Me Naiset
|
Linnea Lassila
Hei, mulla on idis: syödään nämä ilmapallot! Kuva: Shutterstock
Hei, mulla on idis: syödään nämä ilmapallot! Kuva: Shutterstock

Kauas on tultu kaalisoppakuurista ja aerobicistä. Uusin brittiläinen laihdutuskikka on nimittäin yli 3000 euroa maksava laihdutuskapseli, joka turpoaa mahassa ilmapalloksi.

Mitäpä sitä ei ihminen tekisi laihtuakseen. Kuten vaikkapa nielisi tuhansien eurojen maksavia kapseleita, jotka avautuvat vatsassa ilmapalloksi.

Harber's Bazaar kertoo brittiläisestä Obalon-kapselista, jonka avulla kylläisyyden tunteen voi saavuttaa, vaikkei mättäisi mahaansa täyteen. Viimeisimpien tutkimusten mukaan 110 Obalon-kapselilaihduttajaa kevensi 50 prosenttia ylipainostaan kapselin avulla. 

Obalon on näet kapseli, jonka sisällä on tyhjennetty ilmapallo. Kapseliin on kytketty pieni putkilo, jolla täytetään ilmapallo, kunhan se on ensiksi nielty. Ilmapallo vatsassaan laihduttajalla on nopeammin kylläinen olo. Ihanan helppoa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näin se toimii: Laihduttaja nielee kapselin. Kun kapseli on vatsassa, lääkäri täyttää ilmapallon kapselissa kiinni olevalla putkilolla. Putkilo poistetaan suun kautta ja laihdutus voi alkaa. Kahdentoista viikon kuluttua lääkäri poistaa kapselin. Kerrallaan vatsassa voi olla samanaikaisesti kolme ilmapalloa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaupan päälle huono olo

Ihan halpaa hupia Obalonit eivät ole. Kapseleista saa pulittaa tällä hetkellä 4000 dollaria eli noin 3300 euroa. Kaupan päälle saa mahdollisesti kolme päivää kestävää oksentelua ja huonovointisuutta.

Women's Health Magazinen haastattelema lääkäri David Katz sanoo, etteivät kapselin hyödyt todennäköisesti kestä pitkään – jos ilmapallo ensinnäkään pysyy ehjänä vatsassa aiheuttamatta esimerkiksi tulehduksia tai sisäistä verenvuotoa.

– Kapseli ei auta siinä, että ihminen söisi terveellisemmin jatkossa. Ilmapallo voi myös rasittaa vatsanpeitteitä, jotka aistivat kylläisyyden tunnetta. Jos peitteet rasittuvat, saattaa ihminen jatkossa syödä entistä enemmän, Katz arvioi.

Mutta mitäs, jos tuhannet eurot räjähtävät vatsan sisällä? Kuulemma epätodennäköistä. Mutta jos niin käy, pitäisi lussahtaneen pallon matkata ulos luontaisia reittejään. 

Lue lisää:

Uusi tutkimus: Omenan syöminen laihduttaa, vaikka vetäisit pullaakin

Haluatko laihtua? Järjestele keittiösi kuin hoikat

Sisältö jatkuu mainoksen alla