Miksi miehellä saa olla säärikarvat, mutta naisella ei? Uusi some-ilmiö kannustaa naisia kasvattamaan säärikarvat.

Säärikarvojen poistaminen on osalle naisista etenkin kesäisin lähes jokapäiväinen tapa. Pari höylänvetoa suihkun päätteeksi, hurautus epilaattorilla ennen nukkumaanmenoa tai pari repäisyä vahaliuskalla kauneussalongissa: mitä vain karvattomuuden vuoksi.

Jotkut ovat kuitenkin päättäneet taistella karvaisuutensa puolesta. Välineiksi he ovat ottaneet sosiaalisen median.

The Hairy Legs Club -blogissa tuhannet karvattomaan maailmankuvaan tuskastuneet yksilöt ovat jakaneet kuvia omista karvaisista sääristään. Tavoitteena on muuttaa yleistä käsitystä siitä, että naisten pitäisi hankkiutua kaikista ihokarvoistaan eroon.

Myös facebookissa on innostuttu karvaisten säärien vapauttamisesta. Nimellä WANG kulkeva ryhmä on kerännyt lyhyessä ajassa itselleen yli 2 000 jäsentä, ja se on perustettu kunnioittamaan jokaisen ihmisen vartalon itsemääräämisoikeutta.

”Odotamme päivää, jolloin ihmiset saavat päättää, millainen vartalo heillä on ilmat poliittisia, sosiaalisia ja taloudellisia rajoitteita!” ryhmä kuvailee itseään.

Säärikarvailmiö ei ole ensimmäinen some-tempaus, joka haluaa korostaa luonnollisuutta. Esimerkiksi pari vuotta sitten blogeissa kiertänyt The Naked Truth -haaste haastoi bloggaajat näyttämään lukijoille meikittömät kasvonsa.

Vuosi sitten Armpits4August-tempaus kehotti naisia kasvattamaan kainalokarvat. Viime aikoina julkisuudessa on keskusteltu myös naisten oikeudesta häpykarvoihinsa. Julkkiksista esimerkiksi Cameron Diaz on arvostellut naisten häpykarvojen vahausvillitystä.

Lähteet: Marie Claire, Daily Mail

Kuva ja video: Nelonen
Kuva ja video: Nelonen

Mira Luodin Vain elämää -päivänä kuultiin Dannyn vahva tulkinta yhdestä PMMP:n suosituimmista kappaleista.

Tällä viikolla Vain elämää -ohjelmassa vietetään PMMP-yhtyeestä tutun Mira Luodin päivää. Torstaina oman tulkintansa Miran tuotannosta esittivät Arttu Wiskari, Danny ja Kasmir.

Danny tulkitsi jaksossa PMMP:n koskettavan Lautturi-kappaleen. Biisi on Miralle hyvin henkilökohtainen.

– Lautturi on Paulan isälleen kirjoittama laulu, mutta myös itsellekin isäni menettäneenä hyvin koskettava ja kaunis laulu, Mira kertoi.

Saman kappaleen on tulkinnut aiemmin Vain elämää -ohjelmassa Jenni Vartiainen. Sarjan kolmannella kaudella Jenni esitti kappaleen Paula Vesalan päivänä.

Danny kertoi valinneensa kappaleen sen syvällisyyden takia.

– Valitsin laulun, jossa teidän sielujen syvyys todella tuli esille suorastaan pelottavalla tavalla. Hyvin tyylikkäästi ja kauniisti tehty se maailma, Danny kertoi ennen esitystä.

Katso Dannyn veto kokonaisuudessaan tästä: 

Dannyn tulkinta kappaleesta iski ja kovaa. Mira herkistyi Dannyn tulkinnasta jo ennen ensimmäistä kertosäettä. Myös muut artistit seurasivat esitystä kyyneleet silmissään.

– En voinut olla miettimättä sitä, kuinka monta ystävää ja elämän rakkautta sinä olet joutunut saattamaan haudan lepoon. En tiedä, miten pystyit laulamaan sen, Kasmir sanoi esityksen jälkeen Dannylle.

Kappaleen kuultuaan Vain elämää -artistit istuvat hiljaisina ja liikuttuneina pöydän ääressä. Mira totesi, että esitys veti hänet sanattomaksi. Kameroille hän kertoi Dannyn tulkinnan herättäneen paljon muistoja:

– Tuli itsellekin kova ikävä. Mietin omaa isää, veljeä ja isovanhempia. Uskon, että rakkaat ihmiset toivat voimaa tähän hetkeen. Tästä jää hieno muisto, Mira sanoi.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Semijees! Jätän tämän vain tähän.

Olemme todenneet moneen otteeseen, että kyllä on suomen kieli ihmeellinen.

Kielemme pysyy rakastettavan samanlaisena vuodesta toiseen, ja toisaalta se kehittyy huimaa vauhtia. Kieltämme on vuosien varrella piristetty lukemattomilla erihienoilla sutkautuksilla ja perin ajatuksia herättävillä sanonnoilla.

Mutta jos hyvää niin huonoakin! Jokaisella vuosikymmenellä suomen kieleen pesiytyy hämmentävän paljon muotisanontoja. Eli siis ylikäytettyjä kaskuja, jotka kiertävät kulovalkean tavoin suusta suuhun ja aiheuttavat samalla tuskastunutta kyllästymistä.

Listasimme 9 tämän hetken piinallisinta muotisanontaa, joiden soisimme jo kernaasti siirtyvän historian havinaan:

1. Tehdä matka itseensä. ”Jos joku vielä sanoo tekevänsä ’matkaa itseensä’, puolestani saa ihan jäädäkin sinne.”

2. Jätän tämän vain tähän. ”Minkä ja mihin? Sano suoraan hyvä ihminen!”

3. Ihan sama. ”En todellakaan usko, että on.”

4. Taklata. ”Kaikkea nykyään taklataan, kun ihan vain yritetään estää jotain. Miksi ihmeessä?”

5. Kuka ottaa kopin tästä? ”Työelämän rasittavin kiertoilmaus.”

6. Speksit. ”Tarkoittaa siis yksityiskohtia. Voitaisiinko puhua ihan niistä itsestään?”

7. Semi. ”Semijees, semisiisti, semisti. Kaikki yhtä hämmentäviä sananparsia minulle.”

8. Tätä pitää vielä jumpata. ”Käytetään silloin, kun mitä tahansa asiaa pitää kehittää. Tulee ihan liikaa mieleen jotkut ylipirteät jumppapirkot.”

9. Menikö tunteisiin? ”Aivan varmasti meni.”

Mitkä muotisanat tai -sanonnat ärsyttävät sinua? Kerro kommenteissa!