Ihan hyvin riittää tämä selfieissä poseeraus Kuva: Shutterstock
Ihan hyvin riittää tämä selfieissä poseeraus Kuva: Shutterstock

Joulumässäilyiden jälkeen saattaa tulla toivoneeksi itselleen timmiä mallinkroppaa. Mutta onneksi sinulla ei ole sellaista! Ajattele vaikka näitä kirouksia.

Victoria’s Secret -alusvaatemalleista kirjoittaneessa Women’s Health -lehdessä on selvitetty, miksi elämä tavallisessa vartalossa voittaa kuuluisilla catwalkeilla astelemisen. Victoria’s Secretin vuosittain valittujen Enkeleiden on varjopuolensa, jotka pätevät myös muuhun mallielämään. Mieti nyt vaikka näitäkin.

1. Tukan ja meikin laittoon menee koko päivä

Ennen kuin malli pääsee lavalle, meikkaajan ja kampaajan tuolissa on kulunut tunteja. Ammattilaisen laitettavaksi pääseminen silloin tällöin on hauskaa, mutta tuntien maalaus- ja käherryssessio ennen jokaista tavallista työpäivää… Ehkä tavallinen viiden minuutin meikkituokio on sittenkin riittävä. Olisi näet vähän muutakin tekemistä.

2. Korkokengät aiheuttavat tuskaa

Jos jo muutaman tunnin kemut maltillisissa korkkareissa saavat päkiät huutamaan hoosiannaa, pilviähipovan korkeat ja mahdollisesti itselle väärän kokoiset designer-luomukset eivät varmasti tunnu ainakaan paremmilta. Koroilla kompasteleminen työpaikan pikkujouluissa on noloa, mutta vielä aavistuksen nolompaa lienee kaatuilla pitkin catwalkia muotiväen ja kameroiden edessä.

3. Vapaa-aika menee hikoiluun

Meille tavallisille pulliaisille viikoittaiseen jumppaan ehtiminen voi olla vaikeaa. Vielä vaikeampaa on esimerkiksi Victoria’s Secret -malli Adriana Limalla, joka kertoo Women’s Healthissa treenaavansa kahdesti päivässä ennen tärkeää näytöstä.

4. Pylly pitää muotoilla

Victoria’s Secret -mallien päivetyksestä huolehtiva Jimmy Coco toteaa Harper’s Bazaarissa, etteivät edes täydellisyyttä hipovat kelpaa catwalkille ilman rusketustuotteilla muotoilua. Tavallinen itseruskettava ja kimalletuotteet eivät riitä, vaan Coco sivelee tummempaa väriä varjostukseksi mallien vatsalihasten väliin, selkärangan kohdalle ja rintojen alle. Ja sitten on vielä takapuolen varjostus. (Itse asiassa samantyyppistä meikkauskikkaa käytetään myös Me Naisten uima-asujutuissa, esimerkiksi tässä.)

5. Tukka koostuu pidennyksistä

Monella mallilla on jo valmiiksi pitkä tukka, mutta muotinäytöksissä nähdyt pehkot sisältävät silti aimo annoksen pidennyksistä. Kenenkään omille hiuksille ei voi olla terveellistä, että niihin sidotaan ja teipataan jatkuvasti lisäpaloja, jotka sitten työpäivän päätteeksi riivitään irti.

6. Ammatti rajoittaa syömistä

Jouluna tuli syötyä aika paljon kinkkua, suklaata, laatikoita ja yhtä sun toista muutakin. Mutta mitäs siitä: niin kauan kuin ei työskentele huippumallina, työnantajalla ei ole oikeutta marmattaa ylimääräisistä syömingeistä. Sen sijaan työt voi pyhien jälkeen aloittaa suklaarasian kannustamana.

7. Joutuu pyörimään alusvaatteisillaan julkisesti

Esimerkiksi Victoria’s Secretin näytöksissä nähdyt hepenet eivät ole peittävää sorttia. Jos takapuoli käytännössä paljaana esiintyminen ei houkuta, ei kannata ryhtyä catwalk-mallin ammattiin. Pelkkä alusvaatemallin töistä kieltäytyminen ei ratkaise ongelmaa, sillä ainakin nännit tuppaavat vilkkumaan myös päällysvaatteita esittelevissä muotinäytöksissä.

Ja katso nyt tätäkin raskasta työpäivää!

Lue myös:

Alusvaatejätti suututti naiset "täydellisillä" huippumalleillaan – joutui muuttamaan mainoslauseensa

Reikäiset Ressu-pikkarit ja pastellipitsiä – tällaisia alusvaatteita naiset oikeasti käyttävät