Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Hallitsetko puhelimesi hymiöt ja muut symbolit, joilla nykynuoriso viestii suvereenisti?

Emojit ovat hymiöitä tai muita symboleja, joiden avulla voidaan viestiä pikaisesti ilman sanoja. Niitä voi myös lisätä tekstin sekaan vahvistamaan viestiä. Emojipedia kertoi juuri, että älypuhelimien vakiohymiöihin on tulossa uusia kuvia heinäkuun aikana. Listalla on mukana muun muassa kauan odotettu keskisormi, jonka avulla on helppo viestiä äärimmäistä ärtymystään viestin saajalle.

Tunteet peliin

Iloiset emojit tekevät viestistäsi pirteämmän. Mielitietylle voi lähettää virtuaalipusuja. Nämähän osaavat jo kaikki!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siis mitäh? Outoja kuvia!

Jotkin lukuisista emojista ovat niin outoja, että niitä täytyy hieman selventää. Suurin osa vastauksista löytyy japanilaisesta kulttuurista, josta emoijit ovat lähtöisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kalat lipputangossa on japanilainen koinobori, eli karppilippu, jota käytetään koristeena lastenpäivän juhlassa. Keskellä on japanilainen tuulikello. Oikealla herkullinen kalakakku.

Väärinkäytön riskit

Joskus emojit vaikuttavat joltain ihan muulta kuin oikeasti ovat. Esimerkiksi näiden kanssa tehdään virheitä:

Ei höryävä keitto, vaan kuuma lähde. Ei itku, vaan pettymys. Ei pähkinä, vaan bataatti. Emoiji-kuvastosta löytyy myös ruskea keko, joka ei tarkoita suklaavanukasta. Sen voi lähettää vaikka naapurille, joka unohtaa kerätä koiransa tuotokset roskiin.

Pidempiä stooreja

Emojien lista on niin pitkä, että niillä voi ilmaista vaikka millaisia asioita. Hymiöistä voi rakentaa ketjuja, jolloin niillä voi viestiä muutakin kuin tunteita.

Yllä oleva esimerkkirimpsu tarkoittaa kutsua kisakatsomoon.

iPhoneen emojit saat ladattua puhelimen asetuksista: Asetukset - Yleiset - Näppäimistö -Näppäimistöt- Lisää näppäimistö - Emoji. Tämän jälkeen viestiä kirjoittaessa alhaalta löytyy maapallo, josta pääset valitsemaan hymiöitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla