Miksi miehellä saa olla säärikarvat, mutta naisella ei? Uusi some-ilmiö kannustaa naisia kasvattamaan säärikarvat.

Säärikarvojen poistaminen on osalle naisista etenkin kesäisin lähes jokapäiväinen tapa. Pari höylänvetoa suihkun päätteeksi, hurautus epilaattorilla ennen nukkumaanmenoa tai pari repäisyä vahaliuskalla kauneussalongissa: mitä vain karvattomuuden vuoksi.

Jotkut ovat kuitenkin päättäneet taistella karvaisuutensa puolesta. Välineiksi he ovat ottaneet sosiaalisen median.

The Hairy Legs Club -blogissa tuhannet karvattomaan maailmankuvaan tuskastuneet yksilöt ovat jakaneet kuvia omista karvaisista sääristään. Tavoitteena on muuttaa yleistä käsitystä siitä, että naisten pitäisi hankkiutua kaikista ihokarvoistaan eroon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myös facebookissa on innostuttu karvaisten säärien vapauttamisesta. Nimellä WANG kulkeva ryhmä on kerännyt lyhyessä ajassa itselleen yli 2 000 jäsentä, ja se on perustettu kunnioittamaan jokaisen ihmisen vartalon itsemääräämisoikeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Odotamme päivää, jolloin ihmiset saavat päättää, millainen vartalo heillä on ilmat poliittisia, sosiaalisia ja taloudellisia rajoitteita!” ryhmä kuvailee itseään.

Säärikarvailmiö ei ole ensimmäinen some-tempaus, joka haluaa korostaa luonnollisuutta. Esimerkiksi pari vuotta sitten blogeissa kiertänyt The Naked Truth -haaste haastoi bloggaajat näyttämään lukijoille meikittömät kasvonsa.

Vuosi sitten Armpits4August-tempaus kehotti naisia kasvattamaan kainalokarvat. Viime aikoina julkisuudessa on keskusteltu myös naisten oikeudesta häpykarvoihinsa. Julkkiksista esimerkiksi Cameron Diaz on arvostellut naisten häpykarvojen vahausvillitystä.

Lähteet: Marie Claire, Daily Mail

Sisältö jatkuu mainoksen alla