Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Tulevan kesän morsian, muutama vinkki ennen juhlarumbaa!

Nyt osaan jo nauraa, mutta hääpäivänä päänahkaa nuoleva lettikampaus, shokkiväri huulilla, möykkäröivät häävieraat ja stressi onnistuneista juhlista eivät saaneet hymyä huulille. Kunpa joku kokenut olisi kertonut minulle, mitä hääpäivä oikeasti tuo tullessaan! Avioitumaton, lue ennen hääjuhliasi alta löytyvät vinkit.

1. Hyväksy jo etukäteen, ettei polttareistasi tule maailman parhaita bileitä.

Kun 20 eri kaveriporukan edustajaa laitetaan samaan saunatilaan, voi tiedossa olla mielipide-eroja, sietämättömiä yhteenottoja ja humalaista tilitystä. Ole onnellinen, kun et tiedä, millaisia riitoja polttarisuunnittelut ovat sisältäneet.

2. Valitse kaaso – tai mahdollisimman monta.

Kaasous ei ole pelkkä kunniatehtävä, vaan morsiamelle apukeino selvitä hulluimman hääahdingon yli. Kaasot korjailevat hääpuvun alta pilkottavia rintaliivejä, järjestelevät kukka-asetelmia hetki ennen juhlia ja hakevat tupakkaa kioskilta hermorauniolle morsmaikulle.

3. Päätä tärkein asia ja panosta siihen.

Hääpaikka, ruoka, musiikki, tunnelma? Vain miljonääreillä on varaa panostaa kaikkeen. Mikä on teille tärkeintä? Panostakaa siihen. Häitä järjestävälle on tarjolla monia apuvälineitä hääsuunnittelijoista hääsivustoihin.

4. Sinustakin saattaa tulla hirviömorsian.

Vaikka vain hetkellisesti. Usein se kuitenkin annetaan anteeksi jälkikäteen. Häiden järjestäminen on stressaavaa, ja onneksi moni tietää sen.

5. Luota tuttuun ja turvalliseen.

Älä kokeilla häätyylissä mikro-otsista, himoitsemaasi lettikampausta tai trendikästä neonväriä huulilla. Jos kuitenkin haluat repäistä, älä tihrusta itkua hääkuvia katsellessa, vaan opettele nauramaan itsellesi.

6. Loukkaat jotain ainakin kerran.

Laitat vieraasi istumaan hänen entisen kumppaninsa viereen. Mieli pahoitettu! Isovanhemmat unohdat kiitospuheesta. Mikä emämoka! Et pyydä rakasta ystävääsi kaasoksesi. Tämä ei jää tähän! Älä välitä, vaan yritä unohtaa.

7. Joku juo itsensä liian humalaan.

Miettikää jo etukäteen, miten tällaisessa tilanteessa toimitaan. Esimerkiksi bestmanilla tai kaasolla voi olla valtuudet pyytää humalaista ja riidanhaluista möykkäröijää poistumaan.

8. Rentoudu.

Älä jännitä tai huolehdi liikaa, vaan ole ja nauti. Vieraat osaavat pitää huolen omasta viihtyvyydestään. Häihin tullaan juhlimaan rakkautta ja usein pelkkä hyvä seura riittää onnistuneeseen tunnelmaan.

9. Parasta häissä on se, että ne on nyt vietetty.

Tätä ei moni myönnä, mutta huojentavin hetki on, kun viimeiset vieraat ovat poistuneet tai hääpari pääsee vihdoin lähtemään hääpaikalta ja jättämään juhlat jonkun luotettavan käsiin. Ihanin hetki taas on aamulla, kun herää uuteen päivään avioituna ja juhlat taakse jättäneenä.

10. Muista: Älä tee mitään pakosta.

Järjestä kirkkohäitä, kutsu eksääsi myötätunnosta, pukeudu valkoiseen, heitä kimppua tai tarjoa kallista samppanjaa, johon sinulla ei ole varaa. Menette naimisiin toisianne varten ja olette aikuisia, joten saatte päättää itse, millaiset juhlanne ovat.

Vinkit on kerätty Me Naisten toimituksen avioituneilta.

Lue myös:

Etkö ole varma tulevasta aviopuolisostasi? Ota häävakuutus!

Pelkäätkö sormuksesi puolesta? Uusi keksintö suojaa timantteja kovassakin menossa

Tällaista on häämuoti vuonna 2014

Tänään Vain elämäässä nähtiin viimeinen artistipäivä. Sanni ja Cheek olivat kovia, mutta kuka oli sinun suosikkisi?

Tänä iltana nähtiin kauden viimeinen artistijakso Vain elämää -ohjelmasta. Jaksossa Kaija Koo puhui harvinaisen avoimesti elämästään, kuten järkyttävästä äidin huolesta ja antropofobiasta eli ihmispelosta. Mutta ennen kaikkea jaksossa kuultiin monia isoja hittejä. Kaksi oli ylitse muiden: Cheekin versio Surulapsi-biisistä ja Sannin versio Kuka sen opettaa -kappaleesta. Ja molemmista tulee takuuvarmasti hittejä.

Kuuntele esitykset kokonaan tästä.

Sanni: Kuka sen opettaa

Ennen esitystä Sannia jännitti, miten Kaija suhtautuu siihen, että hän teki biisistä täysin omannäköisensä.

– Halusin kanavoida biisissä sellaista voimaannuttavuutta, koska kaikki me käydään näitä juttuja läpi, Sanni mietti esitystä.

Sanni oli sen veran innossaan kappaleesta, että innostui tanssimaan esityksensä aikana pöydällä – ja sai muutkin artistit nytkymään.

”Omassa perheessä alkoi tilanteet hajoilemaan.”

Kaija ja Cheek kehuivat Sannia esityksen jälkeen, miten hienosti hän päivitti biisin.

– Tämä biisi osui mulla sellaiseen elämäntilanteeseen, kun omassa perheessä alkoi tilanteet hajoilemaan. Tuli se lapsen huoli, että mitenköhän nämä pärjää. Se on ollut mulle vaikeakin paikka, Sanni kertoi.

Cheek: Surulapsi

Cheekin valinta oli Surulapsi. Räppäri sanoitti kappaleen uusiksi ja kertoi, että hän teki siitä isä-poika-kappaleen.

”Olen aina halunnut ansaita faijan kunnioituksen.”

– Olen aina halunnut täyttää toiveet ja ansaita vanhempien ja varsinkin faijan kunnioituksen. Meidän viimeinen puhelu oli, kun faija sanoi, että mä oon ylpee susta. Se on aika levollinen juttu, mutta silti, en koskaan halunnut olla se surulapsi, Cheek kertoi.

Kaija liikuttui Cheekin avoimesta ja voimakkaasta tulkinnasta.

– Aina kun sä vedät, olet niin rehellinen! Se on kova juttu, Kaija kehui esityksen jälkeen.

Oliko Sannin tai Cheekin veto sinun suosikkisi – vai joku muu? Äänestä!

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin. Ensi viikolla Vain elämäässä nähdään Encore-jakso, jossa artistit saavat valita biisin kaikista maailman kappaleista.

Kysely

Mikä biisi oli suosikkisi Kaija Koon Vain elämää -päivänä?

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!