Perhepotrettien näpsiminen käy nykyään kätevästi selfie-varrella. Kuva: Shutterstock
Perhepotrettien näpsiminen käy nykyään kätevästi selfie-varrella. Kuva: Shutterstock

Aasiassa jo viime keväänä kännykkäkuvaajia villinneet selfie-varret ovat saapuneet myös Suomen markkinoille. Kepukasta povataan joulun toivotuinta lahjaa.

Jokainen, joka on kurotellut kännykkäkameran kanssa saadakseen onnistuneen kuvan itsestään, tietää, kuinka vaikeaa selfien ottaminen on. Kädet eivät tahdo koskaan riittää niin pitkälle, että kuvan mittasuhteet olisivat hyvät. Tai jos riittävätkin, sormet ovat jo hukanneet laukaisunapin. Kaveri-selfien ottaminen on tietysti vielä haastavampaa, kun kuvaan pitäisi saada mahtumaan isompi revohka.

Australialaisen yrityksen alunperin keksimä selfie-varsi on yksinkertaisuudessaan nerokas idea. Kännykkä kiinnitetään teleskooppimaisen varren päähän niin, että kuvan voi napsaista pitkänkin etäisyyden päästä.

Selfie-varren mukana tulee kaukalaukaisija, joka yhdistetään puhelimeen bluetoothin avulla. Suomessa 20-25 euron arvoista selfiestickiä myy toistaiseksi vain Verkkokauppa.com, mutta sellaisen voi tilata myös kansainvälisten nettikauppojen kautta.

Kuumimmillaan selfiestick-buumi on tällä hetkellä Kiinassa, Indonesiassa ja Singaporessa, jossa kadut ovat täynnä kepukka ojossa poseeraavia kuvaajia.

Avonainen kaula-aukko ja töröhuulet? Selfie voi saada sinut vaikuttamaan tyhmältä

Tässäkö tulevaisuuden some-villitys? Selfie-peili lähettää kuvasi suoraan Twitteriin