Ihan hyvin riittää tämä selfieissä poseeraus Kuva: Shutterstock
Ihan hyvin riittää tämä selfieissä poseeraus Kuva: Shutterstock

Joulumässäilyiden jälkeen saattaa tulla toivoneeksi itselleen timmiä mallinkroppaa. Mutta onneksi sinulla ei ole sellaista! Ajattele vaikka näitä kirouksia.

Victoria’s Secret -alusvaatemalleista kirjoittaneessa Women’s Health -lehdessä on selvitetty, miksi elämä tavallisessa vartalossa voittaa kuuluisilla catwalkeilla astelemisen. Victoria’s Secretin vuosittain valittujen Enkeleiden on varjopuolensa, jotka pätevät myös muuhun mallielämään. Mieti nyt vaikka näitäkin.

1. Tukan ja meikin laittoon menee koko päivä

Ennen kuin malli pääsee lavalle, meikkaajan ja kampaajan tuolissa on kulunut tunteja. Ammattilaisen laitettavaksi pääseminen silloin tällöin on hauskaa, mutta tuntien maalaus- ja käherryssessio ennen jokaista tavallista työpäivää… Ehkä tavallinen viiden minuutin meikkituokio on sittenkin riittävä. Olisi näet vähän muutakin tekemistä.

2. Korkokengät aiheuttavat tuskaa

Jos jo muutaman tunnin kemut maltillisissa korkkareissa saavat päkiät huutamaan hoosiannaa, pilviähipovan korkeat ja mahdollisesti itselle väärän kokoiset designer-luomukset eivät varmasti tunnu ainakaan paremmilta. Koroilla kompasteleminen työpaikan pikkujouluissa on noloa, mutta vielä aavistuksen nolompaa lienee kaatuilla pitkin catwalkia muotiväen ja kameroiden edessä.

3. Vapaa-aika menee hikoiluun

Meille tavallisille pulliaisille viikoittaiseen jumppaan ehtiminen voi olla vaikeaa. Vielä vaikeampaa on esimerkiksi Victoria’s Secret -malli Adriana Limalla, joka kertoo Women’s Healthissa treenaavansa kahdesti päivässä ennen tärkeää näytöstä.

4. Pylly pitää muotoilla

Victoria’s Secret -mallien päivetyksestä huolehtiva Jimmy Coco toteaa Harper’s Bazaarissa, etteivät edes täydellisyyttä hipovat kelpaa catwalkille ilman rusketustuotteilla muotoilua. Tavallinen itseruskettava ja kimalletuotteet eivät riitä, vaan Coco sivelee tummempaa väriä varjostukseksi mallien vatsalihasten väliin, selkärangan kohdalle ja rintojen alle. Ja sitten on vielä takapuolen varjostus. (Itse asiassa samantyyppistä meikkauskikkaa käytetään myös Me Naisten uima-asujutuissa, esimerkiksi tässä.)

5. Tukka koostuu pidennyksistä

Monella mallilla on jo valmiiksi pitkä tukka, mutta muotinäytöksissä nähdyt pehkot sisältävät silti aimo annoksen pidennyksistä. Kenenkään omille hiuksille ei voi olla terveellistä, että niihin sidotaan ja teipataan jatkuvasti lisäpaloja, jotka sitten työpäivän päätteeksi riivitään irti.

6. Ammatti rajoittaa syömistä

Jouluna tuli syötyä aika paljon kinkkua, suklaata, laatikoita ja yhtä sun toista muutakin. Mutta mitäs siitä: niin kauan kuin ei työskentele huippumallina, työnantajalla ei ole oikeutta marmattaa ylimääräisistä syömingeistä. Sen sijaan työt voi pyhien jälkeen aloittaa suklaarasian kannustamana.

7. Joutuu pyörimään alusvaatteisillaan julkisesti

Esimerkiksi Victoria’s Secretin näytöksissä nähdyt hepenet eivät ole peittävää sorttia. Jos takapuoli käytännössä paljaana esiintyminen ei houkuta, ei kannata ryhtyä catwalk-mallin ammattiin. Pelkkä alusvaatemallin töistä kieltäytyminen ei ratkaise ongelmaa, sillä ainakin nännit tuppaavat vilkkumaan myös päällysvaatteita esittelevissä muotinäytöksissä.

Ja katso nyt tätäkin raskasta työpäivää!

Lue myös:

Alusvaatejätti suututti naiset "täydellisillä" huippumalleillaan – joutui muuttamaan mainoslauseensa

Reikäiset Ressu-pikkarit ja pastellipitsiä – tällaisia alusvaatteita naiset oikeasti käyttävät

Kuva ja video: Nelonen
Kuva ja video: Nelonen

Mira Luodin Vain elämää -päivänä kuultiin Dannyn vahva tulkinta yhdestä PMMP:n suosituimmista kappaleista.

Tällä viikolla Vain elämää -ohjelmassa vietetään PMMP-yhtyeestä tutun Mira Luodin päivää. Torstaina oman tulkintansa Miran tuotannosta esittivät Arttu Wiskari, Danny ja Kasmir.

Danny tulkitsi jaksossa PMMP:n koskettavan Lautturi-kappaleen. Biisi on Miralle hyvin henkilökohtainen.

– Lautturi on Paulan isälleen kirjoittama laulu, mutta myös itsellekin isäni menettäneenä hyvin koskettava ja kaunis laulu, Mira kertoi.

Saman kappaleen on tulkinnut aiemmin Vain elämää -ohjelmassa Jenni Vartiainen. Sarjan kolmannella kaudella Jenni esitti kappaleen Paula Vesalan päivänä.

Danny kertoi valinneensa kappaleen sen syvällisyyden takia.

– Valitsin laulun, jossa teidän sielujen syvyys todella tuli esille suorastaan pelottavalla tavalla. Hyvin tyylikkäästi ja kauniisti tehty se maailma, Danny kertoi ennen esitystä.

Katso Dannyn veto kokonaisuudessaan tästä: 

Dannyn tulkinta kappaleesta iski ja kovaa. Mira herkistyi Dannyn tulkinnasta jo ennen ensimmäistä kertosäettä. Myös muut artistit seurasivat esitystä kyyneleet silmissään.

– En voinut olla miettimättä sitä, kuinka monta ystävää ja elämän rakkautta sinä olet joutunut saattamaan haudan lepoon. En tiedä, miten pystyit laulamaan sen, Kasmir sanoi esityksen jälkeen Dannylle.

Kappaleen kuultuaan Vain elämää -artistit istuvat hiljaisina ja liikuttuneina pöydän ääressä. Mira totesi, että esitys veti hänet sanattomaksi. Kameroille hän kertoi Dannyn tulkinnan herättäneen paljon muistoja:

– Tuli itsellekin kova ikävä. Mietin omaa isää, veljeä ja isovanhempia. Uskon, että rakkaat ihmiset toivat voimaa tähän hetkeen. Tästä jää hieno muisto, Mira sanoi.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Semijees! Jätän tämän vain tähän.

Olemme todenneet moneen otteeseen, että kyllä on suomen kieli ihmeellinen.

Kielemme pysyy rakastettavan samanlaisena vuodesta toiseen, ja toisaalta se kehittyy huimaa vauhtia. Kieltämme on vuosien varrella piristetty lukemattomilla erihienoilla sutkautuksilla ja perin ajatuksia herättävillä sanonnoilla.

Mutta jos hyvää niin huonoakin! Jokaisella vuosikymmenellä suomen kieleen pesiytyy hämmentävän paljon muotisanontoja. Eli siis ylikäytettyjä kaskuja, jotka kiertävät kulovalkean tavoin suusta suuhun ja aiheuttavat samalla tuskastunutta kyllästymistä.

Listasimme 9 tämän hetken piinallisinta muotisanontaa, joiden soisimme jo kernaasti siirtyvän historian havinaan:

1. Tehdä matka itseensä. ”Jos joku vielä sanoo tekevänsä ’matkaa itseensä’, puolestani saa ihan jäädäkin sinne.”

2. Jätän tämän vain tähän. ”Minkä ja mihin? Sano suoraan hyvä ihminen!”

3. Ihan sama. ”En todellakaan usko, että on.”

4. Taklata. ”Kaikkea nykyään taklataan, kun ihan vain yritetään estää jotain. Miksi ihmeessä?”

5. Kuka ottaa kopin tästä? ”Työelämän rasittavin kiertoilmaus.”

6. Speksit. ”Tarkoittaa siis yksityiskohtia. Voitaisiinko puhua ihan niistä itsestään?”

7. Semi. ”Semijees, semisiisti, semisti. Kaikki yhtä hämmentäviä sananparsia minulle.”

8. Tätä pitää vielä jumpata. ”Käytetään silloin, kun mitä tahansa asiaa pitää kehittää. Tulee ihan liikaa mieleen jotkut ylipirteät jumppapirkot.”

9. Menikö tunteisiin? ”Aivan varmasti meni.”

Mitkä muotisanat tai -sanonnat ärsyttävät sinua? Kerro kommenteissa!