Olisitko valmis kuuraamaan hampaasi ruokasoodalla saadaksesi tämän hymyn? Kuva: Shutterstock.
Olisitko valmis kuuraamaan hampaasi ruokasoodalla saadaksesi tämän hymyn? Kuva: Shutterstock.

Monet Marilyn Monroen, Rita Hayworthin ja muiden aikansa esikuvien kauneuskikat pätevät yhä.

Merisuolaa kylpyveteen

Merisuola on ihon paras ystävä: se häätää tulehduksia ja jättää ihon pehmeäksi. Käytä kylpysuolana tai kuorintana.

Ruokasoodaa valkaisijaksi

Kun hampaiden laservalkaisuista ja muista vaalennushoidoista ei ollut vielä tietoakaan, hampaisiin hierottiin ruokasoodaa hohtavan valkean purukaluston toivossa. Mausta saa siedettävämmän tekemällä tahnan soodasta, sitruunasta ja piparminttuöljystä. (Kokonaan toinen juttu on, mitä se tekee kiilteelle.)

Mansikoita putsariksi

Kun kasvot oli saatava puhtaaksi ja meikit pois, moni valmisti putsarin itse mansikoita soseuttamalla. Marjan punainen väri tuo hehkua kasvoille ja jättää ne suloisen tuoksuisiksi.

Rajaukset valkoisella

Silmän sisäreunan rajaaminen valkoisella on yksi Marilyn Monroen tunnetuimmista kauneuskikoista. Vaalea rajaus saa silmät näyttämään suuremmilta. Nykyään muodissa on astetta luonnollisempi, nuden sävyinen rajaus.

Minttua silmänalusiin

Koskapa virheetön iho ei olisi ollut kaikkien unelma. 1940-luvun naiset inspiroituivat Rita Hayworthin kaltaisista Hollywood-tähdistä ja tavoittelivat virheetöntä lookia häivyttämällä tummia silmänalusia. Yksi tuon ajan kikka oli pitää silmänalusilla murskattuja mintunlehtiä.

Parfyymia hiusharjaan

Coco Chanel tapasi sanoa, että naisen pitäisi käyttää hajuvettä aina halutessaan tulla suudelluksi. Hiusharjaan suihkutetun hajuveden tarkoitus oli levittää tuoksua jokaisella hiustenheilautuksella. Kokeilkoon, ken vakuuttuu.

Vaseliinia silmäluomille

Vintage-meikin sielu ovat tietysti dramaattiset silmät. Aikoinaan luomet pohjustettiin levittämällä niille vaseliinia ennen puuterointia ja silmämeikkiä, nykyään meillä on silmämeikinpohjustusvoide.

Kylmävesikylpy

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Joan Crawford on kertonut roiskineensa kasvojaan aamuisin 25 kertaa kylmällä vedellä säilyttääkseen ne sileinä ja kiinteinä. Jos kylmävesikylpy ei nappaa, kokeile kasvojen pesua lämpimällä vedellä, sokerilla ja sitruunamehulla. Tuloksena pitäisi olla hehkuva, kuulas iho.

Oliiviöljyä hiuksiin

Oliiviöljy on kiiltävämmän tukan metsästäjien vanha kikka. Pese hiukset, dippaa latvat oliiviöljyyn ja kiedo pyyhkeeseen vartiksi. Huuhtele jämät kuumalla vedellä, pese kevyesti sampoolla ja viimeistele sitruunamehulla. Jos aamulla ei ole aikaa kaikkeen tähän, öljypohjainen seerumi ajaa saman asian.

Kahden sävyistä poskipunaa

Aikana, jona kuvat olivat mustavalkoisia (ja anteeksiantavia Instagram-filttereitä ei ollut keksitty), korkeat poskipäät taiottiin näkyviin käyttämällä kahta eri sävyistä poskipunaa: vaaleampaa poskiluulle ja tummempaa muualle.

Posliini-iho aurinkovarjolla

Kun rusketus ei ollut vielä muotia, ihannoitiin virheetöntä posliini-ihoa. Naiset käyttivät aurinkovarjoja ja suuria hattuja suojatakseen ihonsa auringolta. Nykyään aurinkovoiteeseen satsaaminen ajaa saman asian.

Punajuurta poskiin

Jos poskipuna on loppu, ruusuista hohdetta saa hieromalla poskiin murskattuja ruusun terälehtiä tai punajuurta.

Rullat kankaasta

1950-luvulla kuuminta muotia oli tuuhea kihara tukka, mutta lämpörullat olivat kalliita ja paplarit epämukavia nukkuessa. Aikansa edelläkävijät pyörittelivät hiussuortuvia kangassuikaleiden ympärille, sitoivat kankaat yhteen ja nukkuivat ne päässä yön yli. Pysyvämmän lopputuloksen saat, kun suihkautat lopuksi kiharoihin suolasuihketta.

Olutta sampooksi

Hiusten huuhtelu oluella on vanha kikka, jonka nimeen monet edelleen vannovat. Kun neste on haihtunut hiuksista, humaloiden ja ohran jämät antavat hiuksille lisää paksuutta. Varoitus: valmistaudu tuoksumaan panimolta.

Talkkia hiuksiin

Retrokaunottaretkin kärsivät rasvaisista hiuksista – onneksi talkki pelasti. Kannattaa muistaa, että talkki näyttää hyvältä vaaleassa tukassa (ja että kuivasampookin on keksitty).

Lähde: Daily Mail

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.