Uskaltaisitko yöpyä täällä? Kuva: Jennifer Kirkland
Uskaltaisitko yöpyä täällä? Kuva: Jennifer Kirkland

Itsemurhia, sairauksia ja rauhattomia sieluja. Kummitusjahtiin mielivä ei halua nukkua yötään rauhassa.

Miltä maistuisivat unet entisessä paiseruttosairaalassa, itsemurhahotellissa tai esimerkiksi vanhassa hautaholvissa?

Väristyksenhaluisen kannattaa kokeilla yötä jossakin seitsemästä maailman pelottavimmaksi nimetystä hotellista.

1. Dragsholmin linna – Odsherred, Tanska

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Aatelisneito haudattiin linnan seinän sisään. Kuva: Herik Saxgren

Euroopan aavemaisimpana linnana pidetään Dragsholmin 800-vuotiasta linnaa. Peräti sadan sielun väitetään vaeltavan sen ravintoloissa ja ympäristössä. Kun linnaa entisöitiin 1930-luvulla, erään seinän sisältä löytyi valkoiseen mekkoon puettu luuranko. Luurangon uskotaan kuuluneen Valkoiselle Ladylle, nuorelle aatelistytölle, jota isä rankaisi ankarasti tämän rakastuttua tavalliseen työläismieheen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hotellin vieraat ovat myös saaneet apua matkalaukkujensa purkamiseen Harmaalta Ladyltä, joka on linnan entinen palvelija.

2. Hotel Del Salto – Bogotá, Kolumbia

Jyrkänteen reunalla keikkuva hotelli houkutteli itsemurhaa aikovia. Kuva: Louis Caya

Tämä kallion kielekkeellä sijaitseva piskuinen kartano toimi aikoinaan varakkaiden turistien luksushotellina. Kun hotelli avattiin vuonna 1928, ajateltiin, että matkustajien mieli lepäisi Tequendaman putouksia ihaillessa. Kävikin toisin: lukuisat vieraat riistivät henkensä hyppäämällä alas hotellin pihalla sijaitsevalta kielekkeeltä. 157 metrin kuolettava pudotus koitui lopulta hotellibisneksen tuhoksi, ja rakennus ehti ränsistyä ennen kuin se avattiin museoksi vuonna 2012.

Hotel Del Saltossa ei voi enää yöpyä, mutta sen käytävillä vaeltaviin kummituksiin voi yrittää käydä tutustumassa.

3. Stanley Hotel – Colorado, Yhdysvallat

Jopa kauhukirjailija Stephen King vaikuttui tästä hotellista. Kuva: Jennifer Kirkland

Syrjäseudulla sijaitseva suuri hotelli on toiminut Stephen Kingin kirjoittaman Hohto-menestyskirjan esikuvana. Hotellissa pääsee nykyään osallistumaan viiden tunnin mittaiseen opastettuun kummitusjahtiin tai hyytävään yökävelyyn.

Neljännessä kerroksessa voi törmätä siellä kummitteleviin kikattaviin tyttöihin, ja alakerran tanssisalissa on kuulemma käynnissä ikuiset juhlat.

4. Hotel Burchianti – Firenze, Italia

Benito Mussolinin suosima majapaikka on yksi Firenzen pelottavimmista paikoista. Vanhan naisen haamu on nähty kutomassa hotellin aulassa, ja palvelustytön kummitus aloittaa huoneiden siivoamisen jo aamuyöstä.

Äärimmäisen yöpymiskokemuksen haluava varaa vuoteen Fersco Roomista, joka on palatsimainen hautaholvi. Huoneessa yöpyneiden mukaan jokin oli tuijottanut heitä läpi yön ja antanut jääkylmiä suudelmia kasvoille.

5. The Russel Hotel – Sydney, Australia

Sydneyssä kummittelevat levottomat merimiehet. Kuva: The Russel Hotel

Sydneyssä The Rocks -alueella sijaitsevassa hotellissa ilakoivat ja rähinöivät aikoinaan lähinnä humaltuneet merimiehet. 1900-luvun alussa rakennus toimi paiseruttosairaalana. Ruttopotilaiden jälkeen The Russel Hotel muuttui muodikkaaksi B & B -majataloksi. Kummitusjahtiin mielivän kannattaa varata hotellin huone numero 8, jossa huonekaveriksi saa merimiehen haamun.

6. Fairmont Le Château Fontenac – Quebec, Kanada

Korkea ja mahtava linna salpaa hengityksen. Kuva: Citizen 59

Majesteettinen linna on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Surullisen mutta romanttisen tarinan mukaan linnaa isännöi 1600-luvulla kenraalikuvernööri Louis de Buade de Frontenac, joka ikävöi elämänsä loppuun asti Pariisiin jäänyttä vaimoaan. Kenraalikuvernöörin väitetään yhä tänä päivänä vaeltavan hotellin käytävillä etsimässä rakastettuaan.

Yöseuraa tarjoaa myös Nainen Valkoisissa, joka saattaa pujahtaa vällyjen väliin hotellivieraan seuraksi.

7. First World Hotel – Genting Highlands, Malesia

First World Hotel sijaitsee Malesian Titiwangsa-vuorten laella. Kuva: 2014 Genting Malaysia Berhard

Älä anna ulkonäön hämätä. Väitetään, että tätä modernia hotellikompleksia riivaavat erilaiset paranormaalit ilmiöt. Hotelli on maailman neljänneksi suurin, ja jos ei onnistu törmäämään kummituksiin, voi hotellin alueella nautiskella sademetsästä, huvipuistosta tai keilahallin tarjoamista huvituksista.

Legendan mukaan hotellivieraiden unta häiriköivät kasinolla rahansa hävinneiden ja sen vuoksi itsemurhaan päätyneiden uhkapelureiden haamut. Hotellin koko 21. kerroksen väitetään olevan kirottu. Huhujen mukaan edes hissit eivät suostu pysähtymään kyseisessä kerroksessa.

Kummitusjahtiin Suomessa

Kyllä suomalaisissakin kartanohotelleissa kolisee. Muun muassa Katisten kartanossa kummittelevat kartanon entiset haamut, joiden väitetään sammuttelevan kynttilöitä ja kolistelevan kattiloita.

Hämeenlinnassa sijaitsevan Aulangon 7. kerroksen huone 709 on myös synnyttänyt kummitustarinoita, joiden mukaan vieraiden unta häiritsee sinnikkäästi koputteleva Hugo-kummitus.

Lähde: Momondo

Lue myös:

Tästä syystä nukut hotellissa paremmin kuin kotonasi

Sisältö jatkuu mainoksen alla