Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Aborttineuvojana työskentelevä nainen unohti ehkäisyn ja tuli raskaaksi. Hän päätti tehdä raskaudenkeskeytyksen ja videoida sen osoittaakseen, ettei toimenpiteessä ole mitään pelättävää.

Emily Letts, 25, aiheutti sosiaalisessa mediassa kritiikkiryöpyn julkaisemalla videon, jolla hänelle tehdään abortti.

Kun aborttineuvojana työskentelevä Letts sai tietää olevansa raskaana, hän totesi, ettei ole vielä valmis saamaan lasta.

– Olen onnekas, koska olen täysin sinut päätökseni kanssa ja saan muilta tukea, nainen sanoo videollaan.

Hän päätti videoida abortin näyttääkseen muille naisille, ettei toimenpiteessä ole mitään pelättävää.

– Haluan jakaa tarinani ja näyttää ihmisille, että on olemassa myös positiivisia aborttitarinoita.

Videolla nähdään klinikan hoitopöydällä makaava Letts, joka hengittelee syvään ja hymisee. Toimenpiteen jälkeen hän hymyilee ja toteaa voivansa hyvin.

Kritiikkiryöppy

Lettsin tekoa on kritisoitu jyrkin sanankääntein sosiaalisessa mediassa. Letts itse on kertonut, ettei ole käyttänyt ehkäisyä. Sydämistyneet ihmiset ovatkin syyttäneet Lettsiä muun muassa siitä, että ensin "hankkiudutaan vastuuttomasti raskaaksi ja sen jälkeen sikiön tuhoamisesta luodaan mielikuva synnytyksen kaltaisesta kokemuksesta."

Videota on nimitetty vauvanmurhavideoksi, ja Lettsin on väitetty esimerkillään kannustavan muitakin abortteihin.

Letts itse sanoo Cosmopolitaniin kirjoittamassaan artikkelissa, ettei ole aiemmin suhtautunut aborttioikeuteen poliittisesti, mutta ajatus siitä, että hän voi auttaa ja tukea abortin tekeviä naisia, on hänelle tärkeä.

Lettsin mainitsema toimenpiteen kivuttomuus ja turvallisuus on kirvoittanut kommentteja siitä, kuinka abortti ei suinkaan ole turvallinen lapselle, jota Letts ei mainitse lainkaan kirjoituksessaan sen kummemmin kuin lapsen isääkään. Moni onkin herännyt videon myötä pohtimaan myös lapsen isän oikeuksia aborttipäätöksissä.