Ihan hyvin riittää tämä selfieissä poseeraus Kuva: Shutterstock
Ihan hyvin riittää tämä selfieissä poseeraus Kuva: Shutterstock

Joulumässäilyiden jälkeen saattaa tulla toivoneeksi itselleen timmiä mallinkroppaa. Mutta onneksi sinulla ei ole sellaista! Ajattele vaikka näitä kirouksia.

Victoria’s Secret -alusvaatemalleista kirjoittaneessa Women’s Health -lehdessä on selvitetty, miksi elämä tavallisessa vartalossa voittaa kuuluisilla catwalkeilla astelemisen. Victoria’s Secretin vuosittain valittujen Enkeleiden on varjopuolensa, jotka pätevät myös muuhun mallielämään. Mieti nyt vaikka näitäkin.

1. Tukan ja meikin laittoon menee koko päivä

Ennen kuin malli pääsee lavalle, meikkaajan ja kampaajan tuolissa on kulunut tunteja. Ammattilaisen laitettavaksi pääseminen silloin tällöin on hauskaa, mutta tuntien maalaus- ja käherryssessio ennen jokaista tavallista työpäivää… Ehkä tavallinen viiden minuutin meikkituokio on sittenkin riittävä. Olisi näet vähän muutakin tekemistä.

2. Korkokengät aiheuttavat tuskaa

Jos jo muutaman tunnin kemut maltillisissa korkkareissa saavat päkiät huutamaan hoosiannaa, pilviähipovan korkeat ja mahdollisesti itselle väärän kokoiset designer-luomukset eivät varmasti tunnu ainakaan paremmilta. Koroilla kompasteleminen työpaikan pikkujouluissa on noloa, mutta vielä aavistuksen nolompaa lienee kaatuilla pitkin catwalkia muotiväen ja kameroiden edessä.

3. Vapaa-aika menee hikoiluun

Meille tavallisille pulliaisille viikoittaiseen jumppaan ehtiminen voi olla vaikeaa. Vielä vaikeampaa on esimerkiksi Victoria’s Secret -malli Adriana Limalla, joka kertoo Women’s Healthissa treenaavansa kahdesti päivässä ennen tärkeää näytöstä.

4. Pylly pitää muotoilla

Victoria’s Secret -mallien päivetyksestä huolehtiva Jimmy Coco toteaa Harper’s Bazaarissa, etteivät edes täydellisyyttä hipovat kelpaa catwalkille ilman rusketustuotteilla muotoilua. Tavallinen itseruskettava ja kimalletuotteet eivät riitä, vaan Coco sivelee tummempaa väriä varjostukseksi mallien vatsalihasten väliin, selkärangan kohdalle ja rintojen alle. Ja sitten on vielä takapuolen varjostus. (Itse asiassa samantyyppistä meikkauskikkaa käytetään myös Me Naisten uima-asujutuissa, esimerkiksi tässä.)

5. Tukka koostuu pidennyksistä

Monella mallilla on jo valmiiksi pitkä tukka, mutta muotinäytöksissä nähdyt pehkot sisältävät silti aimo annoksen pidennyksistä. Kenenkään omille hiuksille ei voi olla terveellistä, että niihin sidotaan ja teipataan jatkuvasti lisäpaloja, jotka sitten työpäivän päätteeksi riivitään irti.

6. Ammatti rajoittaa syömistä

Jouluna tuli syötyä aika paljon kinkkua, suklaata, laatikoita ja yhtä sun toista muutakin. Mutta mitäs siitä: niin kauan kuin ei työskentele huippumallina, työnantajalla ei ole oikeutta marmattaa ylimääräisistä syömingeistä. Sen sijaan työt voi pyhien jälkeen aloittaa suklaarasian kannustamana.

7. Joutuu pyörimään alusvaatteisillaan julkisesti

Esimerkiksi Victoria’s Secretin näytöksissä nähdyt hepenet eivät ole peittävää sorttia. Jos takapuoli käytännössä paljaana esiintyminen ei houkuta, ei kannata ryhtyä catwalk-mallin ammattiin. Pelkkä alusvaatemallin töistä kieltäytyminen ei ratkaise ongelmaa, sillä ainakin nännit tuppaavat vilkkumaan myös päällysvaatteita esittelevissä muotinäytöksissä.

Ja katso nyt tätäkin raskasta työpäivää!

Lue myös:

Alusvaatejätti suututti naiset "täydellisillä" huippumalleillaan – joutui muuttamaan mainoslauseensa

Reikäiset Ressu-pikkarit ja pastellipitsiä – tällaisia alusvaatteita naiset oikeasti käyttävät

Ex-missi Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen saivat kolmannen lapsensa lauantaina.

Lauantaina synnyttänyt Essi Pöysti, 30, on julkaissut ensimmäisestä kuvan hänen ja puolisonsa Ville Mäkäläisen, 32, kolmannesta lapsesta.

– Täydellinen pikkuveli täydensi meidän perheen tänään, Essi on kirjoittanut kuvan yhteyteen. Hän on käyttänyt muun muassa hashtägiä suurirakkaus.

Ville Mäkäläinen kertoi lauantaina Facebook-sivuillaan, että synnytys meni hyvin.

 

Raskaus ei ollut Essille helppo, sillä hän kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko varjosti odotusta aikaisempien keskenmenojen takia.

”Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi enkelivauvaa.”

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Hänellä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle vuonna 2015.

Ei oikein kukaan, näinä päivinä.

Tiedän! Komerot kuuluu siivota jouluksi vain siinä tapauksessa, että aikoo viettää joulunsa komerossa. Niinhän se marttojen perinteinen adventtiohjeistus kuuluu. Sitä varmasti toistellaan tänäkin vuonna.

Ymmärrän, että joulunaluskiireitä on hyvä kohtuullistaa. Ymmärrän, että armoa tarvitaan tässä sekopäisen suorittamisen ajassa. Mutta komeroni, ne eivät ymmärrä! Jos niitä ei edes joulun alla kuulu siivota, milloin sitten? Jos edes marttoja ei kiinnosta kaappieni tilanne, ne jäävät aivan yksin, sotkuisiksi.

”Seiska miikka riittää” on toinen suosittu sanonta. Niin riittää, ja ei nykyään paljon muuta näykään kuin hutiloituja remontteja, irvistäviä saumoja ja puolivillaisia perusteluja.

En ole ajatellut muuttaa jouluksi komerooni, mutta olen alkanut miettiä, asuuko juuri siellä arjen ja pyhän raja. Jos vain imuroin jouluksi, ansaitsenko karjalanpiirakoita ja after eight -kakkua? Jos en juhlavoita joulunalusaikaa erityissiivouksella, pääsenkö oikeaan tunnelmaan?

”Seiska miikka riittää” on toinen suosittu sanonta. Niin riittää, ja ei nykyään paljon muuta näykään kuin hutiloituja remontteja, irvistäviä saumoja ja puolivillaisia perusteluja. Komeroni, olen sinulle velkaa ainakin ysin.

Vierailija

Joulusiivoaminen uhkaa jättää komeron väliin – kuka ajattelisi komeroa?

Njaah, Haidihou voisi viettää joulunsa rusettipäässä joulupaperissa komerossa syöden vaikka niitä kaupasta ostamiaan retkipiirakoita ihan virkistyksen vuoksi tulisella munatahnalla rämpytellen etusormellaan huuliaan lauleskellen joululauluja niin olisi ehkä jotain jutuntynkääkin kun loppiaisena kannettaisiin kuusen kanssa ulos hankeen jäähtymään.
Lue kommentti