Amal Alamuddin ja George Clooney juhlivat häitään Venetsiassa. Kuva: Reuters
Amal Alamuddin ja George Clooney juhlivat häitään Venetsiassa. Kuva: Reuters

Vielä vähän aikaa sitten näyttelijä George Clooney oli maailman halutuin poikamies. Nyt asetelma on keikahtanut päälaelleen.

Mitä tämä jumalatar tekee George Clooneyn kanssa?

Miten ihmeessä Clooney onnistui nappaamaan hänet?

Muun muassa tähän tapaan maailmalla on kommentoitu arvostetun juristin Amal Alamuddinin, 36, avioliittoa näyttelijä George Clooneyn, 53, kanssa. Parin liittoa juhlittiin hulppein menoin viikonloppuna Venetsissa Italiassa.

Amal Alamuddin on paitsi arvostettu juristi myös tyylikuningatar, jonka häissä oli vieraana muotiraamattu Voguen päätoimittaja. Ei ollut moittimista sulhasenkaan tyylissä, kun tuore aviopari näyttäytyi Venetsiassa sunnuntaina. Kuva: Reuters

Sosiaalisessa mediassa levisi kulovalkean tavoin The Businesswoman Median artikkeli, jonka mukaan kansainvälisesti arvostettu juristi ja uranainen nai "alansa trendien vastaisesti... näyttelijän".

Artikkelin mukaan Amalin aiemmista suhteista tiedetään vähän (oletettavasti hän on ollut kiireinen kiivetessään yritysmaailman tikkaita ja murskatessaan lasikattoja), mutta nyt hän solmii liiton jonkun George Clooney -nimisen näyttelijän kanssa. Kirjoittaja arvelee sulhasen olevan luultavasti kiva mies, joskin tämä vaikuttaa hieman takertuvalta. Parin tavattua on nimittäin ollut vaikea löytää valokuvaa Amalista, jossa tämä miekkonen ei roikkuisi taustalla.

Kirjoittajan mukaan Clooney olisi itsekin sanonut "naivansa ylöspäin", mihin hän yhtyy: tätä kaveria on nyt todellakin lykästänyt suuresti!

Sunnuntaina pari ajelutti vihkisormuksiaan Venetsian kanaaleissa. Kuva: Reuters.

Amal Alamuddin on opiskellut lakia sekä Englannissa Oxfordissa että Yhdysvalloissa New Yorkissa. Hänen kerrotaan puhuvan sujuvasti englantia, ranskaa ja arabiaa. Hän on pitkään ollut näkyvä asiantuntija kansainvälisessä pakolais- ja ihmisoikeuslainsäädännössä.

Libanonilais-brittiläinen Alamuddin tunnetaan myös kuuluisista asiakkaista. Hän on edustanut muun muassa Wikileaksin perustajaa Julian Assangea ja Ukrainan ex-pääministeriä Julia Tymoshenkoa sekä työskennellyt Kofi Annanin neuvonantajana. Vinoilijat ovat huomauttaneet, että Clooney puolestaan on palkittu roolistaan tiedustelupalvelu CIA:n agenttina.

Maailmalla on muistettu myös listata, että sitoutumiskammostaan kuulun Clooneyn aiemmat tyttöystävät ovat olleet vapaapainija ja lasvegasilainen tarjoilijatar.

Älyn lisäksi Alamuddinille on suotu sekä tyylitajua että kauneutta. Hänet  nimettiin vuonna 2013 Lontoon kuumimmaksi asianajajaksi. Clooney sen sijaan ei ole ollut universumin seksikkäin mies sitten vuoden 2006, NY magazine vitsaili.

Millainen sulhasen CV sitten on? Nuoruudessaan Clooney opiskeli pari vuotta media-alaa yliopistossa ja tienasi muun muassa myymällä naisten kenkiä ja vakuutuksia ovelta ovelle ennen kuin ura näyttelijänä lähti lentoon.  Sittemmin Oscar-voittaja on monien Hollywood-kollegoidensa tavoin ottanut kantaa kansainväliseen politiikkaan ja osallistunut hyväntekeväisyyteen. Hän on työskennellyt esimerkiksi YK:n rauhanlähettiläänä ja kerännyt varoja eri katastrofien uhreille.

Lue lisää:

Vuoden seuratuimmat häät alkoivat Venetsiassa

Clooneyn äiti iloitsee älykkäästä miniästä

Kuinka maailman halutuin poikamies rengastetaan?

The Telegraph -lehti pyysi asiantuntijoiden arviot siitä, millaisia ihmisiä käytävä- ja ikkunapaikoilla mieluiten istuvat ovat.

Aina istumapaikkaansa lentokoneessa ei pääse valitsemaan, mutta kun pääsee, minkä paikan otat? Brittiläinen The Telegraph pureutuu pitkässä artikkelissaan tähän dilemmaan. 

Lehden mukaan tilastot osoittavat siihen suuntaan, että aavistuksen yli puolet ihmisistä valitsee ikkunapaikan ilot, jos pääsee valitsemaan ikkuna- ja käytäväpaikan välillä. Loput ovat vannoutuneita käytäväpaikkaihmisiä. 

Jos penkkirivillä on kolme rinnakkaista paikkaa, aniharva valitsee keskimmäisen, sillä siinä saa huonot puolet niin ikkuna- kuin käytäväpaikastakin. Keskellä istuvalla ei ole omaa rauhaa eikä ylimääräistä tilaa, ei maisemia eikä mahdollisuutta jaloitella kanssamatkustajia häiritsemättä. 

Lue myös: Kuulutko tietämättäsi heihin? Nämä ovat vihatuimmat lentomatkustajatyypit

Persoonallisuustesti

The Telegraphin mukaan istumapaikan valinta lentokoneessa on pienimuotoinen persoonallosuustesti. Lehti haastatteli peräti kahta psykologia, Becky Spelmania ja Jo Hemmingsiä, siitä, mitä istumapaikan valinta kertoo ihmisestä. Selvisi, että vaikka mitä:

Valitsitko ikkunapaikan? Psykologien mukaan...

  • Olet muita itsekkäämpi – sinua ei haittaa olla muille häiriöksi. 
  • Olet ehkä kokenut matkustaja, jolla on itsevarmuutta pyytää muita väistämään, jotta pääset esimerkiksi vessaan.
  • Pidät siitä, että tilanne on hallinnassasi. 
  • Ärsyynnyt helposti, ja viihdyt siksi parhaiten omassa kuplassasi.

Valitsitko käytäväpaikan? Psykologien mukaan...

  • Olet muita seurallisempi ja sovinnollisempi tyyppi. 
  • Toisaalta saatat olla varautunut luonne. Ainakin olet huomaavainen muita kohtaan etkä ärsyynny helposti.
  • Olet levoton matkustaja, etkä todellakaan mikään lentokoneessa nukkumisen mestari.
  • Voi myös olla, että kärsit pienestä rakosta tai ahtaanpaikankammosta, ja siksi käytäväpaikka miellyttää sinua eniten. 

Kysely

Millä paikalla istut mieluiten lentokoneessa?

Uutuussarja Farang imaisee mukaansa Thaimaan synkkään kuumuuteen.

IS TV-LEHTI: Ola Rapace näyttelee Malin Lind Lagerlöfin ja Stefan Thunbergin uudessa trillerisarjassa ruotsalaista rikollista, joka pakenee kotimaastaan Thaimaan lämpöön.

Koukuttavassa sarjassa Rickard elää Phuketin saarella ja puuhailee laittomuuksia. Perheensä hylännyt, rikostoverinsa kavaltanut mies ei voi palata koskaan enää Ruotsiin. Lomaheilanakin elantoaan ansaitseva mies säikähtää, kun tajuaa, että hänen tyttärensä on saapunut etsintäreissulle.

15-vuotias Thyra (Louise Nyvall) ei ole nähnyt isäänsä kymmeneen vuoteen. Rickard seuraa varjoista Thyran käänteitä, ja kun tytär sotkeutuu huumehankaluuksiin, kuohahtaa isänvaisto.

Tunnelma on synkkä, hikinen ja nuhruinen – siis vahvasti aito. Skandinoirin ja Thaimaan lämmön kontrasti on kiehtova.

Sarjassa katsotaan aurinkoisen lomasaaren pimeälle puolelle ja hämäräkujille. Tunnelma on synkkä, hikinen ja nuhruinen – siis vahvasti aito. Skandinoirin ja Thaimaan lämmön kontrasti on kiehtova.

Näin tumman ei tarinan alun perin tosin pitänyt olla. Tuottaja Anna Wallmark Avelin on kertonut, että Rapacen piti näytellä poliisia, joka ratkoo turistien aurinkorantapulmia kepeään sävyyn ja romanttisessa hengessä.

Ei tullut kepeää sävyä – tuli Farang, jossa paratiisielämä on vain päälle liimattua kulissia. Kahdeksanosaisen sarjan aikana isä ja tytär joutuvat hengenvaaraan. Vangitsevuutta lisää jokaisen jakson lopun cliffhanger, joka usuttaa katsomaan äkkiä lisää.

Farang, MTV3 su klo 22.30