Hello Kitty -fani Aikku Meuran mielestä kissahahmo pukee myös urbaaneja miehiä.
Hello Kitty -fani Aikku Meuran mielestä kissahahmo pukee myös urbaaneja miehiä.

Japanilainen pikkukissa ei ole lainkaan niin pinnallinen, kuin olet ehkä luullut. 35 vuotta täyttävä Hello Kitty vetoaa niin lapsiin kuin aikuisiin ja pehmentää kovaa arkea.

Hello Kitty hymyilee suloisesti helsinkiläisen Aikku Meuran, 26, tukassa. Hyvänen aika, eihän se mitään hymyile, eihän sillä ole suuta!

– Feministit kritisoivat Kittyä juuri tästä syystä. He pitävät hahmoa passiivisena ja siksi huonona roolimallina nuorille tytöille. Virallisen selityksen mukaan Kitty ei tarvitse suuta, koska se puhuu kaikkia maailman kieliä, Aikku selittää.

Aikku on oikea Hello Kitty -asiantuntija. Kitty-fani tekee taidehistorian graduaan japanilaisesta söpöyden estetiikasta.

Lapsena Aikku ei jaksanut innostua tytökkäästä Hello Kitty -kamasta vaan lymysi mieluummin metsissä ja luki seikkailukirjoja. 18-vuotiaana hän sai amerikkalaiselta kirjekaveriltaan kivoja kissatarroja, ja siitä se lähti.

Kittyn suuttomuus vain viehättää Aikkua, niin feministi kuin onkin. Koska kissalle on piirretty yksinkertaiset, ilmeettömät kasvot, sen voi ajatella olevan hämmästynyt, surullinen, lempeä – omistajansa tunnetilan mukaan.

35-vuotissynttäreitä juhlivasta japanilaisesta kissahahmosta on tullut sen kokoluokan brändi, että valikoima laajenee sadoilla tuotteilla kuukausittain. Nyt kun tuotteita saa Suomestakin perusvaatekaupoista, Aikusta on tullut nirso. Keräilyvaihe on ohi.

– Innostun nykyään vain, jos näen yllättävän teeman, vaikka rokki-Kittyn. Tavaroita voi ihastella ilman, että on pakko ostaa. Netissä olen nähnyt Hello Kitty -hääpuvun ja -hieromasauvan.

Mutta miksi pikkukissa vetoaa niin lapsiin kuin aikuisiin?

– Kiireiset ja ahdistuneet ihmiset näyttävät etsivän hyvin pienten asioiden kautta pehmennystä elämäänsä. Onhan Hello Kitty tosi liikuttava ja ystävällinen. Pinnallisuudesta tässä ei ole kyse, pidän itseänikin varsin tiedostavana.

Joillekin Hello Kittyyn pukeutuminen on anarkiaa, lapsellista siekailemattomuutta. Aikku tuntee punkkareita, jotka tykkäävät Kittystä. Se jos mikä on söpöä.

Johanna Koivu ei missään nimessä halua häistään pönötysjuhlia.

Muusikko, näyttelijä ja juontaja Johanna Koivu menee kesällä naimisiin.

– Tuntuu mukavalta, häät ovat iloinen asia. Se on tärkeä hyvän mielen juhla, mikä kokoaa koko suvun ja läheiset. Tykkään muutenkin juhlista, Johanna kertoi  Me Naisille A. Tillanderin Häälauantai -tapahtumassa.

– Haluan kirkkohäät ja kunnon juhlat. Häät ovat ainutkertainen tapahtuma, ja haluan panostaa siihen, että itsellä, sulhasella ja vierailla on hauskaa. En halua pönötysjuhlia. 

Johanna haluaa, että juhlissa on hyvä livebändi, paljon musiikkia ja perinteinen häävalssi. Myös tilaa tanssille pitää olla.

”Hääsuunnittelussa vaikein asia on ollut oikean häämekon löytäminen.”

Yksityiselämästään vaitonainen Johanna ei halunnut paljastaa, miten häntä kosittiin, saati sitä, kuka häntä kosi. Hääpuvustaan hän on kuitenkin valmis paljastamaan yksityiskohtia:

– Hääsuunnittelussa vaikein asia on ollut oikean häämekon löytäminen. Kävin lähes kymmenessä hääliikkeessä, kunnes löysin mieleisen häämekon. Lähdin etsimään mekkoa ummikkona, koska en ole perehtynyt hääteemaan aiemmin. En aluksi tiennyt, minkä tyylisen haluan, Johanna kertoo.

– Hääpukuni on samantyyppinen, mikä on nyt päälläni: yläosa on kapea ja olkaimellinen, ja alaosa on runsaampi.

Tässä on hääpuku Johannan mieleen! Kuva: Jonna Öhrnberg
Tässä on hääpuku Johannan mieleen! Kuva: Jonna Öhrnberg

Oma hyvinvointiohjelma

Moni muistaa Johannan Lauri Tähkän kanssa soittaneesta Elonkerjuu -bändistä. Nyt Johanna on vaihtanut kokonaan alaa.

– Kun soitin Elonkerjuussa viimeisen keikkani vuonna 2016, päätin pitää pitkän etsikkoajan. Olin tehnyt 16 vuotta keikkoja, ja minun oli pakko pysähtyä, ja miettiä, mitä haluan tehdä, Johanna kertoo.

Johanna suoritti tanssi- ja liiketerapiamenetelmien ohjaajan tutkinnon ja suuntasi sitä kautta hyvinvointialalle. Nyt Johanna käsikirjoittaa ja juontaa Alfa TV:llä kymmenosaista hyvinvointi- ja lifestyle -ohjelmaa nimeltä KoivuTV.

”Luovalla alalla täytyy uudistua välillä.”

– Luovalla alalla täytyy uudistua välillä. Ohjelmassa käsitellään sydäntäni lähellä olevia aiheita, kuten terveyttä, kauneutta ja hyvinvointia. Haluan inspiroida, tuoda ajattelemisen aihetta ja viihdyttää ihmisiä.

Johanna on myös suorittanut Lontoossa teatteritaiteen maisterin tutkinnon, mutta hän ei tällä hetkellä tee töitä näyttelijänä.

– Opetin aikoinaan päivätyökseni näyttelijäntyötä, ilmaisutaitoa ja liikeimprovisaatiota. Vedän vieläkin improkursseja ja vapaatanssin kursseja. Musiikkiuran jatkamistakaan en ole suunnitellut, mutta palo esiintymiseen on edelleen.

Brittilehdistön saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat uutisesta innoissaan.

Brittiläismediat kertovat, että Cambridgen herttuataren Catherinen pikkusisko Pippa Middleton, 34, on raskaana. Tuleva pienokainen on Pippan ja hänen aviomiehensä James Matthewsin, 42, esikoinen.

The Sun -lehden mukaan lapsen laskettu aika on lokakuussa. Raskaus on siis jo toisella kolmannekselle. Lehden saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat perheenlisäyksestä innoissaan.

Tulevalla syysvauvalla riittää lähipiirissä leikkikavereita. Herttuatar Catherinella ja prinssi William odottavat kolmatta lastaan. Pian syntyvän pienokaisen lisäksi kuningasparilla on tytär ja poika: 4,5-vuotias prinssi George ja pian 3-vuotias prinsessa Charlotte.

Myös Jamesin velipoika Spencer Matthews odottaa puolisonsa kanssa esikoista.

Pippa ja James avioituivat viime toukokuussa 2017. He menivät kihloihin kesällä 2016 vuosien yhdessäolon jälkeen.