Ja sitten tulitikku. Kuva: Shutterstock
Ja sitten tulitikku. Kuva: Shutterstock

Älyvessan väitetään karkottavan pökerryttävimmätkin vessahajut. Tosin se vaatii melkoiset asennusviritykset.

Oletko sitä tyyppiä, jonka posket alkavat punoittaa, kun joku astuu sinun jälkeesi vessaan? Älyvessa saattaa aluksi kuulostaa pelastukselta.

Yhdysvaltalainen Adam Payz on keksinyt Fresh Air Plus -nimisen älyvessan, jonka luvataan karkottavan hajut huomattavasti paremmin kuin ilmanraikastin. Se toimii niin, että pöntön alkuperäinen istuinosa korvataan uudella istuinkaarella. Kaaren sisään on asennettu tuuletin, joka käynnistyy automaattisesti, kun sensorit havaitsevat lemua.

Älyistuin pitää kytkeä pistorasiaan, mutta virityksen asentamisen luvataan olevan helppoa. Aivan siltä se ei kuitenkaan vaikuta. Jotteivät hajut jäisi leijailemaan vessaan tai muualle taloon, vessasta pitäisi virittää putki vessan seinän läpi ja ulos talosta.

Mitä kerrostalokodin taloyhtiö tällaisesta remontista tuumaisi? Ja moniko omakotitalon omistaja olisi valmis poraamaan seinään reiän pyttytuulettimen vuoksi? Ehkä jatkossakin on helpompi turvautua ilmanraikastimeen tai tulitikkuihin.

Jos kovin moni ajattelee älyvessasta yhtä epäilevästi, se ei ehkä päädykään markkinoille. Pyttytuulettimelle vasta kerätään joukkorahoitusta Kickstarter-sivustolla.

Lähteet: Kickstarter, Daily Mail

Lue myös:

Twiittaavat rintaliivit kertovat, milloin ne riisutaan

Saksalaiset kehittivät strippaavan robotin

Manuelalla ja Tuurella on kummallakin lapsia edellisistä liitoistaan.

Muusikko Tuure Kilpeläinen, 47, ja taitelija Manuela Bosco, 35, seurustelevat, kertoo Voice.

– Ollaan yhdessä. Kyllä, Manuela kertoo Voicen mukaan.

Manuela erosi entisestä puolisostaan Kasmir Baltzarista kesäkuussa. Manuelalla ja Kasmirilla on kaksi yhteistä lasta Sahara-tytär ja Otava-poika. Sahara on syntynyt vuonna 2014 ja Otava vuonna 2016.

Myös Tuure on eronnut ja hänellä on ex-puolisonsa kanssa kaksi lasta.

Manuela ja Kasmir antoivat Me Naisille yhteishaastattelun keväällä 2016. Pääset lukemaan sen tämän linkin kautta.

Britannian prinssi William saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen marraskuun viimeisinä päivinä. Presidentti Sauli Niinistö isännöi vierailua, mutta on Williamilla muutakin odotettavaa!

  1. Oh dear! Prinssi William on varmasti tottunut päivittelemään surkeaa säätä kotisaarellaankin. Suomi lienee kuitenkin yksi säävoivottelun paratiiseista. Jos tässä lajissa kisattaisiin, olisimme aina MM-finaalissa. Liity siis huokailumittelöön! 
  2. Marraskuisessa viimassa jokainen järki-ihminen käyttää päähinettä, mikä on loistouutinen kaikille hiusongelmien kanssa kamppaileville. Syyspipo korville vedettynä ei tarvitse murehtia lättänästä kuontalosta – tai aatelisesti nousevasta hiusrajasta. Kröhöm.
  3. Pimeässä jokainen näyttää hyvältä. Jokainen. 
  4. Pimeässä Helsingissä saattaa törmätä muihinkin prinsseihin! Marraskuun viimeisinä päivinä alueen prinssitiheys on maksimissaan, sillä myös Ruotsin prinssi Daniel saapuu kaksipäiväiselle vierailulle.
  5. Prinssi Daniel aikoo käydä kasvuyritystapahtuma Slushissa. Lähde imuun, niin saat kokea ikäkriisivuoristoradan koko kierroksen. Jos presidentti Sauli Niinstön seurassa tunnet itsesi kovin nuoreksi, lupaamme, että Slushissa 35-vuotias saa mukavan tönäisyn takaisin todellisuuteen. Ei sitä sittenkään ihan untuvikkoja enää olla.
  6. Prinssi William saapuu Suomeen ilman perhettään. Kyllähän se tiedetään, että elämä pienten lasten (ja vielä raskaana olevan, jatkuvasti pahoinvoivan kumppanin) kanssa voi välillä olla rankkaa. Hengailu Sauli Niinistön seurassa voi siis tuntua ihan lepolomalta. Sale ei varmasti paisko ruokaa lattialle tai saa raivareita kättelyjonossa. Jos kuopuksen syntymän jälkeen kaipaat irtiottoa, tervetuloa uudelleen!

Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio
Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio