Sattuuhan sitä. Kuva: Shutterstock
Sattuuhan sitä. Kuva: Shutterstock

Jos vastaat suurimpaan osaan kysymyksistä kyllä, olet luultavasti saavuttanut seesteisen aikuisuuden – tai elämäsi on muuten vain, noh, tylsähköä.

 1. Kieltäydyt hakemassa kaljaa Alepan pihalla notkuville teineille, mutta tuot heille pillimehut.
 2. Päivän kohokohtasi on se, kun pääset nukkumaan – mieluiten mahdollisimman aikaisin.
 3. Ja toinen kokokohta se, kun saat nukkua pitkään.
 4. Luonnon kevätseuranta alkaa kiinnostaa sinua.
 5. Myös valmismatkat alkavat houkutella ihan tosissaan.
 6. Eikä sama kohde joka vuosi ole enää yhtään hullumpi vaihtoehto.
 7. Kun menet elokuviin, mikään muu ei kelpaa kuin ”hyvän mielen elokuva”.
 8. Kovaääniset teinit ketuttavat ostoskeskuksessa – vaikka teoriassa tiedätkin, että heilläkin on oikeus mölistä jossain. Ja tosiaan käytät sanaa ketuttavat.
 9. Kauhistelet vähänkin viileämmällä säällä, miten surkean vähän teineillä on yllään.
 10. Sanot työkaverillesi suoraan, kun tällä on räkää naamassa tai vetskari auki.
 11. Et juo enää viiniä pullonsuusta.
 12. Päiväkännit eivät todellakaan johda enää koko yön juopotteluun.
 13. Huomaat muistuttavasi yhä enemmän äitiäsi tai isääsi.
 14. Et juuri käy keikoilla, koska ne alkavat aivan liian myöhään. Ja musiikkia voi kuunnella cd-levyiltäkin.
 15. Kun mopoteini kaasuttelee huoltoaseman pihalla, käyt todellakin huomauttamassa siitä.
 16. Et salakuljeta festareille tai muihin tapahtumiin alkoholia.
 17. Et soita kännipuheluita eksillesi.

 

 

Isoisä

Oletko oikeasti aikuinen? Tarkista tästä listasta

Idiootin laatimiin kysymyksiin ei olisi normaalisti kannattanut reagoida lainkaan, mutta nyt oli niin typerät kysymykset, että tuli mieleen kysyä, että olisiko rekrytointia mahdollista kehittää vaikkapa potkimalla henkilöstöpäällikköä, päätoimittajaa ja toimitusjohtajaa päähän koko toimiston voimin kunnes ymmärtävät itse irtisanoutua...
Lue kommentti
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00

Kapellimestari ja säveltäjä Esa-Pekka Salonen ja Jane-vaimo ehtivät olla yhdessä lähes 27 vuotta.

Lontoon filharmonisen orkesterin ylikapellimestari Esa-Pekka Salonen, 59, ja hänen vaimonsa Jane eroavat, kertoo Iltalehti.

Lehden mukaan avioeroa on hakenut Jane Salonen, joka on jättänyt avioerohakemuksen Los Angelesissa sijaitsevalle oikeustalolle kesäkuussa 2017.

Salonen on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista. Ennen Lontoon-pestiään hän toimi Los Angelesin filharmonikkojen musiikillisena johtajana ja ylikapellimestarina. Hän on tehnyt paljon yhteistyötä myös New Yorkin filharmonikkojen kanssa.

Esa-Pekka ja Jane menivät naimisiin vuonna 1991. Heillä on kolme täysi-ikäistä lasta.