Jouluvalot suihkussa ja pesukoneesta tursuavat pyykit luovat aivan omanlaistaan tunnelmaa. Kuva: Oikotie.fi
Jouluvalot suihkussa ja pesukoneesta tursuavat pyykit luovat aivan omanlaistaan tunnelmaa. Kuva: Oikotie.fi

Myynnin edistämiseksi vielä lähikuva hurmaavasta sisustusyksityiskohdasta. Kuva: Oikotie.fi
Myynnin edistämiseksi vielä lähikuva hurmaavasta sisustusyksityiskohdasta. Kuva: Oikotie.fi

Täällähän ihan selvästi asutaan, kun pöydälle on tuotu kahvia ja lehtiäkin! Kuva: Oikotie.fi
Täällähän ihan selvästi asutaan, kun pöydälle on tuotu kahvia ja lehtiäkin! Kuva: Oikotie.fi

Monipuolinen garderoopi. Kuva: Oikotie.fi
Monipuolinen garderoopi. Kuva: Oikotie.fi

Parveke kutsuu vilttien ystävän tunnelmoimaan. Kuva: Oikotie.fi
Parveke kutsuu vilttien ystävän tunnelmoimaan. Kuva: Oikotie.fi

Näin rakennetaan idylli: nostetaan pöydälle pari muffinia ja lähipuodin paperipussi. Kuva: Oikotie.fi
Näin rakennetaan idylli: nostetaan pöydälle pari muffinia ja lähipuodin paperipussi. Kuva: Oikotie.fi

Keittiö sitten päätettiin kuvata ihan jääkaapin ovi auki. Pitäähän nyt Jaffa-sitruuna-asetelma esitellä! Kuva: Oikotie.fi
Keittiö sitten päätettiin kuvata ihan jääkaapin ovi auki. Pitäähän nyt Jaffa-sitruuna-asetelma esitellä! Kuva: Oikotie.fi

Mitähän herkkua kevätsipulista ja viinirypäleistä on syntymässä? Kuva: Oikotie.fi
Mitähän herkkua kevätsipulista ja viinirypäleistä on syntymässä? Kuva: Oikotie.fi

Myynnissä olevien asuntojen houkuttelevuutta yritetään lisätä stailauksen avulla. Mutta joskus lopputulos voi yllättää.

Avara, hienostunut ja selkeä koti, jossa sielu lepää, lupaa Oikotieltä löytyvä asuntoilmoitus. Eikä siinä mitään, asunto näyttää varsin valoisalta ja kauniilta – mutta jotakin kummaa siinä on.

Ihan ensimmäiseksi katse kiinnittyy suihkussa roikkuviin jouluvaloihin. Siis mitä ihmettä! Tästä luovasta sisustusasetelmasta on tarjolla oikein lähikuvakin. Seuraavaksi huomion varastavat pyykkikoneesta tursuavat pyykit. Näky on kieltämättä tuttu, mutta myyntikuvassa lähinnä... no, edistyksellinen.

Asunto on kuvista päätellen selvästi asumaton, joten kuviin on pyritty tuomaan houkuttelevaa ”asumisen tuntua”. Asuntojen stailaamisesta myyntikuntoon on tullut iso trendi, ja jotkin välitystoimistotkin tarjoavat myynnin edistämiseksi stailauspalveluita.

Mutta matka houkuttelevasta kodikkuudesta tahattomaan koomisuuteen ei ole kovin pitkä, vai mitä tästä pitäisi ajatella?

Koska stailauksessa on ensisijaisesti kyse tunnelman ja mielikuvien luomisesta, kuvitellaanpa hetki, millainen henkilö tässä asunnossa näiden kuvien perusteella asuu.

Hän on pelkkiin vaaleansinisiin kauluspaitoihin ja kenkiin pukeutuva mies, joka pitää suorastaan erikoisen paljon Jaffasta ja sitruunoista. Hän tykkää kääriytyä pehmeisiin viltteihin, lukea kirjaa sängyssä ja polttaa kynttilöitä lyhdyissä. Aamiaispöydässä hän lukee sekä Helsingin Sanomat että Hufvudstadsbladetin, selailee tablettia ja nautiskelee lähipuodista noudettuja muffineja. Sen lisäksi hän valmistaa aamiaiseksi jotain kevätsipuleista ja viinirypäleistä. Hän on laiska pyykkihuollossa, mutta nauttii tunnelmallisista suihkuhetkistä jouluvalojen loisteessa – mikäli ei saa sähköiskua.

Lue myös:

Huijaa asunnostasi kalliin näköinen näillä vinkeillä

Pohdi näitä, kun harkitset asunnon ostoa

Välittäjä vinkkaa: näin nappaat itsellesi vuokrakämpän

Ovatko minitalot ratkaisu köyhien asunto-ongelmiin?

Ulkolinja-dokumentti Putin ja mafia pureutuu Venäjän presidentin miljardiomaisuuden taustoihin.

IS TV-LEHTI: Toukokuussa neljännen kautensa aloittaneeksi presidentiksi Vladimir Putinin voisi sanoa elävän suhteellisen normaalia elämää, ainakin mitä tulee henkilökohtaiseen varallisuuteen. 

Toki reilun 100 000 dollarin luokkaa oleva vuosipalkka on taviksen tuloihin nähden suuri, mutta omistukset ovat melko vaatimattomat – Venäjän presidentiksi: 1 500 neliön tontti, 77 neliön asunto, autotalli, kaksi vanhaa neuvostovalmisteista autoa, Lada Niva ja peräkärry. Näin siis virallisen totuuden mukaan. 

Putinin rahakuvioita aiemminkin tutkineiden Nicolas Tonevin ja Anastasia Kirilenkon Ulkolinja-dokumentti Putin ja mafia (Putin and the Mafia, 2017) esittää hänen haalineen miljardien omaisuuden, johon kuuluu esimerkiksi valtavia kiinteistöjä ja palatseja Venäjällä ja ulkomailla. Dokumentissa etsitään muun muassa kartanotiluksia Venäjänsaarella lähellä Viipuria.

Dokumentin mukaan Putinilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin pysyä vallassa.  Jos presidenttiys joskus päättyy, saattaa jopa Putin joutua tilille teoistaan.

Dokumentti setvii Putinin salaillun omaisuuden alkuperää. Rahavirtoja kartoitetaan 1990-luvun alkuun, jolloin Putin toimi Pietarin apulaispormestarina. Tonev ja Kirilenko todistelevat, kuinka tämä oli virkamiesroolinsa ohella keskeinen tekijä hallinnon ja rikollisten välisissä hämäräbisneksissä. Liikeelämältä pumpatun korruptiorahan lisäksi Putin hyötyi apulaispormestarina Neuvostoliiton romahtamisen jälkeisestä tilanteesta, jossa harmaa talous takoi miljardeja. 

Kuvaavaa on, kuinka usein 1990-luvulla Venäjällä tehdyissä korruptiotutkimuksissa Putinin nimi nousi esiin. Vuosien saatossa todisteita on ilmaantunut lisää Putinin ja venäläismafian yhteyksistä. Ainoat seuraukset ovat tunteneet nahoissaan Putinia vastaan nousseet, jotka ovat muuttaneet maasta tai päässeet hengestään, joskus molempia.

Putin ja mafia ei tuo varsinaisesti mitään uutta Putiniin liitettyihin raskaisiin syytöksiin. Laaja todistusaineisto todistajalausuntoineen auttaa kuitenkin hahmottamaan kuvion mittakaavaa. 

Dokumentti esittää kiinnostavan näkemyksen Putinin vallan- ja kullanhimon motiiveista. Sen mukaan Putinilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin pysyä vallassa. Jos presidenttiys joskus päättyy, saattaa jopa Putin joutua tilille teoistaan.

Ulkolinja: Putin ja mafia, TV1 klo 22.00

Jarkko Valtee juhli pyöreitä baarissa. – Laitoin parille kymmenelle frendille Facebookissa viestiä, että en ole matkoilla vaan baarissa, tule sinäkin.

Drag-artisti, radiojuontaja ja viihteen monitoimimies Jarkko Valtee täytti lauantaina 50 vuotta.

– Tai siis olen nyt vanha 600 kuukautta ja neljä päivää. Lapsilla ikä lasketaan aina kuukausissa, jossain vaiheessa ihminen alkaa kääntyä takaisinpäin.

Jarkko juhli pyöreitä baarissa.

– En jaksanut järjestää mitään tapahtumaa, mutta laitoin parille kymmenelle frendille Facebookissa viestiä, että en ole matkoilla vaan baarissa, tule sinäkin.

Edellisen kerran Jarkko juhli pyöreitä isommin, kun hän täytti 30 vuotta. Noissa juhlissa hän esiintyi ensimmäistä kertaa Osku Heiskasen kanssa Sowhat draq-duona.

”Meitä on Oskun kanssa leikkisästi syytetty, että veimme drag-skenen S-etukorttiristeilyille.”

Nyt kaksikko rakentaa syksylle 20-vuotisjuhlakiertuetta. Mukaan lähtee 13 henkinen porukka sekä iso rekan perävaunullinen koneistoa. Kiertue kattaa maan isoimmat kulttuuritalot.

– Naurettiin Oskun kanssa, että on tämä aika hyvin kahdelle viisikymppiselle miehelle, jotka esittävät muita artisteja. Silloin kun aloitimme, drag nähtiin enemmän suttuisena yökerhoasiana. Meitä on Oskun kanssa leikkisästi syytetty, että veimme drag-skenen S-etukorttiristeilyille. Se on edennyt marginaaliviihteestä yhdeksi isoksi teatteriviihteen alaksi.

Esiintymistä Jarkko aikoo jatkaa hamaan tulevaisuuteen. Muutenkin hän arvelee muuttuneensa ihmisenä hyvin vähän viimeisen 20 vuoden aikana.

– Rauhoittunut on väärä sana, mutta en ole enää niin ehdoton kuin aikaisemmin. Pystyn yhä vetämään kilarit aivan käsittämättömistä asioista, mutta väitän että olen ihan pikkuisen paremmin oppinut ymmärtämään, enkä suutu ihan niin herkästi, Jarkko analysoi Laura Paloheimon kirjan julkistamistilaisuudessa.