Kuva: Yle Kuvapalvelu
Kuva: Yle Kuvapalvelu

Joulu on perinteiden aikaa – ja yksi perinteisistä jouluelokuvista on ylitse muiden!

Suomalaisten ehdoton lempijouluelokuva on brittiläinen, vuonna 1982 valmistunut animaatioelokuva Lumiukko. jossa pikkupojan rakentama lumiukko herää yhden yön ajaksi eloon ja vie pojan talviseen seikkailuun.

Elokuvaa on esitetty Suomessa televisiossa joka joulu vuodesta 1992 lähtien, ja sen katsomisesta on muodostunut monelle suomalaiselle rakas aattoaamun joulutraditio.

Tänä vuonna TV2 esittää elokuvan jouluaattona 24.12. kello 11.29.

Myös näitä rakastetaan

Holiday
Cameron Diazin, Kate Winsletin, Jack Blackin ja Jude Lawn tähdittämässä romanttisessa elokuvassa naiset vaihtavat joulun ajaksi kotejaan ja elämiään – ja löytävät raukkautta.

Rakkautta vain
Brittiläinen romanttinen komedia vuodelta 2003. Joulunalusviikoille sijoittuvassa elokuvassa seurataan kymmenen eri ihmisen toisiinsa kietoutuvia elämiä.

Ihmeellinen on elämä
Yhdysvaltalainen jouluklassikko vuodelta 1946. James Stewartin ja Donna Reedin tähdittämä elokuva kertoo itsemurhaa hautovasta miehestä, joka saa mahdollisuuden nähdä elämänsä uudessa valossa.

Yksin kotona
Klassikkokomedia pojasta, joka unohtuu kotiin muun perheen suunnatessa joululomalle ja selättää kekseliäisyytensä avulla kotiinsa pyrkivät murtovarkaat.

Lähde: Me Naisten suuri joulukysely

Lue Me Naisten kaikki joulujutut täältä.

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

JOUSIMIES

Ota yhteyttä ihmisiin, jotka voivat auttaa sinua eteenpäin. Sinulla on idea, joka kaipaa kehittelyä. Tärkeintä on, että suunta on sinulle selkeä.

 

KAURIS

Mene avuksi ystävälle, joka on joutunut pulaan. Anteliaisuutesi pelastaa hänen päivänsä. Suuntaa energiasi johonkin hyödylliseen.

 

VESIMIES

Pysy omalla tontillasi. Voit tarjota apuasi ystävälle, mutta älä ota liikaa hoitaaksesi. Mieti tarkkaan, mitä olet lupaamassa.

 

KALAT

Ole rehellinen, kun sinulta kysytään mielipidettäsi. Älä tyydy vähempään kuin mitä ansaitset. Sinun on tunnettava oikeutesi.

 

OINAS

On aika miettiä tulevaisuuttasi koskevia siirtoja. Pidä hyödyllinen kontakti näköpiirissäsi. Muista vanhaa ystävää tai sukulaista lahjalla tai puhelulla.

 

HÄRKÄ

Tapaat nyt kiinnostavia ihmisiä. On hyvä hetki ystävyyden tai romanssin syttymiselle. Teet tulevaisuuttasi koskevia ratkaisuja.

 

KAKSONEN

Joku yrittää saada pääsi pyörälle käyttämällä kyseenalaisia taktiikoita. Älä ota todesta tarjousta, joka vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta.

 

RAPU

Lähde tutustumaan uusiin ihmisiin. Otollinen hetki verkostoitumiselle. Onnistut herättämään ihmisten mielenkiinnon vaivattomasti.

 

LEIJONA

Kotona saattaa vallita kireä ilmapiiri. Ole hienotunteinen ja huomaavainen läheisiäsi kohtaan. Rahan tuhlaamista on syytä välttää.

 

NEITSYT

Lyhyt irtiotto uusissa maisemissa tekisi hyvää. Myös shoppailukierros saattaa ajaa asian. Ota yhteyttä vanhaan ystävään kysyäksesi kuulumisia.

 

VAAKA

Sinulla on loistavia ideoita, jotka on syytä saattaa suuremman yleisön tietoon. Kerää tietoa asiasta, joka on lähellä sydäntäsi. Tarvitset vankan suunnitelman.

 

SKORPIONI

Saat enemmän aikaiseksi, jos toimit yksin. Pidä salaisuudet omana tietonasi. Kotiin liittyvät muutokset vievät sinua lupaavaan suuntaan.