Me Naiset
|
Maria Tuominen
Kukeke-bistro sijaitsee vanhassa varikkorakennuksessa. Kuva: Liina Aalto-Setälä
Kukeke-bistro sijaitsee vanhassa varikkorakennuksessa. Kuva: Liina Aalto-Setälä

Trendikäs Kalamajan alue Tallinnassa pursuaa pikkuputiikkeja ja hauskoja ravintoloita.

Kalamajan kaupunginosasta on parissa vuodessa tullut Tallinnan trendikkäin alue. Keskiajalla siellä asui kalastajia, satamalaivureita ja luotseja, mutta nyt alueen ovat vallanneet luovan työn tekijät, baarit, galleriat ja pikkuputiikit.  Paikkaa kutsutaan jo Tallinnan Punavuoreksi tai Sohoksi. Putiikit ovat keskittyneet Telliskivi Loomelinnakiin, vanhaan teollisuuskompleksiin, joka sijaitsee osoitteessa Telliskivi 60a. Ravintoloista kannattaa testata esimerkiksi näitä:

F-Hoone

Kalamajan tunnetuin ravintola on kodikkaan rento paikka, joka tarjoaa hyvää ruokaa edulliseen hintaan. Lounaalla alkukeitto maksaa 1,80 euroa ja pääruoka 3,50. Tarjolla myös aamiaista. F-Hooneella on myös isohko terassi teollisuusrakennuksen sisäpihalla.
Telliskivi 60a

Bar Pudel

Bar Pudel eli puteli tai pullo mainostaa olevansa Viron ensimmäinen gourmet-olutravintola. Hauskasti sisustetussa pikkubaarissa ei löydy hanasta Sakua vaan pienpanimoiden tuotteita.
Telliskivi 60a

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pokaal

Jos viini kiinnostaa enemmän kuin olut, kannattaa suunnata Bar Pudelin naapurissa sijaitsevaan viinibaariin. Myös terassi.Telliskivi 60a

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kohvik Moon

Tallinnalaiset ruokaharrastajat suosivat Kohvik Moonia, joka on rennon nuorekas, pohjoismaisia makuja suosiva ravintola. Annokset ovat osittain venäläisen keittiön innoittamia. Loistava hinta-laatusuhde.
Võrgu 3

Lendav taldrik

Lendav taldrik eli lentävä lautanen on Kalamajan uusimpia ravintolatulokkaita. Aasialaisvaikutteista ruokaa tarjoavassa paikassa on hauska, kierrätyshenkinen sisustus.
E-Hoone, 60a Telliskivi

Bar Kukeke

Vanhassa varikkorakennuksessa sijaitsevan Kukeken listalla suositaan paikallisia aineksia ja sesongin herkkuja. Jälkiruokalistan on laatinut Kukeken kakkuvelhoksi mainostama Nadežda Kaarma.

Boheem

Perinteisessä tallinnalaistalossa eli kaksikerroksisessa puutalossa sijaitseva Kohvik Boheem on Kalamajan suosituimpia kahviloita. Tarjolla on erityisesti lettuja.
Kopli 18

Café Noble

Nobblesnerin satamassa sijaitsevan Cafe Noblen brunssia kehutaan herkulliseksi. Pöytä kannattaa varata etukäteen. Satama on perustettu 1912, jolloin Alfred Nobelin veljenpoika Emanuel Nobel ja torpedotehtailija G. A. Lessner alkoivat rakentaa siellä sukellusveneitä Venäjän tsaarille. 
Tööstuse 48

Kohvik Sesoon

Sesoon on F-Hooneen perustajien uudempi paikka Kalamajassa ja noussut sekin nopeasti suosituksi. Sesoon sijaitsee Niine-kadulla sisäpihalla. Hintataso on yhtä edullinen kuin F-Hooneessa eli pääruuan saa lounaalla hintaan 3,50 euroa.
Niine 11

Lue lisää:

Tämä pitää nähdä Tallinnassa
Heliumpallo nostaa Tallinnan ylle

Sisältö jatkuu mainoksen alla