Me Naiset
|
Inka Simola
Ja sitten tulitikku. Kuva: Shutterstock
Ja sitten tulitikku. Kuva: Shutterstock

Älyvessan väitetään karkottavan pökerryttävimmätkin vessahajut. Tosin se vaatii melkoiset asennusviritykset.

Oletko sitä tyyppiä, jonka posket alkavat punoittaa, kun joku astuu sinun jälkeesi vessaan? Älyvessa saattaa aluksi kuulostaa pelastukselta.

Yhdysvaltalainen Adam Payz on keksinyt Fresh Air Plus -nimisen älyvessan, jonka luvataan karkottavan hajut huomattavasti paremmin kuin ilmanraikastin. Se toimii niin, että pöntön alkuperäinen istuinosa korvataan uudella istuinkaarella. Kaaren sisään on asennettu tuuletin, joka käynnistyy automaattisesti, kun sensorit havaitsevat lemua.

Älyistuin pitää kytkeä pistorasiaan, mutta virityksen asentamisen luvataan olevan helppoa. Aivan siltä se ei kuitenkaan vaikuta. Jotteivät hajut jäisi leijailemaan vessaan tai muualle taloon, vessasta pitäisi virittää putki vessan seinän läpi ja ulos talosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä kerrostalokodin taloyhtiö tällaisesta remontista tuumaisi? Ja moniko omakotitalon omistaja olisi valmis poraamaan seinään reiän pyttytuulettimen vuoksi? Ehkä jatkossakin on helpompi turvautua ilmanraikastimeen tai tulitikkuihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos kovin moni ajattelee älyvessasta yhtä epäilevästi, se ei ehkä päädykään markkinoille. Pyttytuulettimelle vasta kerätään joukkorahoitusta Kickstarter-sivustolla.

Lähteet: Kickstarter, Daily Mail

Lue myös:

Twiittaavat rintaliivit kertovat, milloin ne riisutaan

Saksalaiset kehittivät strippaavan robotin

Sisältö jatkuu mainoksen alla