Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Tulevan kesän morsian, muutama vinkki ennen juhlarumbaa!

Nyt osaan jo nauraa, mutta hääpäivänä päänahkaa nuoleva lettikampaus, shokkiväri huulilla, möykkäröivät häävieraat ja stressi onnistuneista juhlista eivät saaneet hymyä huulille. Kunpa joku kokenut olisi kertonut minulle, mitä hääpäivä oikeasti tuo tullessaan! Avioitumaton, lue ennen hääjuhliasi alta löytyvät vinkit.

1. Hyväksy jo etukäteen, ettei polttareistasi tule maailman parhaita bileitä.

Kun 20 eri kaveriporukan edustajaa laitetaan samaan saunatilaan, voi tiedossa olla mielipide-eroja, sietämättömiä yhteenottoja ja humalaista tilitystä. Ole onnellinen, kun et tiedä, millaisia riitoja polttarisuunnittelut ovat sisältäneet.

2. Valitse kaaso – tai mahdollisimman monta.

Kaasous ei ole pelkkä kunniatehtävä, vaan morsiamelle apukeino selvitä hulluimman hääahdingon yli. Kaasot korjailevat hääpuvun alta pilkottavia rintaliivejä, järjestelevät kukka-asetelmia hetki ennen juhlia ja hakevat tupakkaa kioskilta hermorauniolle morsmaikulle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Päätä tärkein asia ja panosta siihen.

Hääpaikka, ruoka, musiikki, tunnelma? Vain miljonääreillä on varaa panostaa kaikkeen. Mikä on teille tärkeintä? Panostakaa siihen. Häitä järjestävälle on tarjolla monia apuvälineitä hääsuunnittelijoista hääsivustoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Sinustakin saattaa tulla hirviömorsian.

Vaikka vain hetkellisesti. Usein se kuitenkin annetaan anteeksi jälkikäteen. Häiden järjestäminen on stressaavaa, ja onneksi moni tietää sen.

5. Luota tuttuun ja turvalliseen.

Älä kokeilla häätyylissä mikro-otsista, himoitsemaasi lettikampausta tai trendikästä neonväriä huulilla. Jos kuitenkin haluat repäistä, älä tihrusta itkua hääkuvia katsellessa, vaan opettele nauramaan itsellesi.

6. Loukkaat jotain ainakin kerran.

Laitat vieraasi istumaan hänen entisen kumppaninsa viereen. Mieli pahoitettu! Isovanhemmat unohdat kiitospuheesta. Mikä emämoka! Et pyydä rakasta ystävääsi kaasoksesi. Tämä ei jää tähän! Älä välitä, vaan yritä unohtaa.

7. Joku juo itsensä liian humalaan.

Miettikää jo etukäteen, miten tällaisessa tilanteessa toimitaan. Esimerkiksi bestmanilla tai kaasolla voi olla valtuudet pyytää humalaista ja riidanhaluista möykkäröijää poistumaan.

8. Rentoudu.

Älä jännitä tai huolehdi liikaa, vaan ole ja nauti. Vieraat osaavat pitää huolen omasta viihtyvyydestään. Häihin tullaan juhlimaan rakkautta ja usein pelkkä hyvä seura riittää onnistuneeseen tunnelmaan.

9. Parasta häissä on se, että ne on nyt vietetty.

Tätä ei moni myönnä, mutta huojentavin hetki on, kun viimeiset vieraat ovat poistuneet tai hääpari pääsee vihdoin lähtemään hääpaikalta ja jättämään juhlat jonkun luotettavan käsiin. Ihanin hetki taas on aamulla, kun herää uuteen päivään avioituna ja juhlat taakse jättäneenä.

10. Muista: Älä tee mitään pakosta.

Järjestä kirkkohäitä, kutsu eksääsi myötätunnosta, pukeudu valkoiseen, heitä kimppua tai tarjoa kallista samppanjaa, johon sinulla ei ole varaa. Menette naimisiin toisianne varten ja olette aikuisia, joten saatte päättää itse, millaiset juhlanne ovat.

Vinkit on kerätty Me Naisten toimituksen avioituneilta.

Lue myös:

Etkö ole varma tulevasta aviopuolisostasi? Ota häävakuutus!

Pelkäätkö sormuksesi puolesta? Uusi keksintö suojaa timantteja kovassakin menossa

Tällaista on häämuoti vuonna 2014

Sisältö jatkuu mainoksen alla