Nämä naiset eivät ole viininaamaa nähneetkään. Kuva: Shutterstock
Nämä naiset eivät ole viininaamaa nähneetkään. Kuva: Shutterstock

Ikäviä uutisia kaikille tissuttelijoille! Toisin kuin luulit, et ehkä olekaan kauneimmillasi kahden viinilasin jälkeen.

Harva on hehkeimmillään railakkaan illan jäljiltä. Peilistä paljastuvat tummat silmänaluset, roikkuvat silmäluomet, kalvakka iho ja kukkiva leuka. Ihan perusnäky reippaan alkoholinkäytön ja valvotun yön jälkeen.

Mutta valitettavasti ”viininaaman” saa hankittua itselleen nauttimalla vain pari lasillista. Ainakin, jos on uskominen naturopaatti Nigma Talibia, jonka ajatuksista kertovat muun muassa Daily Mail ja Redonline.

Talibi sanoo näkevänsä alkoholin vaikutukset suoraan ihmisten kasvoilla. Hän on siis samoilla linjoilla kuin antiikin lääketiede, jossa uskottiin, että kasvoilla on yhteys tiettyihin kehonosiin.

Naturopaatin mukaan viininaaman tunnistaa seuraavista merkeistä:

– roikkuvat silmäluomet

– punoitus tai näkyvät uurteet silmien välissä

– laajentuneet ihohuokoset

– punertavat posket

– nenänpielien syvät uurteet

– kuiva iho

– poskirypyt

Sinänsä ihan loogista, sillä kuivattaahan alkoholi ihoa, ja kuivalla iholla rypyt tietysti korostuvat. Eikä sokerikaan tutkitusti tee iholle hyvää. Alkoholissa on runsaasti sokeria, joka puolestaan vahingoittaa ihon kollageenitotantoa. Tälloin ihohuokoset laajenevat ja elastisuus katoaa.

Mutta kenties on hyvä muistaa, että osa naturopaatin mainitsemistä merkeistä voi johtua muistakin asioista kuin alkoholista, esimerkiksi ruokavaliosta, geeneistä tai tupakoinnista.

Mutta naaman voi ehkä estää!

Jos oma viininaama alkaa silti ahdistaa liikaa, koskaan ei ole liian myöhäistä tehdä korjausliikkeitä. Talibi ehdottaa seuraavia toimia:

1. Neljänä päivänä viikossa ei kannata nauttia alkoholia lainkaan. Eikä kahden päivän putkiä kannata harrastaa lainkaan.

2. Valitse mahdollisimman puhdas alkoholijuoma. Paras mahdollinen on Talibin mukaan vodka soodavedellä.

3. Vältä alkoholisekoituksia ja drinkkejä, joissa on sokeria. Viini on olutta ja siideriä parempi vaihtoehto.

4. Suosi viineissä rypäleitä, joissa sokeria on vähiten. Näitä ovat kuulemma pinot grigio, merlot, pinot noir ja sauvignon blanc. Suosi luomuviinejä.

5. Juo lasi vettä jokaista alkoholiannosta kohti.

Mariam

Onko sinullakin viininaama? Näin alkoholinkäyttö voi näkyä kasvoistasi

Nämä on taas näitä höpö, höpö kirjoituksia, roikkuvat silmäluomet uurteet otsalla ja nenänpielissä, laajentuneet ihohuokoset...ikä tekee kaikille tehtävänsä, vaikkei joisi ollenkaan alkoholia tai söisi ylenmäärin herkkuja...kyllä ne tämänpäivän sileät 50-70v:aat ovat kirurgin aikaansaaannoksia, eipä silti jos varaa olisi voisin itsekkin käydä entraamassa ulkonäköä...mutta pointti on se, että turha syyllistää ihmisiä viininaamoiksi, jotka antavat itsensä vanheta luonnollisesti, eletään ja...
Lue kommentti

Kuka sanoi, että perusruuan pitäisi olla mautonta? Pipsa ja Meri-Tuuli haluavat alentaa kansalaisten kokkailukynnystä.

IS TV-LEHTI: Samassa liemessä -uutuusohjelmassa kokit Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi tekevät ruokaa rennolla otteella ja vastaavat katsojakysymyksiin.

– Ollaan huomattu, että meillä on paljon annettavaa ja helppoja reseptejä. Viime aikojen tv-ruokaohjelmissa on tehty paljon ravintolatyylistä ruokaa tai lautasannoksia. Haluttiin palata perinteeseen, jossa tehdään arkiruokaa. Haluamme alentaa kynnystä kokkailuun, tarjota vaikka maustamisidean. Tärkeää oli myös, että ohjelma on visuaalisesti kaunis, Meri-Tuuli Väntsi kuvailee.

Pipsa Hurmerinta on luonnehtinut Samassa liemessä olevan erityinen myös kaksikon läpänheiton takia.

– Kommunikointimme on rentoa ja luontevaa. Pipsa ei hienostele enkä minäkään, Väntsi komppaa.

He tapasivat catering-firmojensa kautta, kun katuruokabuumi rantautui Suomeen.

– Ymmärsin vihdoin löytäneeni kollegan, joka ymmärtää, mitä mun duuni on; osa sitä on siivota ja tiskata.

Alkujakso on nimeltäåän Ruuanlaiton ABC, ja toinen Juhlat. Siinä annetaan näyttelijä Sinikka Sokalle vinkkejä helposti tehtäviin tarjoiluihin ja synttäreillä Anna Puu laulaa.

– Vieraiksi otimme mukaan julkkiksia, joihin meillä on suhde – Sinikka on seinänaapurini, Anna Pipsan hyvä ystävä – sekä tavallisia ihmisiä.

Vastaatte katsojakysymyksiin. Mihin et itse osaisi vastata?

– Ananaksen leikkaamiseen ja kuorimiseen ei ole oikotietä. Pipsalla oli vastaus, johon totesin, että ”Ai, tuota en ole tajunnut”, paljastaa Väntsi.

 Samassa liemessä, AVA ke klo 20.00      

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

VESIMIES

Kumoat esteet tieltäsi sisukkuudella. Ota kaikki irti ladatuista akuistasi. Pääset monta harppausta lähemmäksi tavoitteitasi tänään.

 

KALAT

Ota kaikki irti viehätysvoimastasi. Sinulle ei tuota vaikeuksia suostutella ihmisiä puolellesi. Menneiden muistelemisesta on hyötyä.

 

OINAS

Itsekurista on hyötyä. Muistuta itseäsi tavoitteistasi ja pyri niitä kohti koko voimallasi. On aika vähentää puhetta ja lisätä toimintaa.

 

HÄRKÄ

Älä anna takaiskujen lannistaa. Puske itsesi läpi esteistä tarmolla ja intohimolla. Olet pysäyttämätön, jos määränpääsi on sinulle selvä.

 

KAKSONEN

Älä lipsu liiallisuuksiin. Hillitse impulssejasi niin ihmissuhteissa kuin työasioissakin. Valitse tarkkaan, mihin käytät tänään rahasi.

 

RAPU

Keskity yhteen asiaan kerrallaan. Pidä sinua tukevat ja luotettavat ihmiset lähelläsi. Tarvitset onnistuaksesi tukiverkkoa ja itseluottamusta.

 

LEIJONA

Yritä olla joustava ja sopeutua nopeasti uusiin tilanteisiin. Joku saattaa sanella sinulle tänään kovia ehtoja. Etsi ratkaisua, joka palvelee kaikkia osapuolia.

 

NEITSYT

Tee jotain repäisevää. Lähde liikkeelle ja ota selvää sinua kiinnostavasta asiasta. Älä tee isoja ratkaisuja tunnekuohun vallassa.

 

VAAKA

Panosta kauniiseen ja toimivaan kotiin. Muutokset heijastuvat nopeasti myös ihmissuhteisiisi. Mieti, mitä itse haluat tulevalta.

 

SKORPIONI

Haluat elämääsi muutoksia. Anna mielikuvituksesi johdattaa sinua eteenpäin. Pidä rahanmenosi minimissä, niin vältyt stressiltä.

 

JOUSIMIES

Sinun ei tarvitse seurata massaa, jos vaistosi vetää sinua toisaalle. Älä anna kenenkään syyllistää sinua turhaan. Pidä puoliasi joka tilanteessa.

 

KAURIS

Erimielisyyksiä syntyy tänään helposti. Älä anna tunteidesi ottaa sinusta valtaa. On aika lisätä jäitä hattuun ja jättää suuret päätökset myöhemmäksi.