Naapurin lapset usuttivat, joopa joo. Kuva: Shutterstock
Naapurin lapset usuttivat, joopa joo. Kuva: Shutterstock

Huaah, vielä vapaa viikonloppu pyhien jälkeen. Ihanaa, mutta mökkihöperöksihän tässä tulee. Näin piristät päivääsi – tai vähintääkin ärsytät kanssaihmisiä.

1. Aloita väittely. Vänkää vänkäämällä niin typerästä aiheesta, ettet normaalioloissa kehtaisi uhrata asialle minuuttiakaan. Joululoma on loistava ajankohta ratkaista ihmiskuntaa jäytäviä erimielisyyksiä lopullisesti: hammastahnatuubin puristaminen alku- vai loppupäästä? Cokis Light vai Zero? Klementiini vai mandariini? The Beatles vai Rolling Stones? Aina parempi, jos voitat väittelyn.

2. Lyö älytön veto perheenjäsenen kanssa. Sopikaa vaikka, että tunnin ajan jokaisen ääneen sanotun lauseen on sisällettävä valhe. Vahingossa totta puhunut häviäjä joutuu leipomaan vielä lisää joulutorttuja.

3. Lumisotaa, jes! Vieritä koko show lasten syyksi, vaikka olisit itse ollut ensimmäisenä asialla. Jos paikalla ei ole lapsia, yritä vedota rankkaan työsyksyyn.

4. Lähettele tutuille luovia videoterveisiä. Jos talossa on lapsia, ota heidät apureiksi. Pankaa pystyyn joulun sketsihahmokisa ja välittäkää osallistujien joululauluterveisiä sukulaisille.

5. Jouluruokien tähteet herkuiksi. Ota haaste vastaan. Kekseliäisyydellä ja ennakkoluulottomuudella voit loihtia joulupöydän jämistä vähintäänkin jännittäviä ruokalajeja. Miten olisi joulukinkkusalaatti tai porkkanalaatikkopiirakka?

Lue myös:

Ajanvietettä joulunpyhiin: Kertaa kolmen korttipelin säännöt