaisena agenttina.

Sen jälkeen pyssyhommat jäävät vähemmälle, ja mies katoaa vauvakuplaan!

No vitsi vitsi, eiköhän Craigia yhä nähdä myös valkokankaalla. Hänen näyttelijävaimonsa Rachel Weisz, 48, on kuitenkin kertonut The New York Timesille, että pari odottaa ensimmäistä yhteistä lastaan. Weiszin paljastus antaa ymmärtää, että molemmat ovat uutisesta varsin haltioissaan.

– Vatsani alkaa näkyä pian. Daniel ja minä olemme niin onnellisia. Meille tulee pieni ihminen. Emme malta odottaa, että tapaamme hänet. Kaikki on niin mystistä, Weisz hehkutti onneaan haastattelussa.

Rachel Weiszilla on 11-vuotias poika Henry edellisestä liitostaan ohjaaja Darren Aronofskyn kanssa. Daniel Craigin Ella-tytär suhteesta näyttelijä Fiona Loudonin kanssa on jo 25-vuotias. Weisz ja Craig ovat olleet naimisissa seitsemän vuotta.

Konservatiivinen seksikomedia – kuulostaa, eh, ei kovin hauskalta.

Ystävykset (Leslie Mann, John Cena ja Ike Barinholtz) tekevät kaikkensa, että heidän tytärtensä (Kathryn Newton, Geraldine Viswanathan ja Gideon Adlon) neitsyys säilyy koskemattomana vanhojentanssibileissä.

Pitch Perfect -komediatrilogian käsikirjoittajan Kay Cannonin esikoisohjaus on konservatiivinen seksikomedia, jonka arvomaailma on perua 1950-luvulta.

Onhan näitä nähty: elokuvia, joissa isät haluavat tytärtensä olevan ikuisia pikkutyttöjä. Asetelmaa on sentään hieman päivitetty. Yksi tytöistä on lesbo eikä isä halua hänen harrastavan ryhmäpaineen painostamana heteroseksiä.

Pojat eivät jahtaa tyttöjä, vaan tytöt ovat aktiivisia toimijoita ja päättävät itse, kenen kanssa haluavat sänkyyn.

Käsikirjoittajat ovat myös kirjoittaneet henkilöhahmoille repliikkejä, joissa ilmaistaan kriittisen katsojan ajatuksia. Yksi vanhemmista esimerkiksi huomauttaa, että elämme vuotta 2018, joten heidän asenteensa eivät ole ihan tätä päivää.

Mainosten perusteella luulisi, että elokuva on tehty teini-ikäisille. Vanhempien kyttääminen ja stalkkaaminen tuskin sen ikäisiä naurattaa. Leffa sopii paremmin vanhemmille, jotka voivat nauraa omille peloilleen ja ennakkoluuloilleen, joita elokuvan vanhempien ylilyövä käytös heijastelee.

Blockers **