Ostaako Maija Vilkkumaa Reilun kaupan banaaneja? Kiinnostaako missiä kuluttamisen eettisyys?

Maija Vilkkumaa

Miten paljon pohdit kulutusvalintojasi?

” Rutiininomaisesti ostan Reilua kauppaa ja luomua aina kun pystyn ja tietenkin toivon valinnoillani olevan jotakin merkitystä.. Kiinnostus kulutusvalintoihin heräsi 1980-luvulla, kun olin yläasteella ja silloin puhuttiin paljon siitä, miten ylikansalliset yhtiöt harjoittivat törkeää riistoa. Havaitsin silloin, että tavallisista kaupoista oli vaikeaa löytää muiden kuin näiden tuotteita. Onneksi asia on nyt hieman toisin.”

Ostatko Reilun kaupan tuotteita?

”Yritän ostaa Reilun kaupan tuotteita aina kun niitä on lähikaupassa tarjolla, yleensä ostan banaaneja, appelsiineja ja kahvia.”

Mikä on suosikkisi Reilun kaupan tuotteista?

”Tykkään kovasti Arvid Nordqvistin Reko-kahvista, jota saa tummapaahtoisena.”

Viivi Pumpanen

Miten paljon pohdit kulutusvalintojasi?

"Olemme kasvattaneet itse vihanneksia, perunoita ja porkkanoita mökillä, joka on oikeastaan maatila 1930-luvulta. Kasvattaminen on pienimuotoista ja omaan käyttöön tarkoitettua, joten meillä ei ole esimerkiksi traktoria. Olen kasvanut luonnonmukaisuuden ja eettisyyden arvostamiseen jo lapsesta lähtien, se on minulle luonteva tapa ajatella ja toimia.
Kyllä sitä tulee muutenkin mietittyä, mitä ostaa. Kierrättäminen kiinnostaa minua myös. Kosmetiikassa kiinnostaa, miten ja mistä ne on valmistettu ja se, ettei niitä ole testattu eläimillä."

Ostatko Reilun kaupan tuotteita?

”Kotona asuessani äiti osti kaupasta Reilun kaupan tuotteita, ja nykyisin minä jatkan samalla linjalla.”

Mikä on suosikkisi Reilun kaupan tuotteista?

”Ostan reiluna ja luomuna ihan kautta linjan, mutta erityistä suosikkia minulla ei ole.”

Kristiina Komulainen

Miten paljon pohdit kulutusvalintojasi?

”Pohdin kyllä paljon ja pyrin ostamaan mahdollisimman eettisesti. Ajattelen, että ehkä näiden tuotteiden hinnat laskisivat, jos mahdollisimman monet ostaisivat niitä. Onhan tarjonta kasvanut paljon. Mitä puhtaampaa ruokaa, sitä parempi!”

Ostatko Reilun kaupan tuotteita?

”Ostan jonkin verran. Kymmenisen vuotta sitten kävin ystäväni kanssa keskustelun Reilusta kaupasta, ja tein haastattelun ihmisestä, joka toimii alalla. Mitään suurta Reilun kaupan herätystä en ole kuitenkaan kokenut. Pyrin omalta osaltani vaikuttamaan ja sitä kautta lisäämään ihmisten hyvinvointia. Pieni on suurta!”

Mikä on suosikkisi Reilun kaupan tuotteista?

”Banaanit ja tummat suklaalevyt.”

Mikä on Reilu kauppa?

Lue Reilun kaupan Thandi-viinitilasta

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

JOUSIMIES

Saat päivän haasteista energiaa. Mikään ei nyt saa sinua säikkymään. Johtajan rooli lankeaa tänään todennäköisesti sinulle.

 

KAURIS

Valitse sanasi tarkasti välttääksesi tarpeettoman draaman. Älä yritä pakottaa ketään muottiisi. Anna jokaiselle tilaa.

 

VESIMIES

Järjestelmällisyys ja suunnitelmallisuus pelastavat sinut kaaokselta. Pidä jalat maan pinnalla, sillä nyt ei ole aika haihatella.

 

KALAT

Pidä pää kylmänä. Päivä vaatii tilannetajua ja nopeaa toimintaa. Puhu totta, sillä valkoinen valhe saattaa saada ikävää jälkeä aikaan.

 

OINAS

Tee arkeasi helpottava ratkaisu. Sinun on aika päästää itsesi vähemmällä. Stressin hiipuminen nostaa huomattavasti elämänlaatuasi.

 

HÄRKÄ

Hoida tekemättömiä asioita pois alta. Kyseessä voi olla rahaan tai terveyteesi liittyvä kysymys. Kääri hihat hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta.

 

KAKSONEN

Kuuntele kaikkien mielipiteitä tuputtamatta omiasi. Joku, joka ei jaa näkemyksiäsi saattaa heittäytyä hankalaksi. Ole kärsivällinen.

 

RAPU

Älä päästä tunteitasi niskan päälle. Pidä rauha maassa ja vältä kytevä konflikti diplomatialla. Kompromissi tuo tilanteeseen ihmepelastuksen.

 

LEIJONA

Kaunista kotiasi tulevia pyhiä varten. Vietä laatuaikaa perheen kanssa ja päivitä kuulumisia. Valmistaudu tulevaan juhlakauteen.

 

NEITSYT

Joudut turvautumaan puheenlahjoihisi tänään. Saatat jumittua pitkään väittelyyn, jossa vahvat persoonat ottavat toisistaan mittaa.

 

VAAKA

Lähde tutustumaan uusiin maisemiin. Pitkä keskustelu ystävän tai perheenjäsenen kanssa avartaa näkökulmaasi. Haaveesi on askeleen lähempänä.

 

SKORPIONI

Ota keskenkeräiset rahakysymykset käsittelyyn. On aika hoitaa pois alta ne asiat, jotka eivät voi odottaa ensi vuoteen. Ole tehokas.