Kesähelteet ja parkkiintuneet sisäreidet, oi tätä autuutta. Kuva: Colourbox
Kesähelteet ja parkkiintuneet sisäreidet, oi tätä autuutta. Kuva: Colourbox

Kruunaamme hinkkaavat sisäreidet hellekauden pirullisimmaksi vaivaksi. Näillä konsteilla vältät hikoilun ja kirvelyn.

Kesähelteet jatkuvat, ihanaa! Paitsi että kesähelteet tarkoittavat vaatteiden vähentämistä ja myös piinaavan kesävaivan paluuta: toisiinsa hinkkaavia, hikoavia sisäreisiä. Kun iho vapautuu leggingsien kahleista, reidet alkavat hangata toisiaan vasten ja iho ärtyy. Ärsyttävää ja tuskallista.

Hoikka, pulska, superlihaksikas, tikkujalkainen... Kokoon katsomatta moni nainen tuskailee kesän aikana aristavia sisäreisiään. Siksi päätimme koota yhteen kaikki kätevimmät niskit sisäreisitaistoon. Viitseliäisyys palkitaan pehmoisella iholla!

Kosteuta & käytä talkkia

Voitele sisäreidet suihkun jälkeen kosteusvoiteella. Levitä kosteusvoiteen päälle talkkia. Lisää talkkia päivän mittaan. Vähän vaikeaa, mutta palkitsee vaivannäön. Reisille taputteluun käy perinteinen hajuton vauvatalkki tai hajustettu versio. Kosteusvoiteen korvikkeeksi taas käy valkovaseliini, joka tosin on paksun koostumuksensa takia hankala tuote kesämekon alle.

Osta suojahousut

Siis hengittävästä materiaalista valmistetut lyhyt sortsit, jotka suojaavat sisäreisiä. Voit myös leikata housut vaikka vanhoista sukkahousuista ja leggingseistä. Älä leikkaa housuja liian lyhyiksi tai niistä ei ole mitään apua.

Joskus lahkeelliset, sortsimalliset pikkuhousutkin saattavat toimia, mutta lahkeiden pitää olla tarpeeksi pitkät. Älä valitse pitsireunuksia, sillä ne saattavat pahentaa tilannetta.

Rakkopuikkoa sisäreisiin

Rakonestopuikko on tarkoitettu jaloille, mutta kätevä emäntä sipaisee sillä suojakerrosta sisäreisiinkin.. Tosi koviksen versio rakonestopuikosta on rakkolaastari, jonka voi läntätä omaan reiteen siihen kohtaan, joka hiertyy luultavimmin pahimmin rikki.

Risat vaatteet roskiin

Jos olet sisäreisihinkkaukseen taipuvainen, älä käytä niitä kaapistasi löytyviä nyppyläisiä, paksusaumaisia ja reikäisiä sukkahousuja. Hyvät ja istuvat sukkahousut voivat pelastaa hinkkaukselta, mutta huonot pahentavat asiaa tai tekevät ihan yhtä pahaa jälkeä.

Varoitus! Jos päätät kysyä hermostuttavaan sisäreisiongelmaan apua keskustelupalstoilla, nämä vinkit kuulet varmasti ensimmäisenä:

"Laihduta." (Ei auta yleensä. Jotkut meistä vain on rakennettu hinkkausalttiiksi.)

"Kävele jalat levällään!" (Okei toimii, mutta vain tilapäisesti. Ja sillä edellytyksellä, että olet valmis sietämään kummaksuvia katseita.)

"Öljyä." (Ei auta kuin sen hetken, kun sisäreidet valuvat öljyä. Muutenkin epäkäytännöllistä. Mitäs sitten, kun öljy tarttuu reisiltä mekkoon tai hameeseen?)

Lue myös:

Uudet ihmeaineet – näin saat täydelliset kesäjalat

Miksi naisen karvoja pidetään inhottavina?