Kukeke-bistro sijaitsee vanhassa varikkorakennuksessa. Kuva: Liina Aalto-Setälä
Kukeke-bistro sijaitsee vanhassa varikkorakennuksessa. Kuva: Liina Aalto-Setälä

Trendikäs Kalamajan alue Tallinnassa pursuaa pikkuputiikkeja ja hauskoja ravintoloita.

Kalamajan kaupunginosasta on parissa vuodessa tullut Tallinnan trendikkäin alue. Keskiajalla siellä asui kalastajia, satamalaivureita ja luotseja, mutta nyt alueen ovat vallanneet luovan työn tekijät, baarit, galleriat ja pikkuputiikit.  Paikkaa kutsutaan jo Tallinnan Punavuoreksi tai Sohoksi. Putiikit ovat keskittyneet Telliskivi Loomelinnakiin, vanhaan teollisuuskompleksiin, joka sijaitsee osoitteessa Telliskivi 60a. Ravintoloista kannattaa testata esimerkiksi näitä:

F-Hoone

Kalamajan tunnetuin ravintola on kodikkaan rento paikka, joka tarjoaa hyvää ruokaa edulliseen hintaan. Lounaalla alkukeitto maksaa 1,80 euroa ja pääruoka 3,50. Tarjolla myös aamiaista. F-Hooneella on myös isohko terassi teollisuusrakennuksen sisäpihalla.
Telliskivi 60a

Bar Pudel

Bar Pudel eli puteli tai pullo mainostaa olevansa Viron ensimmäinen gourmet-olutravintola. Hauskasti sisustetussa pikkubaarissa ei löydy hanasta Sakua vaan pienpanimoiden tuotteita.
Telliskivi 60a

Pokaal

Jos viini kiinnostaa enemmän kuin olut, kannattaa suunnata Bar Pudelin naapurissa sijaitsevaan viinibaariin. Myös terassi.Telliskivi 60a

Kohvik Moon

Tallinnalaiset ruokaharrastajat suosivat Kohvik Moonia, joka on rennon nuorekas, pohjoismaisia makuja suosiva ravintola. Annokset ovat osittain venäläisen keittiön innoittamia. Loistava hinta-laatusuhde.
Võrgu 3

Lendav taldrik

Lendav taldrik eli lentävä lautanen on Kalamajan uusimpia ravintolatulokkaita. Aasialaisvaikutteista ruokaa tarjoavassa paikassa on hauska, kierrätyshenkinen sisustus.
E-Hoone, 60a Telliskivi

Bar Kukeke

Vanhassa varikkorakennuksessa sijaitsevan Kukeken listalla suositaan paikallisia aineksia ja sesongin herkkuja. Jälkiruokalistan on laatinut Kukeken kakkuvelhoksi mainostama Nadežda Kaarma.

Boheem

Perinteisessä tallinnalaistalossa eli kaksikerroksisessa puutalossa sijaitseva Kohvik Boheem on Kalamajan suosituimpia kahviloita. Tarjolla on erityisesti lettuja.
Kopli 18

Café Noble

Nobblesnerin satamassa sijaitsevan Cafe Noblen brunssia kehutaan herkulliseksi. Pöytä kannattaa varata etukäteen. Satama on perustettu 1912, jolloin Alfred Nobelin veljenpoika Emanuel Nobel ja torpedotehtailija G. A. Lessner alkoivat rakentaa siellä sukellusveneitä Venäjän tsaarille. 
Tööstuse 48

Kohvik Sesoon

Sesoon on F-Hooneen perustajien uudempi paikka Kalamajassa ja noussut sekin nopeasti suosituksi. Sesoon sijaitsee Niine-kadulla sisäpihalla. Hintataso on yhtä edullinen kuin F-Hooneessa eli pääruuan saa lounaalla hintaan 3,50 euroa.
Niine 11

Lue lisää:

Tämä pitää nähdä Tallinnassa
Heliumpallo nostaa Tallinnan ylle

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

 

On naurettavaa, että vapaaehtoisesti lapsettomia ihmisiä pidetään itsekkäinä. Oikeasti itsekkäitä olemme me perheelliset.

En pidä vastakkainasettelusta, joka vallitsee lapsettomien ja lapsellisten välillä. On naurettavaa, että vapaaehtoisesti lapsettomia ihmisiä pidetään itsekkäinä. Oikeasti itsekkäitä olemme me perheelliset.

Olen aina halunnut lapsia ja heitä myös saanut, kaksi ihanaa. Mutta olen tuntenut valinnastani myös tuskaa. Maailmassa on ihan liikaa ihmisiä, onko minulla oikeus tähän?

Meitä on täällä jo 7,6 miljardia. Tutkijat ovat laskeneet maapallon kestävän maksimissaan 10 miljardia ihmistä. Tämä luku ylittyy näillä näkymin vuonna 2060.

”Kun joku päättää, ettei tee omaa biologista lasta, se antaa jollekin muulle mahdollisuuden tehdä.”

Jonkun on tehtävä jotain ja pian. Mutta kenen? Minä itse en ollut siihen valmis. Ajattelin enemmän itseäni kuin kokonaisuutta.

Tästä syystä vanhempien pitäisikin olla lapsettomuuden valinneita kohtaan kiitollisia. Sen sijaan, että ylenkatsomme heidän elämänvalintojaan, meidän pitäisi antaa heille aplodit. Kärjistäen: kun joku päättää, ettei tee omaa biologista lasta, se antaa jollekin muulle mahdollisuuden tehdä.

Lapsettomien ja lapsellisten välinen kinastelu pitäisi jo vähitellen unohtaa. Kun ajattelemme asiaa tarpeeksi isosti, me olemme kaikki samalla puolella.

Vierailija

Vapaaehtoisesti lapsettomat ansaitsisivat aplodit

Oikein isosti ajateltuna annetaanko siis intialaisten ja afrikkalaisten tehdä lapset? Aivan sama jättäisikö joku suomalainen lapsen tekemättä, se ei oikeasti maailman väkilukua hetkauta. Itsellensä vain tekee hallaa kun vanhuudenpäivinä ei ole ketään joka voisi auttaa. Vaikka miten isosti yrittäisin ajatella, en näe syytä antaa aplodeja vapaaehtoisesti lapsettomille sen vuoksi että he olisivat näin pelastamassa maailmaa. Suomessa syntyy enää niin vähän lapsia, että tätä menoa viimeinen syntyvä...
Lue kommentti
Ehkä mä sitten vanhainkodissa..

Vapaaehtoisesti lapsettomat ansaitsisivat aplodit

Kiitos! Ja olkaa hyvä kaikista niistä veroista, joita teidän jälkikasvuanne varten maksan. Itse käytän julkisista palveluista lähinnä teitä, jotka tunnetusti ovat ala-arvoisessa kunnossa. Ja minun vanhempani maksoivat minun kouluni, joten turha tulla huutamaan. Ainiin, maksoin kyllä itsekin niitä opintolainalla ja vähäisen kelalta saamani opintotuen takaisin maksamalla laittoman suurella korkoprosentilla lisättynä!
Lue kommentti