Hauskaksi heittäytyvä Jenni Vartiainen ja heruttava Vesku – nämä Vain elämää -esitykset haluaisimme nähdä.

Vain elämää -ohjelman kolmannen tuotantokauden kuvaukset ovat alkaneet. Huikean nimekkään esiintyjäkaartin innoittamina päädyimme pohtimaan, kuka ohjelmassa esittää mitäkin.

Tässä biisi–artisti-parit, jotka Me Naisten toimitus toivoisi kuulevansa Vain elämää -ohjelmassa syksyllä.

Mitkä olisivat omat suosikkisi? Kerro mielipiteesi jutun alla olevaan kommenttiosioon.

Paula Koivuniemi: Mato

Minä tahdon ulos
Tahdon ulos kattilasta
Minä tahdon pelastaa vielä
Sinutkin kiehumasta...
...Minähän olen sellainen
Joka pahankin karkoittaa
Mato

Näemme jo Paulan verhoutuneena mustaan kokovartalosukkaan ja kiemurtelemassa kuin mato tulkitsemassa Toni Wirtasen luotsaaman Apulannan biisiä. Villiä!

Jenni Vartiainen: Naurava kulkuri

Riemuiten kuljin kuin kuningas mä oisin
maantiellä herra oon
Kirjavat vaiheeni kertoa mä voisin
nauraen kuutamoon
hahaa, nauran kuutamoon
Ha-ha-hahaa-hahaha

Jenniltä kaivataan nyt heittäytymistä. Vesa-Matti Loirin Jean Pierre Kusela -sketsihahmona esittämän Nauravan kulkurin avulla Jenni voisi vihdoin päästä eroon aavistuksen tosikkomaisesta maineestaan.

Elastinen: Joku Raja

Jos lyöt vielä kerran, niin minä tapan sut,
ja isken jollain millä sinäkin oot mua hakannut.

PMMP:n naisiin kohdistuvaa väkivaltaa käsittelevän kappaleen esittäminen vaatisi hymypoika-Elastiselta uudenlaista tulkintaa.

Vesa-Matti Loiri: Heruuks

Meitsil on hintaa, sä fläshäät paljast pintaa,
ei aikomustkaan herkistellä, vaan suoraa toimintaa.
Skippaa lässytys, syytä vaiheiluun en nää,
meil on jatkot, horo, jos vastaat heruu niin mennään.

Elastisen Fintelligensin aikainen Heruuks on yksinkertaisesti aivan pakko kuulla Loirin vetämänä. Sillä totta kai nyt Veskulle heruisi!

Paula Vesala: Mun sydämellä on kypärä

Oon yksin ja se tuntuu hyvältä.
Mä oon viisas.
Mun sydämel on kypärä.

Saisikohan Paula tuotua katu-uskottavuutta yhteen historian huvittavimmista lyriikoista.

Toni Wirtanen: Tummat silmät ruskea tukka

Tummat silmät, ruskea tukka,
koskaan niitä hylkäisi en.
Lämpöinen on poskensa nukka,
huulillain kun tunnen mä sen.

Rockmuusikko ja Paula Koivuniemen iskelmäklassikko. Koskaan niitä hylkäisi en.

Samuli Edelmann: Roviolla

Saat hiilet hehkumaan
Punaisenaan
Ne nuotion jo savullaan
Saartaneet on
Mua polttaa liekit rovion

Haluamme tietää, miten Jenni Vartiaisen Gimmel-yhtyeen aikaiset naukaisut irtoaisivat virsiäkin laulaneelta Samuli Edelmannilta.

 

Nyt seuraa korvamatovaroitus: niiltä ei nimittäin välty fantastisen Broadway-musikaalitaltioinnin jälkeen.

IS TV-LEHTI: Irving Berlin: Holiday Inn (2016) on täynnä amerikkalaissäveltäjän ikivihreitä, jotka jäävät soimaan pitkäksi aikaa: Blue Skies, Cheek to Cheek, Heat Wave...

Venäjällä syntynyt Irving Berlin (1888–1989) sävelsi urallaan yli 900 kappaletta, 19 musikaalia ja 18 elokuvan musiikin. Hänen tunnetuin kappaleensa White Christmas tuli tutuksi elokuvassa Holiday Inn (1942), mutta löi läpi vasta, kun koti-ikävän vaivaamat sotilaat vaativat armeijan radiota soittamaan kappaletta jatkuvasti. Seuraavana vuonna kappale sai parhaan laulun Oscar-palkinnon.

Ensiesittäjä Bing Crosbyn alkuperäisversiota on myyty maailmanlaajuisesti yli 50 miljoonaa kappaletta, mikä tekee siitä Guinnessin ennätyskirjan mukaan maailmanlaajuisesti kaikkien aikojen myydyimmän singlen. Se on myös kautta aikain äänitetyin joululaulu yli 500 artistin esittämänä.

Musikaali perustuu Holiday Inn -elokuvaan, joka oli suomeksi Ravintola Vapaa-aika. Oikeammin nimi tarkoittaa Hotelli Juhlapyhä, koska Irving Berlinin ajatuksena oli säveltää elokuvaan yksi kappale vuoden jokaiselle juhlapyhälle.

Broadway-musikaalissa on vahva varietee-henki – se lienee kumarrus säveltäjälle, joka aloitti uransa katulaulajana ja vaudeville-esiintyjänä. Musiikillinen iloittelu on värikkäästi puvustettu, nokkelan yksinkertaisesti lavastettu ja piiruntarkasti tanssittu.

Irving Berlin: Holiday Inn, Teema & Fem klo 14.15

Laitteiden turvakaaret saattavat aiheuttaa pettymyksiä isokokoisille. Kysyimme Linnanmäen palvelupäälliköltä, mistä tietää onko liian iso huvipuiston laitteeseen. 

Isokokoiset saattavat joskus kohdata ikävän ongelman huvipuistossa: he eivät mahdukaan laitteisiin. Mistä tietää, onko liian isokokoinen johonkin laitteeseen? 

– Tietyissä aitteissa on ilmoitettu yläpituusraja, joka on joko 195 tai 200 senttimetriä laitteesta riippuen. Painorajoja tai vyötärönympäryksiä ei ole ilmoitettu, sillä tapaukset ovat yksilöllisiä ja riippuvat ruumiinrakenteesta. Selän pituus ja vartalonympäryys voivat asettaa haasteita turvapuomin saamisessa tarpeeksi kireälle, kertoo Linnanmäen palvelupäällikkö Kati Hakala

Linnanmäki ilmoittaa nettisivuilla laitteiden kuvauksissa ja huvipuistossa laitteiden infotauluissa turvapalluran avulla, mikäli turvakaaret saattavat rajoittaa kyseisessä laitteessa isokokoisten pääsyn laitteeseen. 

– On ikävä tilanne, jos joku on jonottanut pitkään, eikä pääsekään laitteeseen. Jos näin käy, pyrimme aina hoitamaan tällaiset tilanteet hienotunteisesti, Hakala selittää. 

”Selän pituus ja vartalonympäryys voivat asettaa haasteita turvapuomin saamisessa tarpeeksi kireälle.”

Linnanmäki pohtii aina silloin tällöin, miten isokokoisemmatkin mahtuisivat laitteisiin. 

– Kun hankimme laitteita, pyrimme miettimään näitä asioita. Emme kuitenkaan rakenna laitteita itse ja usein on kyse siitä, että suurin osa laitevalmistajien tarjoamista laitteista on standardikokoisia. 

Hakalan mukaan aina silloin tällöin on myös ehdotettu kokeilupenkkejä eli mahdollisuutta kokeilla laitteen penkkiä ennen laitteeseen jonottamista. Linnanmäki ei kuitenkaan ole vielä lähtenyt niitä kokeilemaan. 

Linnanmäen huvipuistosta löytyy myös positiivinen poikkeus: Ukko-laitteen kaksi viimeistä penkkiä ovat standardikokoa isommat ja sopivat siten useammalle kävijälle.