Kesähelteet ja parkkiintuneet sisäreidet, oi tätä autuutta. Kuva: Colourbox
Kesähelteet ja parkkiintuneet sisäreidet, oi tätä autuutta. Kuva: Colourbox

Kruunaamme hinkkaavat sisäreidet hellekauden pirullisimmaksi vaivaksi. Näillä konsteilla vältät hikoilun ja kirvelyn.

Kesähelteet jatkuvat, ihanaa! Paitsi että kesähelteet tarkoittavat vaatteiden vähentämistä ja myös piinaavan kesävaivan paluuta: toisiinsa hinkkaavia, hikoavia sisäreisiä. Kun iho vapautuu leggingsien kahleista, reidet alkavat hangata toisiaan vasten ja iho ärtyy. Ärsyttävää ja tuskallista.

Hoikka, pulska, superlihaksikas, tikkujalkainen... Kokoon katsomatta moni nainen tuskailee kesän aikana aristavia sisäreisiään. Siksi päätimme koota yhteen kaikki kätevimmät niskit sisäreisitaistoon. Viitseliäisyys palkitaan pehmoisella iholla!

Kosteuta & käytä talkkia

Voitele sisäreidet suihkun jälkeen kosteusvoiteella. Levitä kosteusvoiteen päälle talkkia. Lisää talkkia päivän mittaan. Vähän vaikeaa, mutta palkitsee vaivannäön. Reisille taputteluun käy perinteinen hajuton vauvatalkki tai hajustettu versio. Kosteusvoiteen korvikkeeksi taas käy valkovaseliini, joka tosin on paksun koostumuksensa takia hankala tuote kesämekon alle.

Osta suojahousut

Siis hengittävästä materiaalista valmistetut lyhyt sortsit, jotka suojaavat sisäreisiä. Voit myös leikata housut vaikka vanhoista sukkahousuista ja leggingseistä. Älä leikkaa housuja liian lyhyiksi tai niistä ei ole mitään apua.

Joskus lahkeelliset, sortsimalliset pikkuhousutkin saattavat toimia, mutta lahkeiden pitää olla tarpeeksi pitkät. Älä valitse pitsireunuksia, sillä ne saattavat pahentaa tilannetta.

Rakkopuikkoa sisäreisiin

Rakonestopuikko on tarkoitettu jaloille, mutta kätevä emäntä sipaisee sillä suojakerrosta sisäreisiinkin.. Tosi koviksen versio rakonestopuikosta on rakkolaastari, jonka voi läntätä omaan reiteen siihen kohtaan, joka hiertyy luultavimmin pahimmin rikki.

Risat vaatteet roskiin

Jos olet sisäreisihinkkaukseen taipuvainen, älä käytä niitä kaapistasi löytyviä nyppyläisiä, paksusaumaisia ja reikäisiä sukkahousuja. Hyvät ja istuvat sukkahousut voivat pelastaa hinkkaukselta, mutta huonot pahentavat asiaa tai tekevät ihan yhtä pahaa jälkeä.

Varoitus! Jos päätät kysyä hermostuttavaan sisäreisiongelmaan apua keskustelupalstoilla, nämä vinkit kuulet varmasti ensimmäisenä:

"Laihduta." (Ei auta yleensä. Jotkut meistä vain on rakennettu hinkkausalttiiksi.)

"Kävele jalat levällään!" (Okei toimii, mutta vain tilapäisesti. Ja sillä edellytyksellä, että olet valmis sietämään kummaksuvia katseita.)

"Öljyä." (Ei auta kuin sen hetken, kun sisäreidet valuvat öljyä. Muutenkin epäkäytännöllistä. Mitäs sitten, kun öljy tarttuu reisiltä mekkoon tai hameeseen?)

Lue myös:

Uudet ihmeaineet – näin saat täydelliset kesäjalat

Miksi naisen karvoja pidetään inhottavina?

Perinteet freesaantuvat ihanasti joka vuosi.

 1. Nyt kaikki ”alastomat neidot” niityllä, huomio, haiseeko näissä taikajutuissa teidänkin mielestä hiukan patriarkka.
 2. Tonni vetoa, että taioissa pitää olla alasti siksi, että joku vanha rasvainen kyylä on voinut juhannusyönä väijyä alastomia naisia.
 3. Ei se lähteellä pyllistelykään tästä näkökulmasta miltään muulta vaikuta.
 4. Sitä paitsi miksi kaikki taiat keskittyvät siihen, että ”neidot” haluavat nähdä tulevan ”sulhonsa”, ihan kuin joku kämäinen jätkä olisi ainoa asia, mikä meitä kiinnostaa.
 5. Ja se loputon kukkien kerääminen. Miehet, rehut ja lapselliset taiat, nehän meillä on aina mielessä.
 6. Tiedoksi myös, kaikki väinämöiset, jos näen sun lätyn unessa häiriköimässä, siitä ei hyvää seuraa.
 7. Vaatteet päälle ja asiahommiin. Ja tällä ei tarkoiteta tiskausta.

Viikonloppuna telkkarista ei ole pakko tuijottaa vain jalkapalloa.

 1. Friends with Benefits – Vain seksiä (2011) Kaverukset Mila Kunis ja Justin Timberlake pohdiskelevat, voiko kavereiden kesken ryhtyä petipuuhiin ilman rakkautta. Varsin samaistuttava tilanne, joten elokuva sopii tällaisen erityisen kaverin kanssa katseltavaksi. Ja onhan leffassa myös seksiä.
 2. Titanic (1992) Ikoninen romanttinen draama ei juuri saatesanoja kaipaa. Hyvä puoli leffassa on se, että useamman katselukerran jälkeen tarinan osaa jo ulkoa. Filmin pyöriessä voi siis keskittyä kaikkeen muuhun.
   
 3. Love and Other Drugs (2010) Samaa kategoriaa Kuniksen ja Timberlaken leffan kanssa, mutta Anne Hathaway ja Jake Gyllenhaal tarjoilevat sen syvällisemmällä tarinalla. 
 4. Pretty Woman (1990) Kaveriseksileffojen äiti. Julia Robertsin ja Richard Geren kemia luo kontaktitilanteita myös kotisohvalla. Lähellä tosin oli, että elokuvan loppu ei olisi ollutkaan niin onnellinen.
 5. Dirty Dancing (1987) Suomenkielinen nimi Kuuma tanssi kertoo kaiken. Saattaa aiheuttaa kuumaa tanssia myös televisiota katsovien välille – esimerkiksi vaakamambaa.
 6. P.S. Rakastan sinua (2007) Tarina saattaa aiheuttaa kyyneliä, mutta onneksi vieruskaverilta on tarjolla lohtua. Paras katsottavaksi jonkun kainalosta.
 7. The Notebook (2004) Tällä kertaa tarjolla ei ole surun kyyneliä. Elokuvan jälkeen pääosia näytelleet Rachel McAdams ja Ryan Gosling aloittivat oman rakkaustarinansa. Tähänkin voisi samaistua.