Muistatko piikkimattoilmiön pari vuotta sitten? Ilmiöitä tutkineet kirjailijat muistelevat villitystä lämmöllä.

Muutama vuosi sitten kansa – naisten johdolla – innostui piikkimatoista. Piikkien päällä makailun luvattiin auttavan käytännössä kaikkeen.

Juuri ilmestyneen Ilmiön kaava -kirjan kirjoittajat Johanna Puolitaival ja Lauri Hilliaho vierailivat Radio Rockin Korporaatiossa ja innoistuivat muistelemaan myös piikkimattoilmiötä.

– Tuntui, että siinä luvattiin, että ei tarvitse enää hierojia tai fysioterapeutteja, kun sulla on tää piikkimatto ja se on niin helppo, kun sen levität sinne maahan niin kaikki tavallaan ratkeaa. Lähtee kiputilat ja lihasjumit ja kaikki, Lauri muistelee ja niputtaa piikkimatot samaan kategoriaan humpuukihoitojen kanssa.

Lupaukset olivat kovat, ja osa piikkimaton hankkineista uskoi niiden toteutuvan.

– Se oli taas tyypillinen tämmönen tuote, jolla oli kauheen vahva tarina ja sit tietenkin, ihminen menee makaamaan siihen ja kokee jotain semmosta, mitä ei ole ennen kokenut.

Monet ilmiöt leviävät nykyään sosiaalisessa mediassa, mutta Laurin ja Johannan mukaan piikkimaton suosiosta vastasivat naisiet.

– Se levisi hyväuskoisten täti-ihmisten ja perheenäitien, no lähinnä naisväen, suusta suuhun suosittelulla, Lauri toteaa.

Lue myös:

Muistatko vielä hottismiehet ja kirjat? Tässä tulee seuraava Instagram-ilmiö

Terapiasta tuli harrastus – kuin spassa kävisi

Kohupyllähdys! Madonnan kaatuminen synnytti someilmiön