Siitä se villasukka lähtee! Kuva: Shutterstock
Siitä se villasukka lähtee! Kuva: Shutterstock

Netistä löytää ihan kaikkea. Jopa käsistään kätevän mummon.

Useimmat meistä, joilla ei enää ole mummoa (tai joiden mummot eivät syystä tai toisesta kudo), voivat tuntea tähän aikaan vuodesta haikeuden piston sisällään. Miten ihanaa olisikaan tepastella mummon omin kätösin ja lämpimien ajatusten kera kutomissa villasukissa. Marketista ostetut lapaset kun nyt eivät vain tunnu samalta. Myyjäispöydiltä voi tietysti löytää käsin tehtyjä neuleita, mutta niitäkin vaivaa tietynlainen kasvottomuus.

Eipä hätää. Grannies. Inc. -sivustolta voi tilata haluamansa tai suunnittelemansa tuotteen ja jopa valita mummon, jonka haluaa sen neulovan! Ottaisiko vaikkapa Lyn-mummon, jolla on hopeanvaalea tukka ja hymyilevät silmät? Lyn rakastaa Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaa, ja hän on viime aikoina erikoistunut neulomaan pehmoisia ihanuuksia suvun vauvoille. Margaret-mummo puolestaan alkoi kutoa jo toisen maailmasodan aikana (!), ja hänen mottonsa on: Jos sinulla ei ole jostakusta mitään hyvää sanottavaa, älä sano mitään.

Mummojen neulomien tuotteiden mukana tulee myös henkilökohtainen tervehdys kutojalta.

Lapaset maksavat noin 38 euroa ja villasukat noin 100 euroa.

Toisaalta ei kutominen suinkaan ole pelkkää mummojen hommaa! Esimerkiksi täältä löydät näppärät ohjeet villasukan kutomiseen. Anna palaa!

Lue myös:

Kolmikymppiset hurahtivat mummoiluun – isoäiti on julkkistenkin idoli