Nerokkaasti julkkislookeja kopioivasta 17-vuotiaasta Liam Martinista tuli itsestäänkin julkkis.

Uusiseelantilaisen Liam Martinin harrastus on nostanut hänet supersuosioon Instagramissa. 17-vuotias miehenalku toteuttaa Instagram-tilillään julkkislookeja Katy Perrystä Miley Cyrusiin. Liamin wawerider_-tunnuksella on jo yli 1,5 miljoonaa seuraajaa.

Mitään halpoja kopioita Liamin luomukset eivät ole, vaan hän noudattaa alkuperäisiä julkkiskuvia erittäin tarkasti mutta humoristisella otteella. Esimerkiksi yhden Miley Cyrus -kuvan toteuttamiseen hän on käyttänyt kekseliäästi nutellaa ja banaaneja. Kuvat ottaa usein Liamin äiti.

Idea kuvien ottamiseen lähti, kun Liam halusi tehdä jotain tavallisesta poikkeavaa. Viime vuonna, suosionsa alkumetreillä, Liam kertoi Stuff-sivuston haastattelussa käyttävänsä paljon aikaa löytääkseen internetistä parodioitavia kuvia.

Nettijulkisuuden mukana Liamille on tullut tutuksi myös suosion varjopuoli. Hän yrittää kuitenkin keskittyä positiivisiin kommentteihin ja kannustaa esimerkiksi YouTube-videollaan myös muita olemaan rohkeasti omia itsejään.

Katso lisää kuvia Liamin Instagramista.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Uutuusdraama Rodin kuvaa, kuinka kuvanveistäjä Camille Claudel jäi mentorinsa Auguste Rodinin varjoon.

Ranskalainen kuvanveistäjä Auguste Rodin (1840–1917) muistetaan parhaiten Ajattelija-patsaastaan. Jacques Doillonin uutuusdraama keskittyy taiteilijan ja hänen oppilaansa Camille Claudelin (1864–1943) rakkaussuhteeseen. Rodinilla oli avovaimo ja lapsi, joita hän ei Camillelle tekemistään lupauksista huolimatta koskaan jättänyt.

Bruno Nuytten ohjasi Claudelin ja Rodinin skandaalinkäryisestä suhteesta draaman jo vuonna 1988.  Siinä parina nähtiin Isabelle Adjani ja Gérard Depardieu. Tällä kertaa pääosissa nähdään Izïa Higelin ja Vincent Lindon. Higelin onnistuu kuvaamaan hyvin Claudelin vähittäistä murtumista. Suhde tuhosi Claudelin mielenterveyden. Hän syytti Rodinia töidensä plagioimisesta. Claudel vietti viimeiset 30 elinvuottaan psykiatrisessa sairaalassa.

Claudel jäi täysin opettajansa varjoon niin eläessään kuin kuolemansa jälkeenkin. Hänen teoksensa, kuten Valssi, kuvasivat naisen seksuaalisuutta tekoajankohtaansa nähden rohkeasti. Aikaa vaivasi kaksinaismoralismi. Siinä missä miestaiteilijoiden alastomat naishahmot herättivät ihastusta, aikalaiskriitikot eivät pitäneet aihetta naistaiteilijoille sopivana.

Doillon on hakenut elokuvaan autenttista tunnelmaa kuvaamalla sen aidoilla tapahtumapaikoilla. Pariisin Rodin-museo on lainannut kuvauksiin Rodinin keskeisiä töitä. MK

Rodin ***