Me Naiset
|
Virpi Salmi
Richard Branson sai kosolti julkisuutta ja hövelin pomon maineen. Kuva: Reuters
Richard Branson sai kosolti julkisuutta ja hövelin pomon maineen. Kuva: Reuters

Liikemies Richard Branson lupasi työntekijöilleen vapaan lomaoikeuden. Villi veikkaus, että ensimmäinen, joka kehtaa oikeutta kokeilla, ehtii nurkan taakse juomaan cappuccinon ja palaa hädissään takaisin toimistolle.

Liikemies, miljardööri ja Sir Richard Branson on parin viime päivän aikana ollut kaikkialla internetissä. Syy lyhyesti: hän on luvannut työntekijöilleen vapaat lomaoikeudet, eli he voivat pitää lomaa koska tahansa, niin pitkään kuin haluavat.

Upeaa, mahtavaa, miksei meilläkin! Jari, Nalle, Hjallis, Alex? Mutta eipä nyt kuitenkaan hypätä housuistamme ihan vielä.

No, ensinnäkin höveli lomaoikeus koskee vain Bransonin varallisuutta hoitavia henkilöitä. Heitä on pöyristyttävät 170 (kukapa ei olisi miljardööri tuollaisella varainhoitoporukalla!), mutta itse asiassa se on vähän, pisara meressä, suhteutettuna Bransonin Virgin-yhtymän henkilöstöön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toisekseen missään ei sanota, että loma-ajalta maksetaan palkkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kolmanneksi lomalla on ehtonsa: henkilön täytyy olla sataprosenttisen varma, ettei hänen lomansa haittaa yksikön työskentelyä millään tavoin, että kaikki projektit etenevät aikataulussa ja ennen kaikkea, Branson korostaa: ettei loma haittaa lomailijan omaa uraa. Mitä ikinä se tarkoittaakaan, ellei muka sitä, että lomailijaa pidetään selän takana laiskana vätyksenä?

Tämän jälkeen, Branson jatkaa, voi ihan hyvin olla muutaman tunnin, päivän, viikon tai kuukauden pois.

Siitäpä sitten ihan muina muijina lähdet kesken työpäivän lomailemaan. Villi veikkaus, että ensimmäinen, joka kehtaa oikeutta kokeilla, ehtii nurkan taakse juomaan cappuccinon ja palaa hädissään takaisin toimistolle.

Branson tietysti aiheutti ilmoituksella itselleen valtavan julkisuustsunamin, vaikka myönsi pöllineensä koko vapaa lomaoikeus -ideansa Netflixiltä.

4 syytä, miksi meillä on paremmin

1. Meidän loma on lakisääteinen. Vuosilomat eivät riipu miljardöörin armeliaisuudesta.

2. Loman pitäminen ei mystisesti "haittaa urakehitystä".

3. Aika tunkkainen työ muutenkin olisi hoitaa miljardöörin rahoja niin, että miljardööri saisi vielä enemmän miljardeja.

4. Työntekijät alkavat kuitenkin keskenään kilpailla siitä, kuka on vähiten lomalla, ja lopputuloksena jengi pitää vielä vähemmän lomia kuin ennen.

Lue myös:

Tutkimus: Onnellinen työntekijä on tehokkaampi

Luulitko olevasi jämäkkä? Työkaverisi saattavat olla eri mieltä

Kadehditko lomailijoita? Turhaan! Lomailu sairastuttaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla