Brittiläinen Samantha Brick on kaunis ja siksi vihattu. Suomi-missi Viivi Pumpanen kelpaa kyllä kaasoksi.

"Olen kaunis, joten muut naiset vihaavat minua", valittelee Samantha Brick Daily Mail -lehteen kirjoittamassaan jutussa. Miehiltä heruu ilmaista samppanjaa, naisilta jäätäviä katseita. Samantha ei ole naisystävilleen kaasomateriaalia vaan uhka.

Lukijat raivostuivat ja jutun kommenttilaatikko räjähti. Suurin osa halusi kertoa pitkänhuiskealle ja näyttävälle Samanthalle, ettei tämä ole erityisen kaunis – eikä ainakaan älykäs.

Vuoden 2010 Miss Suomi eli virallisesti kaunis Viivi Pumpanen on huomannut, että kauneus ja varsinkin misseys synnyttävät ennakkoluuloja.

– Oletetaan, että kaunis on myös tyhmä. Tutustuttuaan moni on kuitenkin yllättynyt.

Vaikka kauniiden oletetaan pääsevän elämässä helpommalla, Samanthan kateusväittämässä on myös perää.

Israelilaistutkimuksen mukaan kauniin naisen ei kannata liittää työhakemukseen valokuvaansa, jos mielii päästä haastatteluun. Syynä ei kuitenkaan ole se, että kaunista pidettäisiin aivottomana. Kuvat arvioitiin sen perusteella, kuinka kauniilta ja älykkäältä ihminen näyttää, eikä kauniita pidetty tyhminä. Valtaosa rekrytoijista oli naisia, joten ainoaksi selitykseksi jäi kateus.

Naisten välinen kisa on Viiville tuttua kouluajoilta. Hän teki jo silloin mallin töitä, eikä se ollut muiden mielestä mitenkään plussaa.

– En ollut varsinaisesti koulukiusattu, mutta muut tytöt syrjivät minua, jos esimerkiksi sain huomiota pojilta.

Aikuisena Viivillä on ollut helpompaa.

– Siitä huolimatta, että olen ollut missi, ystävät ovat heti esitelleet minut poikaystävilleen, pyytäneet kummitädiksi ja kaasoksikin. Kun ystävät ovat aitoja, ulkonäköseikoilla ei ole merkitystä.

Ehkä Samanthankin kannattaisi miettiä, kenen kanssa kannattaa kaveerata ja kuinka hyvin hän itse sen tekee.

”Kuvaustilanteessa kisa välillämme oli täyttä totta, mutta se osattiin laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sitten takahuoneessa. Olen itse älyttömän kilpailuhenkinen, mutta ihan hyvä häviäjä”, VOF-tuomari Anna Puu naurahtaa. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Kuvaustilanteessa kisa välillämme oli täyttä totta, mutta se osattiin laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sitten takahuoneessa. Olen itse älyttömän kilpailuhenkinen, mutta ihan hyvä häviäjä”, VOF-tuomari Anna Puu naurahtaa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Voice of Finlandin tähtivalmentajana jatkava Anna Puu rauhoittaa tahtiaan jättämällä keikkailun puoleksi vuodeksi.

Laulaja Anna Puu on kuulunut viime vuosina maamme suosituimpiin esiintyjiin. Viimeiset kaksi vuotta ja kaksi kuukautta hän onkin kiertänyt bändinsä kanssa Suomea ilman pidempiä taukoja.

Klubikeikkojen, festareiden ja konserttien lisäksi kahteen vuoteen on mahtunut muun muassa yksi kausi Voice of Finlandia sekä Vain elämää, jonka myötä keikkasettiin tuli uusia kappaleita. Koko ajan Anna on myös tehnyt uutta musiikkia.

– Tämä on ollut hulluin kaksi vuotta koskaan. Tuntuu, että en enää edes muista, mikä on tapahtunut missä kuussa ja minä vuonna. Ajantaju on ihan sekaisin, Anna kuvaili Voice of Finlandin seitsemännen kauden lehdistötilaisuudessa.

”Yritän nyt ottaa joulunajan hemmottelun, rentoutumisen ja suolakylpyjen kannalta, ja palaan sitten freesinä vuoden alusta Voicen.”

Nyt tilanteeseen on kuitenkin tulossa muutos. Anna tekee vuoden viimeisen keikkansa Tavastialla keskiviikkona, ja palaa keikkalavoille seuraavan kerran vasta ensi kesän festareilla.

Näin joulun alla Anna myöntää olevansa väsynyt. Varsinaista lomaa kevät ei kuitenkaan tule olemaan, sillä häntä työllistävät Voice of Finlandin kuvaukset, minkä lisäksi hän tekee uutta musiikkia ja levyä.

– Olen kyllä todella loman tarpeessa. Mutta yritän nyt ottaa joulunajan hemmottelun, rentoutumisen ja suolakylpyjen kannalta, ja palaan sitten freesinä vuoden alusta Voicen, Anna suunnittelee.

Ruotsin kruununprinsessa Victorian joulutervehdys on täydellistä katsottavaa.

No niin, unohdetaanpas Harry ja Meghan -huuma hetkeksi. On nimittäin perinteisen, ruotsalaisen joulutervehdyksen aika.

Kuten monena aiempana jouluna, hovi julkaisi myös tänä vuonna iloisen jouluiset videoterveiset kruununprinsessa Victorian perheeltä.

Videolla Victoria, prinssi Daniel sekä aina suloiset lapset Oscar, 1, ja Estelle, 5, koristelevat kuusta, laskevat mäkeä kotinsa, Hagan linnan pihalla ja riemuitsevat talvesta. Pikkuprinssi Oscar istuu haltioituneena Stigan kyydissä. Heillä on jopa idyllinen, luminen talvi. Täydellistä!

Eihän tästä voi tulla kuin hyvälle tuulelle. Todella hyvää joulua myös teille, rakkaat länsinaapurimme!