Kyllä, nyt joogataan merellä, ilmassa ja metallimusiikin tahdissa.

Sup-lauta allani keikkuu aalloilla. Nousen huojuvasti soturi-asentoon, ja pelkään putoavani veteen. Rauhoitu tässä sitten!

Ilmeisesti enää joogan avulla ei tavoitella vain mielenrauhaa ja vetreyttä. Matolla hengittely on ihan viime sesonkia, ja nyt asanoihin vääntäydytään katosta roikkuvassa kankaassa (ilmajooga) tai kaverin jalkojen varassa (acrojooga).

Miksi joogaajat ovat innostuneet erikoisuuksista? Lieneekö tavallinen perusjoogailu tylsää?

– Ei jooga ole koskaan tylsää! nauraa joogaohjaaja Meri Mort.

– Mitään ”perusjoogaa” ei ole edes olemassa, koska harjoitus tuntuu joka kerran erilaiselta.

Mort on kehittänyt mustan joogan, jossa metallimusiikin johdattamana opetellaan hyväksymään elämän varjoisia sävyjä. Hän uskoo, että uudet lajit syntyvät ohjaajien omien kiinnostuksen kohteiden pohjalta.

– Oma mielenkiinto pysyy yllä, kun tulee uusia virikkeitä. Samalla oppilaat saavat harjoitukseen uusia elementtejä.

Kuulostaa toki hyvältä, mutta vähän mietityttää, miten on mielenrauhan ja valaistumisen laita.

– Riippuu yksilöstä, häiritse-
vätkö teemat keskittymistä.
Itselleni ilmajoogan kokeilu liittyi pelkojen voittamiseen.

Omatkin pelot tuli selätettyä. Sup-joogaharjoitus on ohi, ja lepään laudalla laineiden liplattaessa. Sekä vesi että mieli ovat tyyntyneet.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen