Amal Alamuddin ja George Clooney juhlivat häitään Venetsiassa. Kuva: Reuters
Amal Alamuddin ja George Clooney juhlivat häitään Venetsiassa. Kuva: Reuters

Vielä vähän aikaa sitten näyttelijä George Clooney oli maailman halutuin poikamies. Nyt asetelma on keikahtanut päälaelleen.

Mitä tämä jumalatar tekee George Clooneyn kanssa?

Miten ihmeessä Clooney onnistui nappaamaan hänet?

Muun muassa tähän tapaan maailmalla on kommentoitu arvostetun juristin Amal Alamuddinin, 36, avioliittoa näyttelijä George Clooneyn, 53, kanssa. Parin liittoa juhlittiin hulppein menoin viikonloppuna Venetsissa Italiassa.

Amal Alamuddin on paitsi arvostettu juristi myös tyylikuningatar, jonka häissä oli vieraana muotiraamattu Voguen päätoimittaja. Ei ollut moittimista sulhasenkaan tyylissä, kun tuore aviopari näyttäytyi Venetsiassa sunnuntaina. Kuva: Reuters

Sosiaalisessa mediassa levisi kulovalkean tavoin The Businesswoman Median artikkeli, jonka mukaan kansainvälisesti arvostettu juristi ja uranainen nai "alansa trendien vastaisesti... näyttelijän".

Artikkelin mukaan Amalin aiemmista suhteista tiedetään vähän (oletettavasti hän on ollut kiireinen kiivetessään yritysmaailman tikkaita ja murskatessaan lasikattoja), mutta nyt hän solmii liiton jonkun George Clooney -nimisen näyttelijän kanssa. Kirjoittaja arvelee sulhasen olevan luultavasti kiva mies, joskin tämä vaikuttaa hieman takertuvalta. Parin tavattua on nimittäin ollut vaikea löytää valokuvaa Amalista, jossa tämä miekkonen ei roikkuisi taustalla.

Kirjoittajan mukaan Clooney olisi itsekin sanonut "naivansa ylöspäin", mihin hän yhtyy: tätä kaveria on nyt todellakin lykästänyt suuresti!

Sunnuntaina pari ajelutti vihkisormuksiaan Venetsian kanaaleissa. Kuva: Reuters.

Amal Alamuddin on opiskellut lakia sekä Englannissa Oxfordissa että Yhdysvalloissa New Yorkissa. Hänen kerrotaan puhuvan sujuvasti englantia, ranskaa ja arabiaa. Hän on pitkään ollut näkyvä asiantuntija kansainvälisessä pakolais- ja ihmisoikeuslainsäädännössä.

Libanonilais-brittiläinen Alamuddin tunnetaan myös kuuluisista asiakkaista. Hän on edustanut muun muassa Wikileaksin perustajaa Julian Assangea ja Ukrainan ex-pääministeriä Julia Tymoshenkoa sekä työskennellyt Kofi Annanin neuvonantajana. Vinoilijat ovat huomauttaneet, että Clooney puolestaan on palkittu roolistaan tiedustelupalvelu CIA:n agenttina.

Maailmalla on muistettu myös listata, että sitoutumiskammostaan kuulun Clooneyn aiemmat tyttöystävät ovat olleet vapaapainija ja lasvegasilainen tarjoilijatar.

Älyn lisäksi Alamuddinille on suotu sekä tyylitajua että kauneutta. Hänet  nimettiin vuonna 2013 Lontoon kuumimmaksi asianajajaksi. Clooney sen sijaan ei ole ollut universumin seksikkäin mies sitten vuoden 2006, NY magazine vitsaili.

Millainen sulhasen CV sitten on? Nuoruudessaan Clooney opiskeli pari vuotta media-alaa yliopistossa ja tienasi muun muassa myymällä naisten kenkiä ja vakuutuksia ovelta ovelle ennen kuin ura näyttelijänä lähti lentoon.  Sittemmin Oscar-voittaja on monien Hollywood-kollegoidensa tavoin ottanut kantaa kansainväliseen politiikkaan ja osallistunut hyväntekeväisyyteen. Hän on työskennellyt esimerkiksi YK:n rauhanlähettiläänä ja kerännyt varoja eri katastrofien uhreille.

Lue lisää:

Vuoden seuratuimmat häät alkoivat Venetsiassa

Clooneyn äiti iloitsee älykkäästä miniästä

Kuinka maailman halutuin poikamies rengastetaan?

Näyttelijä Jarkko Lahti ei aio istua Jussi-gaalassa samassa pöydässä Tuntematon sotilas -elokuvan tekijöiden kanssa. – Epäterveen toimintakulttuurin on tällä alalla loputtava, hän kertoo.

Näyttelijä Jarkko Lahti, on ilmoittanut protestoivansa Jussi-gaalassa, kertoo Helsingin Sanomat. Lahti on yksi Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuvan näyttelijöistä. Lahti kertoi Facebookissa protestoivansa, koska haluaa osoittaa tukensa näyttelijöille, jotka ovat kertoneet Aku Louhimiehen alistaneen ja nöyryyttäneen näitä.

”Olen järkyttynyt.”

– Jään pois Tuntemattoman sotilaan pöydästä Jussi-juhlissa protestina viime päivien uutisiin, joissa kerrotaan naispuolisia kollegoita alistavasta käytöksestä sekä esiin tulleiden Tuntemattoman sotilaan työryhmässä esiintyneiden väärinkäytösten vuoksi. Olen järkyttynyt. Lämpimät terveiseni kaikille näille rohkeille naisille, jotka astuvat esiin. Epäterveen toimintakulttuurin on tällä alalla loputtava, Lahti kirjoitti Facebookissa.

”En vain hyväksy minkäänlaista kiusaamista millään suomalaisella työpaikalla, piste.”

Jarkko Lahti voitti  vuonna 2017 parhaan miespääosan Jussi-patsaan elokuvasta Hymyilevä mies. Kuva: Jonna Öhrnberg
Jarkko Lahti voitti vuonna 2017 parhaan miespääosan Jussi-patsaan elokuvasta Hymyilevä mies. Kuva: Jonna Öhrnberg

HS:lle Lahti tarkensi, että aikoo kyllä osallistua gaalaan, mutta ei istu Tuntemattoman sotilaan tekijöiden pöydässä eikä mene lavalla, jos elokuva voittaa palkintoa. Elokuva on ehdolla kymmenessä kategoriassa. 

– Eli boikotista ei sinänsä ole kyse, mutta protesti se on. Sillä haluan osoittaa solidaarisuutta näille rohkeille naisille, jotka ovat astuneet julkisuuteen. En vain hyväksy minkäänlaista kiusaamista millään suomalaisella työpaikalla, piste, Lahti kertoo HS:lle.

Myös toinen Tuntemattoman sotilaan työryhmän jäsen protestoi

Pihla Viitalan, Pamela Tolan ja muiden naisnäyttelijöiden Luohimiestä kohtaan esitettämät syytökset eivät liity Tuntemattoman kuvauksiin, mutta myös kyseisen elokuvan työolot on nostettu esille. Alkuviikosta yksi Tuntematon sotilas -elokuvan työryhmän jäsen, Carolina Simberg, ilmoitti että aikoo boikotoida gaalaa. Simberg työskenteli Tuntemattomassa apulaisrekvisitöörinä kuusi kuukautta.

”En pysty juhlimaan elokuvaa, jonka ohjaajaa syytetään näin rankoista asioista.”

– En pysty mitenkään juhlimaan miljoonaa katsojaa (ja Jussi-patsaita) tämänhetkisessä ilmapiirissä. Se tuntuu väärältä. Jään pois juhlista protestina. 
En pysty juhlimaan elokuvaa, jonka ohjaajaa syytetään näin rankoista asioista. Etenkin, kun syyttäjiä on noin monta, ja he kaikki syyttävät samankaltaisista teoista. En pysty näkemään näiden syytösten ohi, Simberg kirjoitti julkisessa Facebook-päivityksessään.

Samassa päivityksessään Simberg kertoi myös Tuntemattoman huonoista työoloista. Hänen mukaansa työryhmää ei arvostettu, vaan käytettiin hyväksi teettämällä muun muassa ilmaisia ylitöitä. Simberg kertoo myös kokeneensa kuvauksissa seksuaalista häirintää. Tästä hän ei syytä Aku Louhimiestä.

”Työryhmässä oli minuun (ja tietääkseni myös muihin työryhmän naisiin) kohdistuvaa seksuaalista häirintää.”

– Haluan myös saattaa työryhmän tietoon sen, että työryhmässä oli minuun (ja tietääkseni myös muihin työryhmän naisiin) kohdistuvaa seksuaalista häirintää työryhmän muiden tekijöiden taholta. Tästä en puhunut tuotannon aikana. On hankalaa tehdä 6 kk töitä ihmisen kanssa, joka kourii sinut, mutta hankalampaa on tehdä siitä numeroa, kun on väsynyt, kun pelkää että loppuproduktio hankaloituu osaltasi entisestään, kun ei itse tiedä olinko ehkä siihen syypää. Entä jos duunit loppuvat, kun olit se hankala, joka ei kestänytkään vitsiä? Simberg kirjoittaa.

Jussi-gaala esitetään MTV3:lla pe 23.3. kello 19.30. 

Nuortenelokuva Every Day juhlii suvaitsevaisuutta kaikissa sateenkaaren väreissä.

Lukiolaistyttö Rhiannon (Angourie Rice) seurustelee ikäisensä Justinin (Justice Smith) kanssa. Muille on aivan selvää, ettei kundi välitä Rhiannonista, mutta tyttö itse ei sitä tajua.

Eräänä päivänä kaikki on toisin. Justin pyytää tyttöystäväänsä pinnaamaan koulusta, ja he viettävät yhdessä unelmien päivän hemmotellen toisiaan. Seuraavana päivänä Justin ei muista tapahtuneesta mitään. Aivan kuin hän ei olisi ollutkaan paikalla.

Asialle on yliluonnollinen selitys. Rhiannon saa tietää, että Justinin ruumiin oli vallannut A. A on ihmisen sielu, joka asettuu joka aamu päivän ajaksi eri ihmisen ruumiiseen. A on aina teini-ikäinen, mutta puolet ajasta hän elää tytön ja puolet pojan ruumiissa.

A kertoo rakastuneensa Rhiannoniin. Mutta voiko tyttö vastata rakkauteen? Olisihan hänellä joka päivä sama seurustelukumppani, mutta tämän sukupuoli, etninen tausta ja ihonväri vaihtuisivat päivittäin.

Elokuva on varsinainen biseksuaalisuuden ylistys.

Michael Sucksyn ohjaama nuortenelokuva Every Day perustuu David Levithanin vuonna 2012 ilmestyneeseen samannimiseen kirjaan, jota ei ole ainakaan vielä suomennettu. Se lainaa ideansa englantilaisen feministikirjailija Virginia Woolfin vuonna 1928 ilmestyneestä romaaniklassikosta Orlando, jonka päähenkilö elää yli 300 vuotta vuoroin miehenä ja vuoroin naisena.

Woolfin romaanin esittämä ajatusleikki sukupuolen joustavuudesta oli aikoinaan hätkähdyttävä. Entä tänä päivänä? Elokuvaa katsoessa valkenee, ettei käsityksemme sukupuolesta ole muuttunut liki sadassa vuodessa niin paljon kuin voisi luulla.

Elokuvassa voidaan vieläkin hyvin pohtia, voiko ihmisellä olla ollenkaan identiteettiä, jos se ei perustu sukupuoleen. A:ta näyttelee elokuvassa aina eri näyttelijä sen mukaan, elääkö hän päivän esimerkiksi havaijilaisena teinipoikana (Jacob Patalon) vai afroamerikkalaisena teinityttönä (Hannah Alissa Richardson). A jos kuka on muunsukupuolinen.

Elokuva ottaa sisäisen kauneuden idean kirjaimellisesti.

Elokuva on varsinainen biseksuaalisuuden ylistys, sillä seurustellessaan A:n kanssa Rhiannon harrastaa seksiä milloin tytön, milloin pojan ja milloin muunsukupuolisen kanssa. Samalla korostetaan tietysti myös sitä, ettei sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen lisäksi etnisellä taustalla tai ihonvärilläkään ole mitään väliä.

Elokuva ottaa sisäisen kauneuden idean kirjaimellisesti. A siirtyy päivittäin ruumiista toiseen, joten häntä voi todellakin arvioida vain sisäisten ominaisuuksien perusteella.

Elokuvalle voi olla luvassa jatkoakin, sillä Levithan julkaisi kirjalle jatko-osan Another Day vuonna 2015. MK

Every Day ***