Viimeistä senttiä ei välttämättä halua laittaa luksukseen. Ja näillä vinkeillä ei tarvitsekaan. Kuva: Shutterstock
Viimeistä senttiä ei välttämättä halua laittaa luksukseen. Ja näillä vinkeillä ei tarvitsekaan. Kuva: Shutterstock

Opiskelijaelämä on aina vähän kärvistelyä. Mutta luksusta saa pienillä jipoilla. Keräsimme parhaat vinkit entisiltä ja nykyisiltä opiskelijoilta.

1. “Myöhään perjantai- ja lauantai-iltaisin kebabkioskien kulmilta löytyi aina höveleitä tyyppejä, jotka halusivat tarjota sen halvimman pitakebabin köyhälle opiskelijalle. Toimi ainakin 90-luvun puolivälin Tampereella.”

2. "Koska olen innokas shoppailija, mutta usein rutiköyhä, tuunailen muiden nurkista löytyneistä vanhoista vaatteista kaikkea mukavaa. Isokokoisesta miesten t-paidasta saa yllättävän helposti parilla saksien huitaisulla kivan mekon."

3. "Ystäväni keksi joskus, että kannattaa hankkiutua mahdollisimman monen gallerian postituslistalle. Siten sai näet sähköpostiinsa kutsun aina, kun oli uuden näyttelyn avajaiset. Ja avajaisissahan on yleensä tarjolla viiniä, monesti myös jotain pientä syötävää. Joskus samalle illalla sattui kahdetkin avajaiset, joten liitelimme galleriasta toiseen onnellisessa pikkuhiprakassa ja coctailpalojen murusia suupielistä pyyhkien. Silloin taidenäyttelyissä tuli käytyä tosi usein, mikä sekin oli ihanaa. Kauniiden teosten katselu kohotti arjen yläpuolelle ja sai unohtamaa rahahuolet ja rästiesseet."

4. ”Kannattaa satsata kerralla kunnon maustevalikoimaan ja opetella kokkaamaan intialaista kasvisruokaa. Järjettömän halpaa ja hyvää. Ylipäätään kannattaa opetella kokkaamaan oikeaa ruokaa. On ihan puppua, että köyhällä on varaa syödä vain huonolaatuisia eineksiä."

5. "Säästän kampaajakäynneissä leikkaamalla oman tukkani tai pyytämällä tuttavia saksimaan haituviani. Yleensä lopputulos on ihan kelvollinen, koska en ole suortuvistani erityisen tarkka. Kerran pyysin isääni avuksi hiustenleikkuussa. Se oli virhe. Tulos oli kamala. Vaikka tukkapää näytti karmivalta, olin kuitenkin onneni kukkuloilla, koska kampaajasta säästyneillä rahoilla pystyin ostamaan vähän parempaa kahvia ja lohta."

6. "Opiskelijalla ei tosiaankaan ole varaa mihinkään hajuvesiin. Onneksi kauppojen kemikaaliosastoilla niitä voi kuitenkin kokeilla. Muussakin kosmetiikassa voi nuukailla vippaskonstein. Monista rasvoista saa testereitä kassalta, jos pyytää kauniisti."

 

Ewan McGregorin huhutaan jättäneen vaimonsa kanssanäyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin vuoksi. 

Skottinäyttelijä Ewan McGregor on yhysvaltalaisen viihdesivusto TMZ:n mukaan jättänyt avioerohakemuksen. McGregor on ollut vaimonsa Eve Mavrakisin kanssa naimisissa vuodesta 1996.

Avioerohakemus ei ole suoranainen yllätys, sillä McGregor ja Mavrakis ilmoittivat jo viime vuoden lokakuussa eronneensa. Avioerohakemuksessa on TMZ:n mukaan vielä sitäkin aikaisempi eropäivämäärä, 28.5.2017. 

Lokakuun 2017 eroilmoituksen aikoihin McGregorin ja näyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin nähtiin suutelevan toisiaan lontoolaisessa kahvilassa ja poistuvan sen jälkeen McGregorin moottoripyörällä. Winstead, 33, ja McGregor, 46, näyttelevät yhdessä Fargo-sarjassa.

Winstead on eronnut entisestä aviomiehestään toukokuussa 2017, siis samaan aikaan kuin Ewan McGregor ja Eve Mavrakis, 51, ovat avioerohakemuksen mukaan tehneet eropäätöksen.

Rikosdraama Fargon näyttelijät Carrie Coon, Olivia Sandoval, Ewan McGregor ja Mary Elizabeth Winstead poseeraavat viime toukokuussa otetussa kuvassa yhdessä. 

Vaikuttaa siltä, että McGregorin ja Winsteadin suhde ei jäänyt vain lokakuiseen suuteloon Lontoossa. People-lehden mukaan pariskunta nähtiin kävelemässä käsi kädessä Los Angelesissa marraskuussa. 

Golden Globe -gaalan palkintopuheessaan McGregor kiitti sekä vaimoaan että Winsteadia – tosin hän jakoi kiitosta myös muille kanssanäyttelijöilleen. 

Ewan McGregorilla ja Eve Mavrakisilla on neljä yhteistä lasta, joista yksi on jo aikuinen. TMZ:n mukaan McGregor on hakenut yhteishuoltajuutta, ja Mavrakis puolestaan toivoo saavansa lapset itselleen niin, että McGregorilla säilyisi tapaamisoikeus.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

                   

VESIMIES

Älä anna pikkujuttujen häiritä onneasi. Etsi yksinkertaista keinoa asioiden ratkaisemiseen. Liian monimutkaiseen kuvioon ei kannata lähteä mukaan.

 

KALAT

Kanavoi energiasi luovaan tekemiseen. Älä anna takaiskujen lannistaa sinua ja harhauttaa sinua polultasi. Määrätietoisuus vie sinut pitkälle.

 

OINAS

Älä tee merkittäviä muutoksia ottamatta taustoista selvää. Olisi virhe pitää ihmisiä tai sinulle tarjottuja mahdollisuuksia itsestäänselvyyksinä.

 

HÄRKÄ

Ota opiksi näkemästäsi. Lähde mukaan sinua kiinnostavaan hankkeeseen. On hyvä hetki uusien taitojen opettelemiseen.

 

KAKSONEN

Älä anna tunteiden sekoittaa päätäsi. Tee ratkaisusi vasta sitten, kun olet päässyt tilanteen tasalle. Joku johtaa sinua harhaan tarkoituksella.

 

RAPU

Mielikuvituksesi laukkaa ja vie sinua vauhdilla eteenpäin. Antaudu sen valtaan ja ylläty iloisesti lopputuloksesta. Kerää ympärillesi innostavaa seuraa.

 

LEIJONA

Hermosi voivat olla tänään pinnassa. Kysy lisää sinua askarruttavasta asiasta. Varmista, että jokainen ympärilläsi saa tasa-arvoisen kohtelun.

 

NEITSYT

Tee kotiisi piristäviä muutoksia. Pidä rahanmeno kurissa ja siivoa nurkkia turhista tavaroista. Eteesi avautuu uusia mahdollisuuksia.

 

VAAKA

Saat tietoosi salaisuuksia, joita voi olla hankala sulattaa. Palaa menneisiin ja käsittele vaikea asia pois päiväjärjestyksestä. Rehellisyys kannattaa.

 

SKORPIONI

Päästä itsesi helpommalla. Muutama muutos arkeesi saa ihmeitä aikaan. Terveytesi tulisi kiilata nyt tärkeysjärjestyksen kärkeen.

 

JOUSIMIES

Sinisilmäisyydestä sakotetaan tänään. Älä ole naiivi, vaan suodata kuulemasi jutut huolella. Ole skarppina, niin et tule pettymään.

 

KAURIS

Nyt ei ole aika hullutella rahan kanssa. Pidä elämäsi yksinkertaisena. Älä anna kauniiden sanojen viedä sinua väärälle polulle.