Hauskaksi heittäytyvä Jenni Vartiainen ja heruttava Vesku – nämä Vain elämää -esitykset haluaisimme nähdä.

Vain elämää -ohjelman kolmannen tuotantokauden kuvaukset ovat alkaneet. Huikean nimekkään esiintyjäkaartin innoittamina päädyimme pohtimaan, kuka ohjelmassa esittää mitäkin.

Tässä biisi–artisti-parit, jotka Me Naisten toimitus toivoisi kuulevansa Vain elämää -ohjelmassa syksyllä.

Mitkä olisivat omat suosikkisi? Kerro mielipiteesi jutun alla olevaan kommenttiosioon.

Paula Koivuniemi: Mato

Minä tahdon ulos
Tahdon ulos kattilasta
Minä tahdon pelastaa vielä
Sinutkin kiehumasta...
...Minähän olen sellainen
Joka pahankin karkoittaa
Mato

Näemme jo Paulan verhoutuneena mustaan kokovartalosukkaan ja kiemurtelemassa kuin mato tulkitsemassa Toni Wirtasen luotsaaman Apulannan biisiä. Villiä!

Jenni Vartiainen: Naurava kulkuri

Riemuiten kuljin kuin kuningas mä oisin
maantiellä herra oon
Kirjavat vaiheeni kertoa mä voisin
nauraen kuutamoon
hahaa, nauran kuutamoon
Ha-ha-hahaa-hahaha

Jenniltä kaivataan nyt heittäytymistä. Vesa-Matti Loirin Jean Pierre Kusela -sketsihahmona esittämän Nauravan kulkurin avulla Jenni voisi vihdoin päästä eroon aavistuksen tosikkomaisesta maineestaan.

Elastinen: Joku Raja

Jos lyöt vielä kerran, niin minä tapan sut,
ja isken jollain millä sinäkin oot mua hakannut.

PMMP:n naisiin kohdistuvaa väkivaltaa käsittelevän kappaleen esittäminen vaatisi hymypoika-Elastiselta uudenlaista tulkintaa.

Vesa-Matti Loiri: Heruuks

Meitsil on hintaa, sä fläshäät paljast pintaa,
ei aikomustkaan herkistellä, vaan suoraa toimintaa.
Skippaa lässytys, syytä vaiheiluun en nää,
meil on jatkot, horo, jos vastaat heruu niin mennään.

Elastisen Fintelligensin aikainen Heruuks on yksinkertaisesti aivan pakko kuulla Loirin vetämänä. Sillä totta kai nyt Veskulle heruisi!

Paula Vesala: Mun sydämellä on kypärä

Oon yksin ja se tuntuu hyvältä.
Mä oon viisas.
Mun sydämel on kypärä.

Saisikohan Paula tuotua katu-uskottavuutta yhteen historian huvittavimmista lyriikoista.

Toni Wirtanen: Tummat silmät ruskea tukka

Tummat silmät, ruskea tukka,
koskaan niitä hylkäisi en.
Lämpöinen on poskensa nukka,
huulillain kun tunnen mä sen.

Rockmuusikko ja Paula Koivuniemen iskelmäklassikko. Koskaan niitä hylkäisi en.

Samuli Edelmann: Roviolla

Saat hiilet hehkumaan
Punaisenaan
Ne nuotion jo savullaan
Saartaneet on
Mua polttaa liekit rovion

Haluamme tietää, miten Jenni Vartiaisen Gimmel-yhtyeen aikaiset naukaisut irtoaisivat virsiäkin laulaneelta Samuli Edelmannilta.

 

Helppohan se on kotisohvalta huudella. Miten itse selviytyisit näistä kysymyksistä, joihin Haluatko miljonääriksi -ohjelmassa on vastattu väärin?

Me Naiset kuuluu ohjelmaa esittävän Nelosen kanssa samaan Sanoma-konserniin. 

F1-toimittaja Mervi Kallio on aina valmis vielä yhteen äkkilähtöön.

To travel is to live lukee F1-toimittaja Mervi Kallion, 40, käsikorussa, eikä suotta. F1-toimittajalle kertyy vuodessa lähes 200 matkapäivää. Aikaisemmin lentoemäntänä työskennelleelle Merville matkustaminen on elämäntapa, ja hän rakastaa erityisesti ex tempore -lähtöjä.

Lentoemäntäaikoihin Mervi saattoi päättää usein illalla puhelimessa ystävänsä kanssa ottaa seuraavaksi päiväksi lennot Tukholmaan tai Lontooseen. Äkkilähtöjä edesauttoivat edulliset henkilökuntahinnat.

– Ehkä älyttömin mielijohde oli lähtö Bostoniin. Meillä oli vain kolme päivää aikaa, joista kaksi ehdimme olla paikan päällä. Kroppani reagoi lentoihin ja aikaeroon vahvasti. Olin aivan täynnä nestettä, ja perillä toivuimme aikaerosta lähinnä hotellissa makoillen.

Puoliso, jonka kanssa Mervi on ollut yhdessä 26 vuotta, tykkäisi suunnitella ja lyödä lomakohteita lukkoon hyvissä ajoin. Yhteisten vuosien aikana lomia on tehty molempien toiveiden mukaan.

– Kynnys nopeisiin lähtöihin saattaa olla minulla matalampi, koska matkustan työkseni. Lähteminen on helppoa, sillä meillä ei ole lapsia. Toisaalta viihdyn myös kotona, ja minulle riittää usein tietoisuus siitä, että voisin lähteä, jos haluaisin. Se tuo elämään vapauden tunteen.

”Pidän aina matkalaukussa työmatkoilla kuminauhoja, joilla voin jumpata hotellihuoneessa.”

Mervi on matkustanut 72 maassa. Aina kun mahdollista, hän valitsee hotellin, jossa on kuntosali tai lähellä tenniskentät. Mervi käy lomillaan myös usein katsomassa tennistä. Lontoossa Wimbledonin ja Yhdysvalloissa US Open -turnaukset ovat tulleet tutuiksi paikan päällä.

– Pidän aina matkalaukussa työmatkoilla kuminauhoja, joilla voin jumpata hotellihuoneessa, Mervi kertoo.

Ulkomaille Mervi reissaa yleensä joko miehensä tai kavereiden kanssa. Yksin hän matkustaa vapaalla ainoastaan Lappiin hiihtämään. Kaamoksen aikaan Levillä päivä on lyhyt.

– Tykkään käydä Lapissa tammikuussa, kun on ihan pimeää. Valon vähäisyys tuo rauhan. Siitä tulee automaattisesti fiilis, että ei ole kiire mihinkään.

TÄRKEINTÄ ON TUNNELMA

F1-toimittajan työssään Mervi on nähnyt jetset-juhlia maailmantähtien veneillä Monacossa. Yksityisessä, lentokoneita vuokraavassa yrityksessä, Mervi toimi lentoemäntänä valtionpäämiehille ja yritysjohtajille ja päätyi näkemään myös Siperian pieniä kyliä.

Joihinkin työkaupunkeihin hän palaa lomillaan uudelleen, esimerkiksi ikisuosikkeihinsa New Yorkiin ja Chicagoon.

– Chicago, Tuulten kaupunki, tuntuu rennolta, mutta hallittavalta. New Yorkin voi kokea aina eri tavalla. Minulle tärkeintä ei ole kaupungissa jokin yksittäinen nähtävyys tai säätila, vaan se, mikä fiilis paikasta jää. Vähän sama kuin ihmisten kanssa: et muista tarkalleen, mitä he ovat sanoneet, mutta muistat sen, millainen fiilis heistä jää.

Mervi haluaa aistia lomillaan mahdollisimman paljon myös paikallista elämää, kunhan hotelli ja urheilumahdollisuudet ovat kunnossa.

– Turistinähtävyyksiin joutuu aika usein pettymään. Olin esimerkiksi pitkään odottanut pääseväni Niagaran putouksille, mutta paikka olikin luonnonmonumentin sijaan kuin sirkus ja täynnä hotelleja ja ravintoloita. Olin myös kuullut paljon hyvää Montrealista, mutta minua se ei sykähdyttänyt.

Mervi toivoo, että voisi vielä palata Sydneyyn tai Melbourneen, joissa hän lomaili tänä talvena ennen F1-koitosta viikon.

– On oikeastaan hassuakin, että päädyin vasta nyt ensimmäistä kertaa lomalle Australiaan. Rakastuin leppoisaan fiilikseen ja ihmisiin, jotka ovat suunnattoman rentoja ja aidompia kuin vaikka amerikkalaiset.

Myös Merviä moni kaveri kuvailee helpoksi tyypiksi ja yllättyy, kun tämä saattaa olla matkakaverina tarvittaessa vaativa. Mervi arvostaa lomillaan hotelleja, joissa on kauniita yksityiskohtia ja hyvä aamiainen.

– Rakastan syödä pitkään aamiaista, juoda kahvia ja vain istua aamiaishuoneessa lukemassa paikallisia lehtiä. Satsaan hyviin hotelleihin, ja joku kaveri onkin nimittänyt minua sen takia kermaperseeksi. Entisenä asiakaspalvelijana aistin nopeasti, jos vaikka hotellihenkilökunta ei ole aidosti kiinnostunut asiakkaasta.

Seuraavan kerran Mervi reissaa pidemmälle lomamatkalle elokuussa, kun F1-sirkus jää tauolle. Kohde ei ole vielä tiedossa.

– Ennen halusin lomalla aina mahdollisimman kauas. Nykyään tykkään lomailla kesäisin Euroopassa. Santorini ja Capri ovat toivelistallani.

Mervi vinkkaa upeimmat lenkkimaisemat

  1. Monacon rannoilla, reitti Fonvielleen. Kaunein paikka, jossa olen lenkkeillyt. Siellä juostessa mietin aina, että tänne haluan vielä joskus lomalle.
  2. Central Parkissa lenkkeillessä tunnen olevani aina kuin elokuvassa. Lensin sinne usein lentoemäntänä ja ihmettelin joka kerta, että eilen olin Helsingissä ja nyt täällä juoksemassa.
  3. Madeiran levada-polkujen varrella avautuvat upeat maisemat myös paikallisiin kyliin.

40-vuotias urheilutoimittaja, joka kiertää MTV Sportin formulatoimittajana.

Työskennellyt 17 vuotta lentoemäntänä ja opiskellut työn ohella urheilujournalistiikkaa.

Asuu puolisonsa kanssa Helsingissä.