Kesähelteet ja parkkiintuneet sisäreidet, oi tätä autuutta. Kuva: Colourbox
Kesähelteet ja parkkiintuneet sisäreidet, oi tätä autuutta. Kuva: Colourbox

Kruunaamme hinkkaavat sisäreidet hellekauden pirullisimmaksi vaivaksi. Näillä konsteilla vältät hikoilun ja kirvelyn.

Kesähelteet jatkuvat, ihanaa! Paitsi että kesähelteet tarkoittavat vaatteiden vähentämistä ja myös piinaavan kesävaivan paluuta: toisiinsa hinkkaavia, hikoavia sisäreisiä. Kun iho vapautuu leggingsien kahleista, reidet alkavat hangata toisiaan vasten ja iho ärtyy. Ärsyttävää ja tuskallista.

Hoikka, pulska, superlihaksikas, tikkujalkainen... Kokoon katsomatta moni nainen tuskailee kesän aikana aristavia sisäreisiään. Siksi päätimme koota yhteen kaikki kätevimmät niskit sisäreisitaistoon. Viitseliäisyys palkitaan pehmoisella iholla!

Kosteuta & käytä talkkia

Voitele sisäreidet suihkun jälkeen kosteusvoiteella. Levitä kosteusvoiteen päälle talkkia. Lisää talkkia päivän mittaan. Vähän vaikeaa, mutta palkitsee vaivannäön. Reisille taputteluun käy perinteinen hajuton vauvatalkki tai hajustettu versio. Kosteusvoiteen korvikkeeksi taas käy valkovaseliini, joka tosin on paksun koostumuksensa takia hankala tuote kesämekon alle.

Osta suojahousut

Siis hengittävästä materiaalista valmistetut lyhyt sortsit, jotka suojaavat sisäreisiä. Voit myös leikata housut vaikka vanhoista sukkahousuista ja leggingseistä. Älä leikkaa housuja liian lyhyiksi tai niistä ei ole mitään apua.

Joskus lahkeelliset, sortsimalliset pikkuhousutkin saattavat toimia, mutta lahkeiden pitää olla tarpeeksi pitkät. Älä valitse pitsireunuksia, sillä ne saattavat pahentaa tilannetta.

Rakkopuikkoa sisäreisiin

Rakonestopuikko on tarkoitettu jaloille, mutta kätevä emäntä sipaisee sillä suojakerrosta sisäreisiinkin.. Tosi koviksen versio rakonestopuikosta on rakkolaastari, jonka voi läntätä omaan reiteen siihen kohtaan, joka hiertyy luultavimmin pahimmin rikki.

Risat vaatteet roskiin

Jos olet sisäreisihinkkaukseen taipuvainen, älä käytä niitä kaapistasi löytyviä nyppyläisiä, paksusaumaisia ja reikäisiä sukkahousuja. Hyvät ja istuvat sukkahousut voivat pelastaa hinkkaukselta, mutta huonot pahentavat asiaa tai tekevät ihan yhtä pahaa jälkeä.

Varoitus! Jos päätät kysyä hermostuttavaan sisäreisiongelmaan apua keskustelupalstoilla, nämä vinkit kuulet varmasti ensimmäisenä:

"Laihduta." (Ei auta yleensä. Jotkut meistä vain on rakennettu hinkkausalttiiksi.)

"Kävele jalat levällään!" (Okei toimii, mutta vain tilapäisesti. Ja sillä edellytyksellä, että olet valmis sietämään kummaksuvia katseita.)

"Öljyä." (Ei auta kuin sen hetken, kun sisäreidet valuvat öljyä. Muutenkin epäkäytännöllistä. Mitäs sitten, kun öljy tarttuu reisiltä mekkoon tai hameeseen?)

Lue myös:

Uudet ihmeaineet – näin saat täydelliset kesäjalat

Miksi naisen karvoja pidetään inhottavina?

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

HÄRKÄ

Suhtaudu tilanteen vaatimalla vakavuudella ihmissuhdekysymyksiin. Lähelläsi on ihminen, joka tarvitsee apuasi. Kuunteleminen on tärkeintä.

 

KAKSONEN

Käy läpi vaihtoehtojasi ja valitse tarkkaan harkitsemalla oikea tie. Puhu suoraan, kun sinulta kysytään odotuksistasi. Kiertely ei kannata tänään.

 

RAPU

Tunteet myrskyävät tänään. Tee parhaasi välttääksesi yhteenotot. Etenkin työkuvioissa on parasta tulla vähin äänin toimeen kaikkien kanssa.

 

LEIJONA

Joku yrittää taivutella sinua puolelleen epäreiluin keinoin. Älä anna periksi. Annos epäluuloisuutta voi pelastaa sinut monilta harmeilta.

 

NEITSYT

Saat tilaisuuden vaikuttaa asioihin. Nosta äänesi kuuluviin. Nyt jos koskaan on aika toimia, joten ota kaikki irti valokeilasta.

 

VAAKA

Ota diplomatia käyttöön perheensisäisen ongelman käsittelyssä. Vältä nopeiden johtopäätösten vetämistä. Sinulla ei ole kiire mihinkään.

 

SKORPIONI

Tunteet nousevat herkästi pintaan raha-asioista puhuttaessa. Valitse sanasi tarkkaan, niin vältyt pahemmalta yhteenotolta.

 

JOUSIMIES

On aika keskustella astetta vakavammista aiheista. Älä välttele keskustelua, vaan tee aloite. Asian pitkittäminen ei auta ketään.

 

KAURIS

Ole valmis toiminaan ihmissuhteissa. Älä roiku kiinni vanhoissa tavoissa, jos ne hidastavat suhteenne kehittymistä. Avoimuus on tärkeintä.

 

VESIMIES

Tee muutoksia arkeesi. Myös ulkonäköösi liittyvät uudistukset voivat tehdä hyvää. Vana tuttu menneisyydestä muistuttaa sinua tärkeästä asiasta.

 

KALAT

Kotona on luvassa muutoksia. Älä ota hoitaaksesi liikaa asioita kerralla. Muista levätä silloin, kun tarvitset hengähdystaukoa.

 

OINAS

Korjaa pienet, sinua haittaavat asiat kohdilleen arjessasi. Stressi pysyy kurissa, kunhan pidät ohjat käsissäsi. Panosta vakauteen ja turvallisuuteen.

 

Artikkeli jatkuu alapuolella
Me Naisten viikkohoroskooppi 19.–25.4.
Me Naisten viikkohoroskooppi 19.–25.4.

Vaikka elokuvan kohtaukset eivät ole kovin suunniteltuja, leffa toimii erinomaisesti.

IS TV-LEHTI: Svengijengi ’62 (American Graffiti) valmistui 1970-luvun alussa, jolloin näin sen ensi kertaa. Samaisen vuosikymmenen lopun Suomessa nuorisokulttuuri jakaantui kahtia: oli vain punkkareita ja rokkareita, tai ainakin siltä se teininuoren yksioikoisessa elämässä tuntui.

Jälkimmäinen, torttutukkainen ryhmä, omi ymmärrettävästi American Graffitin, sillä eihän 1960-luvun amerikkalaisuuden ihannointi olisi mitenkään istunut punk-aatteisiin eikä etenkään vaatteisiin.

Joskin elokuvan musiikista tehtyä tuplalevyä Original Hits from the Soundtrack of American Graffiti kuunneltiin kavereilta salaa, ja taitaa se edelleen levyhyllystä löytyä.

Nyt elokuvaa voi katsoa ilman minkäänlaisia suotimia ja nauttia sen käheä-äänisen dj:n Wolfman Jackin juontojen matkassa etenevästä musiikista ja nostalgisesta maailmasta, jollaista ei ehkä koskaan ollut olemassa. Siinä mielessä se muistuttaakin Aki Kaurismäen menneisyyden kaihon suotimen läpi katsottuja elokuvia.

George Lucasin toinen ohjaus kuvaa viimeistä villiä kesäänsä viettäviä nuoria, jotka tietävät kaiken kohta muuttuvan, kun valmistautuminen aikuisuuteen alkaa.

Viattomuutta uhkuva Amerikka on vielä toivoa täynnä. Pikkukaupungin katuja toinen toistaan upeimmilla autoilla kruisailevien nuorten maailmassa ei Vietnamin sodasta ollut vielä tietoakaan, ja presidenttien salamurhat siinsivät jossain ankeassa tulevaisuudessa.

Varsinaista juonivetoista tarinaa ei oikeastaan ole, sillä elokuva etenee nuorten parinmuodostusyritysten ja kaikenlaisten pikku kepposten tekemisen virtana.

”Elokuva on edelleen yksi parhaita teinikulttuuria kuvaavia elokuvia.”

Kohtaukset eivät aina ole kovin suunnitellun oloisia. Näyttelijätkin (mm. Richard Dreyfuss, Ron Howard, Paul Le Mat, Harrison Ford) tuntuvat välillä heittävän juttua aivan lonkalta.

Kokonaisuus kuitenkin toimii erinomaisesti. Elokuva on edelleen yksi parhaita teinikulttuuria kuvaavia elokuvia.

Kengännauhabudjetilla, vain vajaalla 800 000 dollarilla pyöräytetty filmi on ollut kuluihinsa suhteutettuna yksi kaikkien aikojen parhaiten tuottaneita elokuvia.

Svengijengi '62, Kutonen to klo 21.00